İstifa gerekçesi ‘sakal’ değil, ‘daha uygun’ bir işmiş!

SİYASET 08.09.2019 - 23:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İstifa gerekçesi ‘sakal’ değil, ‘daha uygun’ bir işmiş!

Ekrem İmamoğlu’nun saçla, sakalla uğraştığını söylerken kendisinin de 12 Eylül sonrası İETT’den ‘sakalını kes’ dedikleri için istifa ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aslında ‘özel sektörden almış olduğum uygun iş teklifi sebebiyle’ istifa ettiği ortaya çıktı

haberimizvar.net İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde personelin saçıyla, sakalıyla, kıyafetiyle uğraşıldığını iddia eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin de 12 Eylül’den sonra İETT’deki işinden sakal yüzünden istifa ettiğini söyledi. “Sakalımı kesmemi istediler, ertesi gün istifa ettim” diyen Erdoğan’ın 18 Haziran 1981 yılında yazdığı dilekçeyi yayınlayan Avrasya Araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz, “İstifasının gerçek gerekçesi olarak, ‘Özel sektörden uygun bir teklif aldığım için, istifa ediyorum’ yazıyor” açıklaması yaptı. EKREM İMAMOĞLU’NA YÜKLENDİ İmam hatiplilerin derneği ÖNDER’in bugün Malatya İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilen buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenerek, “Seçim döneminde inançlara saygıdan dem vuranlar şimdi milletin saçıyla, sakalıyla, kılık kıyafetiyle uğraşıyorlar. İstanbul’da, İETT’de de şu anda sakallılarla uğraşmaya başladılar. Bunu biz 12 Eylül’de yaşadık” diye konuştu. SAKALIMI KESMEDİM, İSTİFA ETTİM Kendisinin de o zamanlar İETT’de de olduğunu anlatan Erdoğan, “Göreve o zaman bir albay getirilmişti. Ne kadar İETT’de de sakallı varsa hepsini çektiler, sakallarını kestiler. O zaman benim de sakalım vardı, en son ben kalmıştım. Beni de çağırdı, dedi ki ‘Ya sakal ya istifa.’ Ben de ertesi gün istifamı verdim ayrıldım” ifadesini kullandı. ‘UYGUN İŞ TEKLİFİ’ YÜZÜNDEN İSTİFA Erdoğan’ın İstanbul Belediyesi’nin Spor ve Sosyal Tesisler Müdürlüğü’ne verdiği istifa dilekçesinde ise şunlar yazıyor: “Müdürlüğünüzün birimlerinden 08 kod nolu spor servisinde 27706 sicil numarası ile 27 Temmuz 1974 tarihinden itibaren aralıksız çalışmaktayım. Özel sektörden almış olduğum uygun iş teklifi sebebiyle 18 Haziran 1981 tarihi itibarıyla istifa etmek istiyorum. Hak kazanıp da kullanamadığım yıllık ücretli iznimin, ihbar önellerime ait çalışacağım 32 günlük yasal süreden düşülerek çıkışımın yapılmasını saygılarımla bilgilerinize arz ederim."
Ekrem İmamoğlu’nun saçla, sakalla uğraştığını söylerken kendisinin de 12 Eylül sonrası İETT’den ‘sakalını kes’ dedikleri için istifa ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, aslında ‘özel sektörden almış olduğum uygun iş teklifi sebebiyle’ istifa ettiği ortaya çıktı

haberimizvar.net İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde personelin saçıyla, sakalıyla, kıyafetiyle uğraşıldığını iddia eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinin de 12 Eylül’den sonra İETT’deki işinden sakal yüzünden istifa ettiğini söyledi. “Sakalımı kesmemi istediler, ertesi gün istifa ettim” diyen Erdoğan’ın 18 Haziran 1981 yılında yazdığı dilekçeyi yayınlayan Avrasya Araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz, “İstifasının gerçek gerekçesi olarak, ‘Özel sektörden uygun bir teklif aldığım için, istifa ediyorum’ yazıyor” açıklaması yaptı.

EKREM İMAMOĞLU’NA YÜKLENDİ

İmam hatiplilerin derneği ÖNDER’in bugün Malatya İnönü Üniversitesi’nde gerçekleştirilen buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklenerek, “Seçim döneminde inançlara saygıdan dem vuranlar şimdi milletin saçıyla, sakalıyla, kılık kıyafetiyle uğraşıyorlar. İstanbul’da, İETT’de de şu anda sakallılarla uğraşmaya başladılar. Bunu biz 12 Eylül’de yaşadık” diye konuştu.

SAKALIMI KESMEDİM, İSTİFA ETTİM

Kendisinin de o zamanlar İETT’de de olduğunu anlatan Erdoğan, “Göreve o zaman bir albay getirilmişti. Ne kadar İETT’de de sakallı varsa hepsini çektiler, sakallarını kestiler. O zaman benim de sakalım vardı, en son ben kalmıştım. Beni de çağırdı, dedi ki ‘Ya sakal ya istifa.’ Ben de ertesi gün istifamı verdim ayrıldım” ifadesini kullandı.

‘UYGUN İŞ TEKLİFİ’ YÜZÜNDEN İSTİFA

Erdoğan’ın İstanbul Belediyesi’nin Spor ve Sosyal Tesisler Müdürlüğü’ne verdiği istifa dilekçesinde ise şunlar yazıyor: “Müdürlüğünüzün birimlerinden 08 kod nolu spor servisinde 27706 sicil numarası ile 27 Temmuz 1974 tarihinden itibaren aralıksız çalışmaktayım. Özel sektörden almış olduğum uygun iş teklifi sebebiyle 18 Haziran 1981 tarihi itibarıyla istifa etmek istiyorum. Hak kazanıp da kullanamadığım yıllık ücretli iznimin, ihbar önellerime ait çalışacağım 32 günlük yasal süreden düşülerek çıkışımın yapılmasını saygılarımla bilgilerinize arz ederim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.