İYİ Parti’de parti içi muhalefete yer yok!

SİYASET 02.09.2019 - 00:53, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İYİ Parti’de parti içi muhalefete yer yok!

İYİ Parti’de bir istifa da Mersin’den geldi. İYİ Parti Mersin İl Başkanı Alican Özbayrak, parti içi güvenin olmadığını ve seçimlerde tezgah kurulduğunu iddia ederek istifa etti

haberimizvar.net Her geçen gün bir istifa haberinin duyulduğu İYİ Parti’de olaylı bir istifa daha geldi. İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a yakınlığıyla bilinen İYİ Parti Mersin İl Başkanı Alican Özbayrak, görevinden istifa etti. 31 Mart seçimleri için aday belirleme sürecinde Mersin'de Burhanettin Kocamaz'ın evrakları İYİ Parti tarafından İl Seçim Kurulu'na verilmeyince Kocamaz’ın yarış dışı kalmasının faturası, dönemin Mersin İl Başkanı Servet Koca’ya kalmış ve Koca görevinden alınmıştı. İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yaşanan bu olayın ardından kendisine yakınlığıyla bilinen, hemşehrisi Alican Özbayrak'ı il başkanı olarak görevlendirmişti. ‘TEZGAH KURULUYOR’ İDDİASI “Çok kıymetli İYİ parti mensupları, göreve geldiğimden beri başta Sayın Genel Başkanım olmak üzere genel merkez yönetimi ve partimizin kıymetli mensupları, ilçe başkanlarım bana verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasına başlayan Özbayrak, “Zor şartlar altında aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek için büyük gayret gösterdik, ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki partimizin önünü tıkamaya, büyümesini engellemeye çalışan bir takım odaklar bu tezgahı Mersin’de göreve geldiğim günden beri sürdürmektedir” dedi. ÜSTÜ KAPALI HESAP SORDU Göreve geldiğinden beri mücadele ettiğini ama bir sonuç alamadığını belirten Özbayrak, “Her şeyden önce teşkilatta karşılıklı güven esas olduğunu düşündüğümüzde, biz bu ortamı sağlayamadık” diye konuştu. 31 Mart Seçimleri için aday belirleme sürecinde dönemin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz, MHP’den istifa ederek, İYİ Parti adayı olarak gösterilmiş ve Kocamaz’ın evrakları YSK’ya geç bildirildiği için aday olamamıştı. 31 Mart Seçimleri’ndeki Kocamaz olayının kumpas olduğunu iddia eden ve üstü kapalı bir şekilde bu olayın hesabını soran Özbayrak, “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki Mersin’de 31 Mart Yerel Seçimleri’nde kumpas kuranlar bugün partimizin önünü de tıkamıştır. Karakterim ve kişiliğim gereği üç tane dört tane il başkanının olduğu bir yerde il başkanlığı yapmak bize uygun bir davranış değildir. Beni göreve getiren başta Sayın Genel Başkanım Meral Akşener Hanımefendi’ye, Sayın Koray Aydın Beyefendi’ye geçen süre içerisindeki desteklerinden dolayı minnettarım. Kazanan Mersin’in vekili, önemli şahsiyeti önemli insan olmuştur. İnşallah bundan sonra Mersin çok daha iyi olur. Yeni görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bütün İYİ Partili kardeşlerimden kırdığım, üzdüğüm herkesten özür diler, haklarını helal etmelerini temenni ederim. İYİ Parti İl Başkanlığı görevimden ayrılıyorum” diye İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurdu.  Ayrıca Özbayrak’ın bu paylaşımı sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra kaldırdı.
İYİ Parti’de bir istifa da Mersin’den geldi. İYİ Parti Mersin İl Başkanı Alican Özbayrak, parti içi güvenin olmadığını ve seçimlerde tezgah kurulduğunu iddia ederek istifa etti

haberimizvar.net Her geçen gün bir istifa haberinin duyulduğu İYİ Parti’de olaylı bir istifa daha geldi. İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’a yakınlığıyla bilinen İYİ Parti Mersin İl Başkanı Alican Özbayrak, görevinden istifa etti.

31 Mart seçimleri için aday belirleme sürecinde Mersin'de Burhanettin Kocamaz'ın evrakları İYİ Parti tarafından İl Seçim Kurulu'na verilmeyince Kocamaz’ın yarış dışı kalmasının faturası, dönemin Mersin İl Başkanı Servet Koca’ya kalmış ve Koca görevinden alınmıştı. İYİ Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, yaşanan bu olayın ardından kendisine yakınlığıyla bilinen, hemşehrisi Alican Özbayrak'ı il başkanı olarak görevlendirmişti.

‘TEZGAH KURULUYOR’ İDDİASI

“Çok kıymetli İYİ parti mensupları, göreve geldiğimden beri başta Sayın Genel Başkanım olmak üzere genel merkez yönetimi ve partimizin kıymetli mensupları, ilçe başkanlarım bana verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diyerek açıklamasına başlayan Özbayrak, “Zor şartlar altında aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek için büyük gayret gösterdik, ancak üzülerek ifade etmek istiyorum ki partimizin önünü tıkamaya, büyümesini engellemeye çalışan bir takım odaklar bu tezgahı Mersin’de göreve geldiğim günden beri sürdürmektedir” dedi.

ÜSTÜ KAPALI HESAP SORDU

Göreve geldiğinden beri mücadele ettiğini ama bir sonuç alamadığını belirten Özbayrak, “Her şeyden önce teşkilatta karşılıklı güven esas olduğunu düşündüğümüzde, biz bu ortamı sağlayamadık” diye konuştu. 31 Mart Seçimleri için aday belirleme sürecinde dönemin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Burhanettin Kocamaz, MHP’den istifa ederek, İYİ Parti adayı olarak gösterilmiş ve Kocamaz’ın evrakları YSK’ya geç bildirildiği için aday olamamıştı. 31 Mart Seçimleri’ndeki Kocamaz olayının kumpas olduğunu iddia eden ve üstü kapalı bir şekilde bu olayın hesabını soran Özbayrak, “Üzülerek ifade etmek istiyorum ki Mersin’de 31 Mart Yerel Seçimleri’nde kumpas kuranlar bugün partimizin önünü de tıkamıştır. Karakterim ve kişiliğim gereği üç tane dört tane il başkanının olduğu bir yerde il başkanlığı yapmak bize uygun bir davranış değildir. Beni göreve getiren başta Sayın Genel Başkanım Meral Akşener Hanımefendi’ye, Sayın Koray Aydın Beyefendi’ye geçen süre içerisindeki desteklerinden dolayı minnettarım. Kazanan Mersin’in vekili, önemli şahsiyeti önemli insan olmuştur. İnşallah bundan sonra Mersin çok daha iyi olur. Yeni görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Bütün İYİ Partili kardeşlerimden kırdığım, üzdüğüm herkesten özür diler, haklarını helal etmelerini temenni ederim. İYİ Parti İl Başkanlığı görevimden ayrılıyorum” diye İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’ndan istifa ettiğini duyurdu.  Ayrıca Özbayrak’ın bu paylaşımı sosyal medya hesabından paylaştıktan sonra kaldırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.