İYİ Parti İl Başkan adayı Motorcu: Asılsız genel başkan merkez adayı algısı yaratılıp, adaylara eşit hak tanınmıyor!

SİYASET 23.12.2022 - 23:37, Güncelleme: 23.12.2022 - 23:37
 

İYİ Parti İl Başkan adayı Motorcu: Asılsız genel başkan merkez adayı algısı yaratılıp, adaylara eşit hak tanınmıyor!

İYİ Parti İl Başkan adayı Dr. Hayri Tolga Motorcu, genel merkez adayı olarak Vahdet Afşin Karacan’la ilgili algı yönetildiğini, bu nedenle adaylar üzerinde baskı kurulduğunu ve eşit şartlarda adaylık yarışı olmayacağından dolayı il başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Kongresi öncesi parti kurmayları tarafından ‘genel merkezin adayı’ denilerek lanse edilen Vahdet Afşin Karacan’a bir tepki de İl Başkan adayı Dr. Hayri Tolga Motorcu’dan geldi. Motorcu, sosyal medya hesabından parti içi demokrasi sağlanmadığı sürece aday olamayacağını, adalet isteğini vurgulayarak, il başkan adaylığından çekildiğini duyurdu. İŞTE O PAYLAŞIM ‘Kamuoyunun bilgisine’ başlığıyla Motorcu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Antalya İl Başkanlığı için; bir süre önce teşkilat içinden gelen yoğun istek ve adaylık için adı geçen birçok arkadaşımın da birleştirici aday olacağım yönünde destekleriyle aday olma düşüncem oluşmuştu. Bu süreçte vekillerimizle yaptığımız görüşmelerimde de aday olmamın uygun olacağını ifade etmişlerdi. İl başkanımız Mehmet Başaran ve genel merkez teşkilat başkanımız Süleyman Sırrı Özdolap beye de bu konuda bilgi sundum ve olumlu görüşlerini aldım. Daha sonra bu gelişmeleri değerlendirdiğim ekip arkadaşlarımla adaylığımızın çok yakında gireceğimiz cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sürecinde partimize faydalı olacağı inancıyla yola koyulduk. Süreç devam ederken geldiğimiz noktada basında da yer alan ve kamuoyunun da bildiği üzere adaylıkla ilgili olarak, parti içinde halen bazı sıfatları taşıyan birkaç kişi tarafından ‘bir kişinin genel merkezin adayı’ olduğu yönünde ASILSIZ SÖYLEMLERLE delegeler ve yöneticiler üzerinde ‘genel merkeze rağmen siyaset yapılmaz’  diye baskı kurulmaya ve algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir. Ekibimiz içinde yaptığımız değerlendirme süreci sonucunda, Antalya İl Başkanlığı seçiminin demokrasi mücadelesi veren partimize yakışır şekilde her aday için eşit şartlarda gerçekleşmesi sağlanıncaya kadar bu seçim yarışı içinde olmayacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla.”  
İYİ Parti İl Başkan adayı Dr. Hayri Tolga Motorcu, genel merkez adayı olarak Vahdet Afşin Karacan’la ilgili algı yönetildiğini, bu nedenle adaylar üzerinde baskı kurulduğunu ve eşit şartlarda adaylık yarışı olmayacağından dolayı il başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Kongresi öncesi parti kurmayları tarafından ‘genel merkezin adayı’ denilerek lanse edilen Vahdet Afşin Karacan’a bir tepki de İl Başkan adayı Dr. Hayri Tolga Motorcu’dan geldi. Motorcu, sosyal medya hesabından parti içi demokrasi sağlanmadığı sürece aday olamayacağını, adalet isteğini vurgulayarak, il başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

İŞTE O PAYLAŞIM

‘Kamuoyunun bilgisine’ başlığıyla Motorcu, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

Antalya İl Başkanlığı için; bir süre önce teşkilat içinden gelen yoğun istek ve adaylık için adı geçen birçok arkadaşımın da birleştirici aday olacağım yönünde destekleriyle aday olma düşüncem oluşmuştu.

Bu süreçte vekillerimizle yaptığımız görüşmelerimde de aday olmamın uygun olacağını ifade etmişlerdi. İl başkanımız Mehmet Başaran ve genel merkez teşkilat başkanımız Süleyman Sırrı Özdolap beye de bu konuda bilgi sundum ve olumlu görüşlerini aldım.

Daha sonra bu gelişmeleri değerlendirdiğim ekip arkadaşlarımla adaylığımızın çok yakında gireceğimiz cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sürecinde partimize faydalı olacağı inancıyla yola koyulduk.

Süreç devam ederken geldiğimiz noktada basında da yer alan ve kamuoyunun da bildiği üzere adaylıkla ilgili olarak, parti içinde halen bazı sıfatları taşıyan birkaç kişi tarafından ‘bir kişinin genel merkezin adayı’ olduğu yönünde ASILSIZ SÖYLEMLERLE delegeler ve yöneticiler üzerinde ‘genel merkeze rağmen siyaset yapılmaz’  diye baskı kurulmaya ve algı oluşturulmaya çalışıldığı görülmektedir.

Ekibimiz içinde yaptığımız değerlendirme süreci sonucunda, Antalya İl Başkanlığı seçiminin demokrasi mücadelesi veren partimize yakışır şekilde her aday için eşit şartlarda gerçekleşmesi sağlanıncaya kadar bu seçim yarışı içinde olmayacağımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.