İSTİFA YALANI! İYİ Partililer kandırıldı iddiası

KULİS 19.12.2022 - 23:56, Güncelleme: 20.12.2022 - 00:19
 

İSTİFA YALANI! İYİ Partililer kandırıldı iddiası

İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı ‘istifa yalanı’ iddiasıyla karıştı. Yaşadığı skandalın ardından gece yarısı önce avukatı ardından kendisinin yazılı açıklamasıyla İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran görevinden istifa etmişti. Başaran’ın kamuoyuna açıklama yaparak istifa etmesine karşın resmi olarak görevinden istifa etmediği bu nedenle parti tüzüğünün 26. maddesinin uygulanarak yerine yönetimden kimsenin ataması yapılamadığı Antalya siyasi kulislerinin birinci gündem maddesi oldu.

KULİS HABER-haberimizvar.net- İYİ Parti’de “Genel Başkan'ın adayı Vahdet Afşin Karacan’dır.” söyleminin parti kurmayları tarafından yalanlanmasının ardından, 'İl Başkanı Mehmet Başaran’ın resmi olarak istifa etmediği' iddiaları, parti içinde ortalığı karıştırdı. Antalya’da Kongre sürecini yöneten Genel Başkan Danışmanı Ömer Karakaş’ın il yönetimiyle yaptığı toplantıda; parti tüzüğünün 26. maddesinde belirtildiği şekilde, 'Yönetimin kendi içinde il başkanını oylamayla belirlemesi'ne gerek olmadığını, 28 Ocak’ta yapılacak kongrenin 15 Ocak’a çekildiğini, bu süreçte sadece yazışmalar yapılacağından İl Sekreteri Hüseyin Özdamar'ın bu yazışmaları yapacağını ifade ettiği iddia edildi.  Tüzüğü hatırlatanlara Karakaş’ın, ‘Başaran zaten sosyal medyadan istifa etti, Kongre'ye kadar böyle gidelim’ demesi üzerine il yönetiminin de ‘kandırılıyoruz’ söylemini yüksek sesle dile getirmesi gündeme geldi. Bu iddiaların ardından yaşadığı skandala rağmen Başaran’a çiçek takdim edilen fotoğrafın yer aldığı haberin içeriğinde Mehmet Başaran’ın adının önünde 'İl Başkanı' yazılıp, eski ibaresinin kullanılmaması partililerin dikkatini çekti. Tüzüğü uygulayarak parti içi demokrasiyi sağlamak isteyen partililer Genel Başkan Danışmanı Ömer Karaş’ın Su Otel’de yaptığı görüşmelerde; Mehmet Başaran’la birlikte kararlar alması, halen İl Başkanı gibi partiyi dizayn etmesine izin vermesi, partililerin ‘istifa etmedi’ söylemini doğrular nitelik taşıyor. İstifa ettiği günden itibaren 9 gündür, İl Sekreteri Hüseyin Özdamar’dan, 'alınan kararlar ve istifa' ile ilgili detayları göstermesini isteyen il yöneticileri, taleplerinin cevapsız kalması üzerine; ‘başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere tüm İYİ Parti'liler kandırılıyor, demokrasiyi savunan parti olarak önce tüzüğümüz sonra da hukuk ne derse onu uygulamak zorundayız, burada şahısların siyaseti koskoca İYİ Parti camiasını yanıltıyor, bu konunun aydınlatılması, iddiaların çürütülmesi gerekiyor.” dediler. TÜZÜGÜN İLGİLİ MADDESİ:
İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı ‘istifa yalanı’ iddiasıyla karıştı. Yaşadığı skandalın ardından gece yarısı önce avukatı ardından kendisinin yazılı açıklamasıyla İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran görevinden istifa etmişti. Başaran’ın kamuoyuna açıklama yaparak istifa etmesine karşın resmi olarak görevinden istifa etmediği bu nedenle parti tüzüğünün 26. maddesinin uygulanarak yerine yönetimden kimsenin ataması yapılamadığı Antalya siyasi kulislerinin birinci gündem maddesi oldu.

KULİS HABER-haberimizvar.net- İYİ Parti’de “Genel Başkan'ın adayı Vahdet Afşin Karacan’dır.” söyleminin parti kurmayları tarafından yalanlanmasının ardından, 'İl Başkanı Mehmet Başaran’ın resmi olarak istifa etmediği' iddiaları, parti içinde ortalığı karıştırdı.

Antalya’da Kongre sürecini yöneten Genel Başkan Danışmanı Ömer Karakaş’ın il yönetimiyle yaptığı toplantıda; parti tüzüğünün 26. maddesinde belirtildiği şekilde, 'Yönetimin kendi içinde il başkanını oylamayla belirlemesi'ne gerek olmadığını, 28 Ocak’ta yapılacak kongrenin 15 Ocak’a çekildiğini, bu süreçte sadece yazışmalar yapılacağından İl Sekreteri Hüseyin Özdamar'ın bu yazışmaları yapacağını ifade ettiği iddia edildi. 

Tüzüğü hatırlatanlara Karakaş’ın, ‘Başaran zaten sosyal medyadan istifa etti, Kongre'ye kadar böyle gidelim’ demesi üzerine il yönetiminin de ‘kandırılıyoruz’ söylemini yüksek sesle dile getirmesi gündeme geldi.

Bu iddiaların ardından yaşadığı skandala rağmen Başaran’a çiçek takdim edilen fotoğrafın yer aldığı haberin içeriğinde Mehmet Başaran’ın adının önünde 'İl Başkanı' yazılıp, eski ibaresinin kullanılmaması partililerin dikkatini çekti.

Tüzüğü uygulayarak parti içi demokrasiyi sağlamak isteyen partililer Genel Başkan Danışmanı Ömer Karaş’ın Su Otel’de yaptığı görüşmelerde; Mehmet Başaran’la birlikte kararlar alması, halen İl Başkanı gibi partiyi dizayn etmesine izin vermesi, partililerin ‘istifa etmedi’ söylemini doğrular nitelik taşıyor.

İstifa ettiği günden itibaren 9 gündür, İl Sekreteri Hüseyin Özdamar’dan, 'alınan kararlar ve istifa' ile ilgili detayları göstermesini isteyen il yöneticileri, taleplerinin cevapsız kalması üzerine; ‘başta Genel Başkanımız Meral Akşener olmak üzere tüm İYİ Parti'liler kandırılıyor, demokrasiyi savunan parti olarak önce tüzüğümüz sonra da hukuk ne derse onu uygulamak zorundayız, burada şahısların siyaseti koskoca İYİ Parti camiasını yanıltıyor, bu konunun aydınlatılması, iddiaların çürütülmesi gerekiyor.” dediler.

TÜZÜGÜN İLGİLİ MADDESİ:

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.