İşte okullarda dağıtılan belge...

EĞİTİM 24.05.2021 - 12:07, Güncelleme: 24.05.2021 - 12:07
 

İşte okullarda dağıtılan belge...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin ölçme ve değerlendirme işlemlerinin salgın tedbirleri kapsamında yeniden düzenlendiğini duyurmuştu.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı, liselerden sonra ilk ve ortaokullarda da sınav tercihini öğrencilere bırakmıştı.  Milyonlarca öğrenci, çeşitli nedenlerle uzaktan eğitime erişmezken yüz yüze eğitimin tercihe bırakılması ancak sınavların yapılmasında ısrar edilmesi tartışma yaratmıştı. Eğitimciler, MEB'in kararına tepki göstermişti. BELGE HAZIRLAYIP VELİLERE VERDİLER MEB’in kararından sonra okullarda bu doğrultuda belgeler hazırlanması dikkat çekti. İstanbul'daki bir okulda hazırlanan belgede, öğrencinin dersleri geçmesi, velinin tercihine bırakıldığı hatırlatılırken, velilerden, öğrencinin sınav notunu belirlemeleri istendi. Söz konusu belge, “sınav notu olan öğrenciler için” ve “sınav notu olmayan öğrenciler için” olarak ayrılırken, velilerden bir “tercih” yapması istendi. Sınav notu olan öğrenciler için şu seçeneklerden birinin seçilmesi belirtildi: “- Yapılı sınavların geçerli olmasını ve e-okula işlenmesini istiyorum. - Öğrencime ikinci bir sınav yapılıp puanlarını yükseltmesine fırsat verilmesini istiyorum. - Birinci dönem notları ile değerlendirilmesini ve öğrencilerime başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmamasını istiyorum.” Sınav notu olmayan öğrencilerden ise şu seçeneklerden birinin seçilmesi istendi: “- Öğrencinin ikinci dönem değerlendirilmesi için yazılı sınav yapılmasını istiyorum. - İkinci dönem sınavlarına katılmasını istemiyorum. Sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmesini ve öğrencime başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmamasını istiyorum.” Hazırlanan belgeyle birlikte öğrencinin dersi geçmesi velinin tercihine bırakılırken, duruma veliler de tepki gösterdi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokul ve ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin ölçme ve değerlendirme işlemlerinin salgın tedbirleri kapsamında yeniden düzenlendiğini duyurmuştu.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı, liselerden sonra ilk ve ortaokullarda da sınav tercihini öğrencilere bırakmıştı. 

Milyonlarca öğrenci, çeşitli nedenlerle uzaktan eğitime erişmezken yüz yüze eğitimin tercihe bırakılması ancak sınavların yapılmasında ısrar edilmesi tartışma yaratmıştı. Eğitimciler, MEB'in kararına tepki göstermişti.


BELGE HAZIRLAYIP VELİLERE VERDİLER

MEB’in kararından sonra okullarda bu doğrultuda belgeler hazırlanması dikkat çekti.

İstanbul'daki bir okulda hazırlanan belgede, öğrencinin dersleri geçmesi, velinin tercihine bırakıldığı hatırlatılırken, velilerden, öğrencinin sınav notunu belirlemeleri istendi.

Söz konusu belge, “sınav notu olan öğrenciler için” ve “sınav notu olmayan öğrenciler için” olarak ayrılırken, velilerden bir “tercih” yapması istendi.

Sınav notu olan öğrenciler için şu seçeneklerden birinin seçilmesi belirtildi:

“- Yapılı sınavların geçerli olmasını ve e-okula işlenmesini istiyorum.

- Öğrencime ikinci bir sınav yapılıp puanlarını yükseltmesine fırsat verilmesini istiyorum.

- Birinci dönem notları ile değerlendirilmesini ve öğrencilerime başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmamasını istiyorum.”

Sınav notu olmayan öğrencilerden ise şu seçeneklerden birinin seçilmesi istendi:

“- Öğrencinin ikinci dönem değerlendirilmesi için yazılı sınav yapılmasını istiyorum.

- İkinci dönem sınavlarına katılmasını istemiyorum. Sadece birinci dönem notlarına göre değerlendirilmesini ve öğrencime başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmamasını istiyorum.”

Hazırlanan belgeyle birlikte öğrencinin dersi geçmesi velinin tercihine bırakılırken, duruma veliler de tepki gösterdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.