İYİ Parti ‘hayır’ diyecek

GÜNDEM 02.01.2020 - 13:44, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İYİ Parti ‘hayır’ diyecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaretiyle ilgili detaylar aktaran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya tezkeresine ‘hayır’ oyu vereceklerini açıkladı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya Tezkeresi hakkında partisinin aldığı kararı açıkladı. Akşener, “Yanlış, sakıncalı olduğunu, bir Arap savaşının Türkiye’ye fayda getirmeyeceğine kanaat getirdik” dedi. Akşener şunları kaydetti: “Libya’da Türkiye’nin iki güç arasında arabuluculuk yapması doğrudur; ama asker göndermesi o iç savaşın bir diğer alanında taraf olmasını doğru bulmadık. Başkanlık divanımız milletvekillerimize bu konuda bir tavsiye kararı bildirdi. Oy birliğiyle bu tezkereye İYİ Parti olarak ‘hayır’ oyu vereceğimizi, bunun milli güvenliğimizi tehdit edeceğine dair ‘hayır’ oyu vereceğimizi söylemek isterim. Bütün bunların sebebi Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemidir”. ÇAVUŞOĞLU’NA SORULAN SORULAR Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaretinin detaylarını aktaran Akşener, “Bugün bir kere daha kuvvetle anladık ki, Türkiye’nin iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka çaresi yoktur. Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaretinde hem ben, hem de Ümit Özdağ, Musa Dervişoğlu, Ahmet Erozan’ın katıldığı bir toplantı yaptık. Bu arkadaşlarımız tek tek soru sordular. Önemli bir soru vardı; ‘Çerçevesi nedir? Bu ucu açık bir tezkere midir?’ Çavuşoğlu’nun verdiği cevap ‘evet’ oldu. ‘Buna yönelik tedbir alınmış mıdır?’ ikinci soruydu. Erdoğan’ın canı istediği gibi davranış tavır ve içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendirdik” ifadelerini kullandı. 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaretiyle ilgili detaylar aktaran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya tezkeresine ‘hayır’ oyu vereceklerini açıkladı.

haberimizvar.net- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Libya Tezkeresi hakkında partisinin aldığı kararı açıkladı. Akşener, “Yanlış, sakıncalı olduğunu, bir Arap savaşının Türkiye’ye fayda getirmeyeceğine kanaat getirdik” dedi. Akşener şunları kaydetti: “Libya’da Türkiye’nin iki güç arasında arabuluculuk yapması doğrudur; ama asker göndermesi o iç savaşın bir diğer alanında taraf olmasını doğru bulmadık. Başkanlık divanımız milletvekillerimize bu konuda bir tavsiye kararı bildirdi. Oy birliğiyle bu tezkereye İYİ Parti olarak ‘hayır’ oyu vereceğimizi, bunun milli güvenliğimizi tehdit edeceğine dair ‘hayır’ oyu vereceğimizi söylemek isterim. Bütün bunların sebebi Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemidir”.

ÇAVUŞOĞLU’NA SORULAN SORULAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ziyaretinin detaylarını aktaran Akşener, “Bugün bir kere daha kuvvetle anladık ki, Türkiye’nin iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka çaresi yoktur. Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaretinde hem ben, hem de Ümit Özdağ, Musa Dervişoğlu, Ahmet Erozan’ın katıldığı bir toplantı yaptık. Bu arkadaşlarımız tek tek soru sordular. Önemli bir soru vardı; ‘Çerçevesi nedir? Bu ucu açık bir tezkere midir?’ Çavuşoğlu’nun verdiği cevap ‘evet’ oldu. ‘Buna yönelik tedbir alınmış mıdır?’ ikinci soruydu. Erdoğan’ın canı istediği gibi davranış tavır ve içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendirdik” ifadelerini kullandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.