İstanbul’da sinema sektörüyle buluşacak

KÜLTÜR 13.10.2023 - 01:07, Güncelleme: 13.10.2023 - 01:07
 

İstanbul’da sinema sektörüyle buluşacak

Ekim ayında yapılması planlanan ancak Nejla Demirci’in yönettiği ‘Kanun Hükmü’ belgeseli nedeniyle ertelenen 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin yeniden yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sinema sektörü temsilcileriyle Cuma günü İstanbul’da yeniden bir araya geliyor

haberimizvar.net- Yarın yapılacak kritik toplantıda sinema sektörünün talepleriyle, Başkan Böcek’in festival şartlarının ne ölçüde örtüşeceği merak konusu oldu. Başkan Böcek, festivali erteleme kararından sonra yaptığı açıklamada “Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde bu yıl içinde festivali mutlaka yapacağız” demişti.   NE OLMUŞTU? Altın Portakal Film Festivali’nin 60’ıncı yıl etkinlikleri için aylar öncesinde başlayan, sponsorları tamamlanmış, jürileri ilan edilmiş, her daldaki yarışma filmleri ön jüri değerlendirmelerinden geçmiş, yarışacak filmler belirlenmiş, bütçesi hazırlanmış, onur ödülleri alacak sanatçılar açıklanmış ve tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra da bir basın toplantısıyla kamuoyunun huzuruna çıkılmıştı. Ancak belgesel dalında yarışmaya hak kazanan ‘Kanun Hükmü’ isimli belgesel film festivalin yarışma bölümünden çıkarılmıştı. Sinema sektörünün itirazı üzerine belgeselin yeniden festival kapsamına alınması üzerine Kültür Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tepki göstermiş ve festivalden çekildiklerini açıklamışlardı. Bakanlıkların ve sponsor firmaların çekilmesi üzerine festival yönetimi bir kez daha belgeseli yarışma bölümünden çıkarınca sinema sektörü ayağa kalkmış, önce jüri üyeleri çekildiklerini açıklamış, daha sonra da festivale katılan tüm filmlerin yönetmenleri filmlerini geri çekmişlerdi. Bu gelişmeler üzerine Başkan Böcek de festivali ertelemek zorunda kalmıştı.
Ekim ayında yapılması planlanan ancak Nejla Demirci’in yönettiği ‘Kanun Hükmü’ belgeseli nedeniyle ertelenen 60’ıncı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin yeniden yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sinema sektörü temsilcileriyle Cuma günü İstanbul’da yeniden bir araya geliyor

haberimizvar.net- Yarın yapılacak kritik toplantıda sinema sektörünün talepleriyle, Başkan Böcek’in festival şartlarının ne ölçüde örtüşeceği merak konusu oldu. Başkan Böcek, festivali erteleme kararından sonra yaptığı açıklamada “Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde bu yıl içinde festivali mutlaka yapacağız” demişti.
 
NE OLMUŞTU?
Altın Portakal Film Festivali’nin 60’ıncı yıl etkinlikleri için aylar öncesinde başlayan, sponsorları tamamlanmış, jürileri ilan edilmiş, her daldaki yarışma filmleri ön jüri değerlendirmelerinden geçmiş, yarışacak filmler belirlenmiş, bütçesi hazırlanmış, onur ödülleri alacak sanatçılar açıklanmış ve tüm hazırlıklar tamamlandıktan sonra da bir basın toplantısıyla kamuoyunun huzuruna çıkılmıştı. Ancak belgesel dalında yarışmaya hak kazanan ‘Kanun Hükmü’ isimli belgesel film festivalin yarışma bölümünden çıkarılmıştı.
Sinema sektörünün itirazı üzerine belgeselin yeniden festival kapsamına alınması üzerine Kültür Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı tepki göstermiş ve festivalden çekildiklerini açıklamışlardı. Bakanlıkların ve sponsor firmaların çekilmesi üzerine festival yönetimi bir kez daha belgeseli yarışma bölümünden çıkarınca sinema sektörü ayağa kalkmış, önce jüri üyeleri çekildiklerini açıklamış, daha sonra da festivale katılan tüm filmlerin yönetmenleri filmlerini geri çekmişlerdi. Bu gelişmeler üzerine Başkan Böcek de festivali ertelemek zorunda kalmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.