İYİ Parti’de siyaset hareketlendi

GÜNDEM 05.05.2020 - 19:34, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:05
 

İYİ Parti’de siyaset hareketlendi

İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı Temmuz ayında gerçekleşecek il kongresi öncesi siyasi kulislerde hareketlenmeye başladı. Şimdiden 7 il başkan adayı olmak isteyen isimler tabanda nabız yokluyor.

haberimizvar.net-Antalya’da salgınla ilgili önlemlerin azalması üzerine İYİ Parti Antalya İlTeşkilatı, Ramazan Bayramı sonrası Haziran ayında ilçe kongrelerini tamamlayacak. Temmuz’un ilk hafta il kongresinin gerçekleşmesi beklenirken, il başkanlığı için aday olacaklar siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. İYİ Parti Antalya İl Başkan adaylığı konusunda ismi geçen isimler şöyle: MEHMET BAŞARAN Yavuz Temizer’İn ardından il başkanlığına atanan ve ataması yapıldığı ilk gün ‘aday olmayacağım’ diyerek açıklama yapan mevcut il Başkanı Mehmet Başaran’ın aday olması ve seçilmiş başkan olarak yoluna devam etmesini isteyenler oldukça fazla. Göreve geldikten sonra özellikle sosyal medya üzerinde yaşanan kavgaların son bulduğu ve il başkanının ‘abi’ görevini üstlendiği fikrinde birleşenler Başaran’ın aday olması için çalışmalarına başlamış durumda… AHMET AYDIN İl başkanlığı görevinden alınmasına karşın umudunu hiç kaybetmeyen ve yeniden il başkanı olmak istediği yakın çevresi tarafından bilinen Ahmet Aydın’ın özellikle ilçelerde dahilinde güçlü olması dikkat çekiyor. Aydın’ın delegeler üzerindeki etkisi ve parti içinde gelişmeleri yakından takip etmesinden dolayı il başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. NİHAT KAVŞUT Partinin kurucuları arasında yer alan ve şikayetten çok uzlaşmadan yana tavrıyla il yönetiminde etkin olan Nihat Kavşut’un ikili ilişkilerin iyi olması, 4 üniversite bitirmesi ve diğer il başkan adaylarına göre genç olması artıları olarak değerlendiriliyor. Kavşut’un il başkanı olması için destek verenler öyle yadsınacak kadar değil. İLHAMİ OKUDAN Siyaseti tek başına yapmayı seven İlhami Okudan’ın yakın çevresi il başkan adayı olmasını istediğini dillendirmeye başladı. Ülkücü camiasıyla siyaset yapan Okudan’ın siyaset paylaşımımı olmaması, ikili ilişkilerde eksik kalması tabanda güvensiz yaratıyor. Bu eksiklerini çözmesi adına sahada onun adına tabanla görüşenlerin sayısı oldukça fazla. MUSA ERTUGAN Partinin kurucular kurulunda yer alan ve önce Genel Başkan Meral Akşener’e ardından Yavuz Temizer’in il başkanlığına atanmasıyla il teşkilatına tam destek veren Ertugan’ın çözüm odaklı bakış açısı tabandan takdir görüyor. Ertugan’ın Mehmet Başaran’ın yönetiminde olmasından dolayı Başaran’ın aday olmaması durumunda il başkanlığına aday olacağı gelen bilgiler arasında yerini aldı. ALİ ADNAN KAYA İYİ Parti’den milletvekili aday  adayı olan ancak listede yer bulamayan  Ali Adnan Kaya şimdilerde il başkanlığı için nabız yokladığı siyasi kulislerde konuşuluyor. SAMİ YOLYEMEZ İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile geçmişe dayanan yakın dostluğu bulunan Sami Yolmez, partisinin kuruluşundan günümüze kadar partisinin genel başkanının yanından hiç ayrılmadı. Tabandan şimdilerde Sami Yolyemez’e tabanın il başkan adayı olması gerektiği konusunda baskı yapıldığı gelen bilgiler arasında yerini aldı.      
İYİ Parti Antalya İl Teşkilatı Temmuz ayında gerçekleşecek il kongresi öncesi siyasi kulislerde hareketlenmeye başladı. Şimdiden 7 il başkan adayı olmak isteyen isimler tabanda nabız yokluyor.

haberimizvar.net-Antalya’da salgınla ilgili önlemlerin azalması üzerine İYİ Parti Antalya İlTeşkilatı, Ramazan Bayramı sonrası Haziran ayında ilçe kongrelerini tamamlayacak. Temmuz’un ilk hafta il kongresinin gerçekleşmesi beklenirken, il başkanlığı için aday olacaklar siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı. İYİ Parti Antalya İl Başkan adaylığı konusunda ismi geçen isimler şöyle:

MEHMET BAŞARAN

Yavuz Temizer’İn ardından il başkanlığına atanan ve ataması yapıldığı ilk gün ‘aday olmayacağım’ diyerek açıklama yapan mevcut il Başkanı Mehmet Başaran’ın aday olması ve seçilmiş başkan olarak yoluna devam etmesini isteyenler oldukça fazla. Göreve geldikten sonra özellikle sosyal medya üzerinde yaşanan kavgaların son bulduğu ve il başkanının ‘abi’ görevini üstlendiği fikrinde birleşenler Başaran’ın aday olması için çalışmalarına başlamış durumda…

AHMET AYDIN

İl başkanlığı görevinden alınmasına karşın umudunu hiç kaybetmeyen ve yeniden il başkanı olmak istediği yakın çevresi tarafından bilinen Ahmet Aydın’ın özellikle ilçelerde dahilinde güçlü olması dikkat çekiyor. Aydın’ın delegeler üzerindeki etkisi ve parti içinde gelişmeleri yakından takip etmesinden dolayı il başkan adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

NİHAT KAVŞUT

Partinin kurucuları arasında yer alan ve şikayetten çok uzlaşmadan yana tavrıyla il yönetiminde etkin olan Nihat Kavşut’un ikili ilişkilerin iyi olması, 4 üniversite bitirmesi ve diğer il başkan adaylarına göre genç olması artıları olarak değerlendiriliyor. Kavşut’un il başkanı olması için destek verenler öyle yadsınacak kadar değil.

İLHAMİ OKUDAN

Siyaseti tek başına yapmayı seven İlhami Okudan’ın yakın çevresi il başkan adayı olmasını istediğini dillendirmeye başladı. Ülkücü camiasıyla siyaset yapan Okudan’ın siyaset paylaşımımı olmaması, ikili ilişkilerde eksik kalması tabanda güvensiz yaratıyor. Bu eksiklerini çözmesi adına sahada onun adına tabanla görüşenlerin sayısı oldukça fazla.

MUSA ERTUGAN

Partinin kurucular kurulunda yer alan ve önce Genel Başkan Meral Akşener’e ardından Yavuz Temizer’in il başkanlığına atanmasıyla il teşkilatına tam destek veren Ertugan’ın çözüm odaklı bakış açısı tabandan takdir görüyor. Ertugan’ın Mehmet Başaran’ın yönetiminde olmasından dolayı Başaran’ın aday olmaması durumunda il başkanlığına aday olacağı gelen bilgiler arasında yerini aldı.

ALİ ADNAN KAYA

İYİ Parti’den milletvekili aday  adayı olan ancak listede yer bulamayan  Ali Adnan Kaya şimdilerde il başkanlığı için nabız yokladığı siyasi kulislerde konuşuluyor.

SAMİ YOLYEMEZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile geçmişe dayanan yakın dostluğu bulunan Sami Yolmez, partisinin kuruluşundan günümüze kadar partisinin genel başkanının yanından hiç ayrılmadı. Tabandan şimdilerde Sami Yolyemez’e tabanın il başkan adayı olması gerektiği konusunda baskı yapıldığı gelen bilgiler arasında yerini aldı.  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.