İtiraza gerek kalmadı

GÜNDEM 26.11.2019 - 17:21, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İtiraza gerek kalmadı

Ebru Türel’in ses kaydıyla ilgili ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verilmesi üzerine CHP İl Başkanı Kumbul, “Hukukçularımız itiraza gerek kalmadığını, kasetin diğer davada araştırılacağını söyledi. Bizim asıl davamız CHP’lilerin yargılandığıdır” dedi.

haberimizvar.net- Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ait, belediye personeline seçim propagandası talimatlar verdiği ses kaydıyla ilgili savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına karar vermesi üzerine gözler İl Başkanı Kumbul’a çevrildi. 15 günlük yasal süre içinde itiraz edilmediği için soruşturma açılmadığına dair eleştirilere karşılık Kumbul, “Partimiz adına vekaletim avukatlarımızda, hukukçularımız itiraza gerek kalmadığını, kasetin montaj olup, olmadığının diğer davada araştırılacağını söyledi. Bizim asıl davamız CHP’lilerin yargılandığıdır” dedi. 6 KİŞİ YARGILANACAK Antalya’da yerel seçimden önce ortaya çıkan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AKP’li Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ait ses kaydı ile ilgili CHP’nin suç duyurusuna, savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. Gizlice alınan ses kaydının delil olamayacağı, ayrıca Ebru Türel’in ses kaydındaki konuşmasında suç unsuru olmadığı vurgulanan kararda, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in de aralarında bulunduğu 6 kişinin suç işlediği belirtildi.   CHP’DEN SUÇ DUYURUSU Kasetin ortaya çıkması Türel’in suç duyurusunda bulunmasını ardından aynı tarihlerde CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, partisi adına Ebru Türel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda bulundu.  Suç duyurusunun ardından savcılığın yaptığı incelemede, ses kayıtlarının çözümü yapıldı. Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturmada, ses kaydının gizlice alınması ve montajlanarak internet üzerinden yayınlanması nedeniyle delil olarak kullanılamayacağı, Türel’in sözlerinde ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ unsurunun bulunmadığı, bu sebepten kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Savcılık kararında, devam eden diğer davaya atıf yapılarak, bu soruşturmada müştekinin Ebru Türel, şüphelilerin Niyazi Ateş, Batıkan Gül, Cemil Böcek, Doğukan Demirkaya, Maksut Ateş ve Mustafa Gökhan Böcek olduğu, bu şüphelilerin ‘gizlice kayda alınan konuşmaları yayınlamak’ suçundan haklarında dava açıldığı vurgulandı.     KARARA İTİRAZ EDİLMEDİ Kumbul, bu kararın tebliğinin ardından 15 günlük yasal süre içerisinde nöbetçi sulh ceza hakimliğine itiraz etmediği için savcılık kararı kesinleşti. İtirazda bulunmadığı için eleştirilere maruz kalan Kumbul, “Partimiz adına suç duyurusunda bulunuldu. Vekaletim avukatlarımızda, hukukçularımız itiraza gerek kalmadığını, kasetin montaj olup, olmadığının diğer davada araştırılacağını söyledi. Sürecin tamamını partimiz adına avukatlarımız takip etti, kararı da onlar verdi. Çünkü bizim asıl davamız CHP’lilerin yargılandığıdır. CHP’lilerin yargılandığı davada da kasetin montaj olup, olmadığı sorgulanacak. Avukatlarımızın dediğini göre itiraz etseydik yine kasetin montaj olup, olmadığı sorgulanacaktı. Her ne kadar farklı konu gibi olsa da, esas diğer davada bu sorgulamalar yapılacak. Biz de partimiz adına takipçisi olacağız” dedi.
Ebru Türel’in ses kaydıyla ilgili ‘kovuşturmaya yer olmadığı’ kararı verilmesi üzerine CHP İl Başkanı Kumbul, “Hukukçularımız itiraza gerek kalmadığını, kasetin diğer davada araştırılacağını söyledi. Bizim asıl davamız CHP’lilerin yargılandığıdır” dedi.

haberimizvar.net- Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ait, belediye personeline seçim propagandası talimatlar verdiği ses kaydıyla ilgili savcılığın kovuşturmaya yer olmadığına karar vermesi üzerine gözler İl Başkanı Kumbul’a çevrildi. 15 günlük yasal süre içinde itiraz edilmediği için soruşturma açılmadığına dair eleştirilere karşılık Kumbul, “Partimiz adına vekaletim avukatlarımızda, hukukçularımız itiraza gerek kalmadığını, kasetin montaj olup, olmadığının diğer davada araştırılacağını söyledi. Bizim asıl davamız CHP’lilerin yargılandığıdır” dedi.

6 KİŞİ YARGILANACAK

Antalya’da yerel seçimden önce ortaya çıkan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı AKP’li Menderes Türel’in eşi Ebru Türel’e ait ses kaydı ile ilgili CHP’nin suç duyurusuna, savcılık kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi. Gizlice alınan ses kaydının delil olamayacağı, ayrıca Ebru Türel’in ses kaydındaki konuşmasında suç unsuru olmadığı vurgulanan kararda, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in oğlu Mustafa Gökhan Böcek’in de aralarında bulunduğu 6 kişinin suç işlediği belirtildi.

 

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU

Kasetin ortaya çıkması Türel’in suç duyurusunda bulunmasını ardından aynı tarihlerde CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, partisi adına Ebru Türel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda bulundu.  Suç duyurusunun ardından savcılığın yaptığı incelemede, ses kayıtlarının çözümü yapıldı. Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı’nın yürüttüğü soruşturmada, ses kaydının gizlice alınması ve montajlanarak internet üzerinden yayınlanması nedeniyle delil olarak kullanılamayacağı, Türel’in sözlerinde ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ unsurunun bulunmadığı, bu sebepten kamu adına kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Savcılık kararında, devam eden diğer davaya atıf yapılarak, bu soruşturmada müştekinin Ebru Türel, şüphelilerin Niyazi Ateş, Batıkan Gül, Cemil Böcek, Doğukan Demirkaya, Maksut Ateş ve Mustafa Gökhan Böcek olduğu, bu şüphelilerin ‘gizlice kayda alınan konuşmaları yayınlamak’ suçundan haklarında dava açıldığı vurgulandı.  

 

KARARA İTİRAZ EDİLMEDİ

Kumbul, bu kararın tebliğinin ardından 15 günlük yasal süre içerisinde nöbetçi sulh ceza hakimliğine itiraz etmediği için savcılık kararı kesinleşti. İtirazda bulunmadığı için eleştirilere maruz kalan Kumbul, “Partimiz adına suç duyurusunda bulunuldu. Vekaletim avukatlarımızda, hukukçularımız itiraza gerek kalmadığını, kasetin montaj olup, olmadığının diğer davada araştırılacağını söyledi. Sürecin tamamını partimiz adına avukatlarımız takip etti, kararı da onlar verdi. Çünkü bizim asıl davamız CHP’lilerin yargılandığıdır. CHP’lilerin yargılandığı davada da kasetin montaj olup, olmadığı sorgulanacak. Avukatlarımızın dediğini göre itiraz etseydik yine kasetin montaj olup, olmadığı sorgulanacaktı. Her ne kadar farklı konu gibi olsa da, esas diğer davada bu sorgulamalar yapılacak. Biz de partimiz adına takipçisi olacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.