İYİ Parti dağılıyor mu?

GÜNDEM 14.11.2023 - 10:35, Güncelleme: 14.11.2023 - 10:35
 

İYİ Parti dağılıyor mu?

Uzun süredir devam eden huzursuzluk ve peş peşe gelen istifalar nedeniyle gözlerin çevrildiği İYİ Parti için 'dağılıyor' yorumları yapılıyor. İYİ Parti'de yeni istifaların olacağı da öne sürülürken, Gazeteci İsmail Saymaz, "Ankara ve İstanbul İYİ Parti'nin en çok oy aldığı yerler. Ankara ve İstanbul'da kimi aday gösterirse göstersin, seçmen AK Parti'nin adayının karşısında kim var ve en güçlü aday kim diye bakacak. Bu şehirlerde Mansur Yavaş'ın cazibesi ve Ekrem İmamoğlu'nun ışıltısı karşısında İYİ Parti'nin çıkaracağı aday ancak kaybettirecek kadar oy alabilir" diye yazdı.

haberimizvar.net- İYİ Parti'de uzun süredir devam eden huzursuzluğu peş peşe gelen istifalar iyice su yüzüne çıkarınca, "İyi Parti dağılıyor' yorumlarının da artmasına neden oldu. Eskişehir Milletvekili Nabi Hatipoğlu'nun istifa ederek AK Parti'ye geçmesinin ardından Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz'ın istifaları ile iyice sarsılan İYİ'lerde Genel Başkan Meral Akşener'in kapıyı gösterdiği Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ile Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın da istifalarının beklendiği siyaset kulislerinde sıkça konuşulur hale geldi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'deki değişimi yorumlarken Bizim için bir şey değişmedi yorumunu yapması yerel seçimler için ittifak kapılarını kapattığı şeklinde yorumlandı. Gazeteci İsmail Saymaz, çarpıcı bir iddiayı ortaya atarak İYİ Parti'nin dağılabileceğini, Akşener'in koltuğunda oturmasının zor olabileceğini belirterek, MHP iddialarına dikkat çekti.. İMAMOĞLU'NUN IŞILTISI, YAVAŞ'IN CAZİBESİ Yerel seçimler için geri sayım sürerken, siyaset arenasındaki hareketlilik de her geçen gün artmaya başladı. Siyaset kulislerini yakından izleyen Gazeteci İsmail Saymaz, CHP liderliğinin Özgül Özel'in devralmasının yerel seçimlere yansımasının ne olacağının merak edildiğini vurgulayarak, Akşener ile Bahçeli'nin Anıtkabir'de bir arada yoz vermesine ilişkin çarpıcı göndermelerde bulundu, "İyi Parti'nin rüştünü ispat edeceği seçim bu seçim değil" yorumunu yaptı. Saymaz, şunları yazdı: " Ankara ve İstanbul İYİ Parti'nin en çok oy aldığı yerler, İYİ Parti Ankara ve İstanbul'da kimi aday gösterirse göstersin, seçmen AK Parti'nin adayının karşısında kim var ve en güçlü aday kim diye bakacak. Bu şehirlerde Mansur Yavaş'ın cazibesi, Ekrem İmamoğlu'nun ışıltısı karşısında İYİ Parti'nin çıkaracağı aday ancak kaybettirecek kadar oy alabilir" MHP İLE YAKINLAŞMA KENDİLİĞİNDEN GELEBİLİR  "Kaybetmenin faturasını göğüslemek bir yana, ondan fazlası İYİ Parti'yi yüzde 7'nin altına düşme riski bekliyor" diyen Saymaz, "Eğer yüzde 5'e kadar gelirse İYİ Parti dağılır. Meral Akşener'in İYİ Parti'yi tutması, koltuğunda oturması da zorlaşabilir. Yüzde 5'lik bir partinin seçmene gözünü başka partiye dikebilir. Yerel seçimde böyle bir tablo çıkarsa İYİ Parti'den MHP'ye yol olur. Anıtkabir'den çıkışta Akşener'in Bahçeli'ye bu kadar yakın davranmış olması ve en son grup toplantısında Akşener'in sağcılık vurgusunun bu kadar yükseltmiş olması, İYİ Parti'de MHP ile yakınlaşmayı kendiliğinden getirebilir. Meral Akşener'in '-CHP ile ortak aday çıkaralım- diyenlere kızgınlığı artıyor ve bu partiyi çatlatabilir"
Uzun süredir devam eden huzursuzluk ve peş peşe gelen istifalar nedeniyle gözlerin çevrildiği İYİ Parti için 'dağılıyor' yorumları yapılıyor. İYİ Parti'de yeni istifaların olacağı da öne sürülürken, Gazeteci İsmail Saymaz, "Ankara ve İstanbul İYİ Parti'nin en çok oy aldığı yerler. Ankara ve İstanbul'da kimi aday gösterirse göstersin, seçmen AK Parti'nin adayının karşısında kim var ve en güçlü aday kim diye bakacak. Bu şehirlerde Mansur Yavaş'ın cazibesi ve Ekrem İmamoğlu'nun ışıltısı karşısında İYİ Parti'nin çıkaracağı aday ancak kaybettirecek kadar oy alabilir" diye yazdı.

haberimizvar.net- İYİ Parti'de uzun süredir devam eden huzursuzluğu peş peşe gelen istifalar iyice su yüzüne çıkarınca, "İyi Parti dağılıyor' yorumlarının da artmasına neden oldu. Eskişehir Milletvekili Nabi Hatipoğlu'nun istifa ederek AK Parti'ye geçmesinin ardından Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz'ın istifaları ile iyice sarsılan İYİ'lerde Genel Başkan Meral Akşener'in kapıyı gösterdiği Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ile Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın da istifalarının beklendiği siyaset kulislerinde sıkça konuşulur hale geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'deki değişimi yorumlarken Bizim için bir şey değişmedi yorumunu yapması yerel seçimler için ittifak kapılarını kapattığı şeklinde yorumlandı. Gazeteci İsmail Saymaz, çarpıcı bir iddiayı ortaya atarak İYİ Parti'nin dağılabileceğini, Akşener'in koltuğunda oturmasının zor olabileceğini belirterek, MHP iddialarına dikkat çekti..

İMAMOĞLU'NUN IŞILTISI, YAVAŞ'IN CAZİBESİ

Yerel seçimler için geri sayım sürerken, siyaset arenasındaki hareketlilik de her geçen gün artmaya başladı. Siyaset kulislerini yakından izleyen Gazeteci İsmail Saymaz, CHP liderliğinin Özgül Özel'in devralmasının yerel seçimlere yansımasının ne olacağının merak edildiğini vurgulayarak, Akşener ile Bahçeli'nin Anıtkabir'de bir arada yoz vermesine ilişkin çarpıcı göndermelerde bulundu, "İyi Parti'nin rüştünü ispat edeceği seçim bu seçim değil" yorumunu yaptı. Saymaz, şunları yazdı: " Ankara ve İstanbul İYİ Parti'nin en çok oy aldığı yerler, İYİ Parti Ankara ve İstanbul'da kimi aday gösterirse göstersin, seçmen AK Parti'nin adayının karşısında kim var ve en güçlü aday kim diye bakacak. Bu şehirlerde Mansur Yavaş'ın cazibesi, Ekrem İmamoğlu'nun ışıltısı karşısında İYİ Parti'nin çıkaracağı aday ancak kaybettirecek kadar oy alabilir"

MHP İLE YAKINLAŞMA KENDİLİĞİNDEN GELEBİLİR 

"Kaybetmenin faturasını göğüslemek bir yana, ondan fazlası İYİ Parti'yi yüzde 7'nin altına düşme riski bekliyor" diyen Saymaz, "Eğer yüzde 5'e kadar gelirse İYİ Parti dağılır. Meral Akşener'in İYİ Parti'yi tutması, koltuğunda oturması da zorlaşabilir. Yüzde 5'lik bir partinin seçmene gözünü başka partiye dikebilir. Yerel seçimde böyle bir tablo çıkarsa İYİ Parti'den MHP'ye yol olur. Anıtkabir'den çıkışta Akşener'in Bahçeli'ye bu kadar yakın davranmış olması ve en son grup toplantısında Akşener'in sağcılık vurgusunun bu kadar yükseltmiş olması, İYİ Parti'de MHP ile yakınlaşmayı kendiliğinden getirebilir. Meral Akşener'in '-CHP ile ortak aday çıkaralım- diyenlere kızgınlığı artıyor ve bu partiyi çatlatabilir"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.