İYİ Parti'de Kaya krizi büyüyor

SİYASET 23.03.2024 - 13:26, Güncelleme: 23.03.2024 - 13:26
 

İYİ Parti'de Kaya krizi büyüyor

İYİ Parti'de İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan'ın görevden aldırmaya çalıştığı Antalya Milletvekili Aykut Kaya krizi büyüyor. İl Başkanı Karacan'ın krizi çözmesinde ısrarcı olduğu Genel Başkan Meral Akşener'in sessizliğini koruduğu iddia ediliyor.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya’da Aykut Kaya krizi derinleşiyor. Bilindiği gibi İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, uzun süreden beri İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ile adeta soğuk bir savaş yürütüyor ve birçok etkinliğe katılmamayı tercih ediyordu. Kaya’nın Antalya’da adeta il başkanı gibi hareket etmesi ve partiyi dizayn etme isteği tüm partililerin tepkisini çekmişti. Hatta Kaya’nın meclis üyesi seçimlerine kadar bu işi götürmesi ve yakınlarını ilk sıralara yerleştirmesi partide isyana yol açmış, Muratpaşa İlçe Teşkilatı toplu olarak istifa etmiş, teşkilat binasının kapısına kilit vurulmuştu. Yaşanan bu sıkıntılı durumdan rahatsız olan Muratpaşa İlçe Başkanı ve yönetimiyle birlikte 500’e yakın partili, düzenlenen bir törenle Muratpaşa’da CHP Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal’ı destekleme kararı almıştı. Partide yaşanan deprem sonrası Muratpaşa Belediye Başkan Adayı da istifa edip Ümit Uysal’ı destekleyeceğini açıklamıştı. GENEL MERKEZ ŞİMDİLİK SESSİZ Tüm bu yaşanan olayların yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyada da sıklıkla dile getirilmesinin İYİ Parti Genel Merkezinde de rahatsızlık yarattığı ve konunun Genel Başkan Meral Akşener’e kadar ulaştığı öğrenildi. Genel Merkezin, yerel seçimler öncesinde olayların daha fazla büyümemesi ve partiye zarar vermesi için sessiz kaldığı, seçim sonrası Aykut Kaya’nın sert bir şekilde uyarılacağı da parti kulislerinde söylenmeye başladı. BASIN TOPLANTISI NEDEN YAPILMADI? Parti kulislerinde dile getirilen bir başka konuda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde Antalya’ya yaptığı ziyaret ile ilgili Akşener’in programıyla ilgili yapılan açıklamada, basın toplantısı gerçekleştireceği, ilçe teşkilatları ve gazetecilerle birlikte iftar yapılacağı kaydedilmişti. Ancak Akşener’in programda sadece bir konuşma yapması ve basın toplantısı gerçekleştirmemesi ilginç bulunmuştu.Kulislerde dolaşan bilgiye göre, basın toplantısının olmamasının ve  yaşanan krizin sebebinin Antalya Milletvekili Aykut Kaya olduğu aktarıldı. Aykut Kaya’nın gazetecilerin kendisi ile ilgili iddiaları genel Başkan Akşener’e sorabileceği endişesi ile basın toplantısının yapılmasını engellediği basına sınırlı sayıda yer ayırttığı da ileri sürüldü.
İYİ Parti'de İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan'ın görevden aldırmaya çalıştığı Antalya Milletvekili Aykut Kaya krizi büyüyor. İl Başkanı Karacan'ın krizi çözmesinde ısrarcı olduğu Genel Başkan Meral Akşener'in sessizliğini koruduğu iddia ediliyor.

haberimizvar.net-  İYİ Parti Antalya’da Aykut Kaya krizi derinleşiyor. Bilindiği gibi İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, uzun süreden beri İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ile adeta soğuk bir savaş yürütüyor ve birçok etkinliğe katılmamayı tercih ediyordu. Kaya’nın Antalya’da adeta il başkanı gibi hareket etmesi ve partiyi dizayn etme isteği tüm partililerin tepkisini çekmişti. Hatta Kaya’nın meclis üyesi seçimlerine kadar bu işi götürmesi ve yakınlarını ilk sıralara yerleştirmesi partide isyana yol açmış, Muratpaşa İlçe Teşkilatı toplu olarak istifa etmiş, teşkilat binasının kapısına kilit vurulmuştu. Yaşanan bu sıkıntılı durumdan rahatsız olan Muratpaşa İlçe Başkanı ve yönetimiyle birlikte 500’e yakın partili, düzenlenen bir törenle Muratpaşa’da CHP Belediye Başkan Adayı Ümit Uysal’ı destekleme kararı almıştı. Partide yaşanan deprem sonrası Muratpaşa Belediye Başkan Adayı da istifa edip Ümit Uysal’ı destekleyeceğini açıklamıştı.

GENEL MERKEZ ŞİMDİLİK SESSİZ

Tüm bu yaşanan olayların yazılı ve görsel basının yanı sıra sosyal medyada da sıklıkla dile getirilmesinin İYİ Parti Genel Merkezinde de rahatsızlık yarattığı ve konunun Genel Başkan Meral Akşener’e kadar ulaştığı öğrenildi. Genel Merkezin, yerel seçimler öncesinde olayların daha fazla büyümemesi ve partiye zarar vermesi için sessiz kaldığı, seçim sonrası Aykut Kaya’nın sert bir şekilde uyarılacağı da parti kulislerinde söylenmeye başladı.

BASIN TOPLANTISI NEDEN YAPILMADI?

Parti kulislerinde dile getirilen bir başka konuda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde Antalya’ya yaptığı ziyaret ile ilgili Akşener’in programıyla ilgili yapılan açıklamada, basın toplantısı gerçekleştireceği, ilçe teşkilatları ve gazetecilerle birlikte iftar yapılacağı kaydedilmişti. Ancak Akşener’in programda sadece bir konuşma yapması ve basın toplantısı gerçekleştirmemesi ilginç bulunmuştu.Kulislerde dolaşan bilgiye göre, basın toplantısının olmamasının ve  yaşanan krizin sebebinin Antalya Milletvekili Aykut Kaya olduğu aktarıldı. Aykut Kaya’nın gazetecilerin kendisi ile ilgili iddiaları genel Başkan Akşener’e sorabileceği endişesi ile basın toplantısının yapılmasını engellediği basına sınırlı sayıda yer ayırttığı da ileri sürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.