İYİ Parti’de şok ihbar!

GÜNDEM 24.08.2019 - 13:10, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İYİ Parti’de şok ihbar!

Ahmet Aydın’ın, cinsel amaçlı alıkoyma suçundan yargılanıp ceza almasına rağmen İYİ Parti Antalya İl Başkanı yapılmasının parti tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle genel sekreterliğe şikayet edildiği aktarıldı

haberimizvar.net İYİ Parti’de Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın’ın, cinsel amaçlı alıkoyma suçundan yargılanıp ceza almasına rağmen halen il başkanı olması İYİ Parti Genel Sekreterliği’ne iletildiği aktarıldı. İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın hakkında, 2011 yılında Kaş Asliye Ceza Mahkemesi tarafından cinsel amaçlı suç işlediğinden dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Odatv’nin haberine göre, Ahmet Aydın hapis yatıp çıktıktan sonra bu suçtan cezası 5 yıl ertelendi ve davası düştü. Genel başkanı kadın olan ve tüzüğünde kadına şiddet, cinsel istismar gibi suçlara bulaşanların üye olamayacağı belirtilen İYİ Parti’de Ahmet Aydın’ın halen il başkanlığına devam etmesi tepkilere yol açıyor, şikayetlerin önü kesilmiyordu. KADINA ŞİDDETE ÜYELİK YOK Parti tüzüğünün 4. maddesi olan kadına şiddet, cinsel istismar ve terör suçlarından affa veya zaman aşımına uğramış olsa dahi mahkûmiyet hükmü bulunanlar dışında kişilerin üye olabileceği beyan ediliyordu. Buna karşılık, Ahmet Aydın’ın evli iken, nişanlanması ve kendisinden ayrılmak isteyen kadını cinsel amaçlı zorla hürriyetinden yoksun bıraktığına yönelik mahkeme kararına rağmen partiye üye olup, il başkanlığına atanması şaşkınlıkla karşılanmıştı.
Ahmet Aydın’ın, cinsel amaçlı alıkoyma suçundan yargılanıp ceza almasına rağmen İYİ Parti Antalya İl Başkanı yapılmasının parti tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle genel sekreterliğe şikayet edildiği aktarıldı

haberimizvar.net İYİ Parti’de Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın’ın, cinsel amaçlı alıkoyma suçundan yargılanıp ceza almasına rağmen halen il başkanı olması İYİ Parti Genel Sekreterliği’ne iletildiği aktarıldı. İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın hakkında, 2011 yılında Kaş Asliye Ceza Mahkemesi tarafından cinsel amaçlı suç işlediğinden dolayı 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti. Odatv’nin haberine göre, Ahmet Aydın hapis yatıp çıktıktan sonra bu suçtan cezası 5 yıl ertelendi ve davası düştü. Genel başkanı kadın olan ve tüzüğünde kadına şiddet, cinsel istismar gibi suçlara bulaşanların üye olamayacağı belirtilen İYİ Parti’de Ahmet Aydın’ın halen il başkanlığına devam etmesi tepkilere yol açıyor, şikayetlerin önü kesilmiyordu.

KADINA ŞİDDETE ÜYELİK YOK

Parti tüzüğünün 4. maddesi olan kadına şiddet, cinsel istismar ve terör suçlarından affa veya zaman aşımına uğramış olsa dahi mahkûmiyet hükmü bulunanlar dışında kişilerin üye olabileceği beyan ediliyordu. Buna karşılık, Ahmet Aydın’ın evli iken, nişanlanması ve kendisinden ayrılmak isteyen kadını cinsel amaçlı zorla hürriyetinden yoksun bıraktığına yönelik mahkeme kararına rağmen partiye üye olup, il başkanlığına atanması şaşkınlıkla karşılanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.