İYİ Parti'de yüksek gerilim!

KULİS 24.12.2022 - 00:15, Güncelleme: 24.12.2022 - 00:58
 

İYİ Parti'de yüksek gerilim!

İYİ Parti İl Kongresi nedeniyle oluşan gerginlik zirveye çıktı.

KULİS HABER- haberimizvar.net- İYİ Parti Kurucularından eski Kaymakam ve Sakarya Vali Yardımcısı Serik doğumlu Mesut Yılmaz akşam saatlerinde bir sosyal medya paylaşımında bulundu. Paylaşımında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Sekreter Uğur Poyraz'ı etiketleyen Mesut Yılmaz, "Piyasada gezen siyasi cellatları görünce; Leş kargalarını seferber gördüm, Birini iner, birini kalkar gördüm, Şerefsiz ellerde, kahpe yüzlerde, Şerefe kalkan kadehler gördüm. Dörtlüğünün ne kadar doğru olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı. Siyasi kulislerde, Mesut Yılmaz'ın desteklediği Vahdet Afşin Karacan'ın il başkan adaylığının karar sürecinde yer alan ve çalışmalarında yanından ayrılmayan Hakan Duru ile ilgili olarak işbirliği içerisinde olduğu konusunda İYİ Parti Genel Merkezi'ne şikayet edilmesinin yarattığı gerginlik sonucunda, sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptığı ifade ediliyor. Hakan Duru'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Nesebi Gayrı Sahih" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın yakını olması kafalarda soru işareti oluşturdu. İYİ Parti (Yerel Yönetimlerden Sorumlu) Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun'un da birkaç ay önce Hakan Duru'yu Antalya'da CHP'li bir belediye başkanına özel kalem müdürü olarak önerdiği biliniyor. Ergun’un iş bulmaya çalıştığı Hakan Duru’ya Celal Adan ile olan yakınlığı nedeniyle gösterilen tepkiler üzerine vazgeçtiği ve talebini geri çektiği de gelen bilgiler arasında yerini alıyor. İYİ Parti kulislerinde, Hakan Duru'nun gerek Mesut Yılmaz gerekse Vahdet Afşin Karaca'nın başını epey ağrıtacağı hatta Metin Ergun'u zorda bırakacağı konuşuluyor. NE OLMUŞTU? MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 2019 yılında Meral Akşener ve ekibine Akşener'e "Nesebi Gayrı Sahih" demesi üzerine İYİ Parti’lilerden tepki almıştı. Akşener, grup toplantısında kendisi dahil herkese "Nesebi Gayrı Sahih" dediğini ve bunu hiç kimsenin unutmaması gerektiğini vurgulamıştı. Celal Adan’a yakın isim olarak bilinen Hakan Duru’nun Mesut Yılmaz aracılığıyla İYİ Parti’nin Antalya İl Başkan adayını belirlemede etkin olması ardından Metin Ergun’un araya girerek iş arama çabaları genel merkezde bardağı taşıran son damla oldu. MERAL AKŞENER'İN KONUYLA İLGİLİ GRUP TOPLANTISI KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN: https://www.dailymotion.com/video/x7cunf6  
İYİ Parti İl Kongresi nedeniyle oluşan gerginlik zirveye çıktı.

KULİS HABER- haberimizvar.net- İYİ Parti Kurucularından eski Kaymakam ve Sakarya Vali Yardımcısı Serik doğumlu Mesut Yılmaz akşam saatlerinde bir sosyal medya paylaşımında bulundu. Paylaşımında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Genel Sekreter Uğur Poyraz'ı etiketleyen Mesut Yılmaz,

"Piyasada gezen siyasi cellatları görünce;

Leş kargalarını seferber gördüm,

Birini iner, birini kalkar gördüm,

Şerefsiz ellerde, kahpe yüzlerde,

Şerefe kalkan kadehler gördüm.

Dörtlüğünün ne kadar doğru olduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Siyasi kulislerde, Mesut Yılmaz'ın desteklediği Vahdet Afşin Karacan'ın il başkan adaylığının karar sürecinde yer alan ve çalışmalarında yanından ayrılmayan Hakan Duru ile ilgili olarak işbirliği içerisinde olduğu konusunda İYİ Parti Genel Merkezi'ne şikayet edilmesinin yarattığı gerginlik sonucunda, sosyal medya hesaplarından bu paylaşımı yaptığı ifade ediliyor.

Hakan Duru'nun İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e "Nesebi Gayrı Sahih" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'ın yakını olması kafalarda soru işareti oluşturdu.

İYİ Parti (Yerel Yönetimlerden Sorumlu) Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun'un da birkaç ay önce Hakan Duru'yu Antalya'da CHP'li bir belediye başkanına özel kalem müdürü olarak önerdiği biliniyor. Ergun’un iş bulmaya çalıştığı Hakan Duru’ya Celal Adan ile olan yakınlığı nedeniyle gösterilen tepkiler üzerine vazgeçtiği ve talebini geri çektiği de gelen bilgiler arasında yerini alıyor.

İYİ Parti kulislerinde, Hakan Duru'nun gerek Mesut Yılmaz gerekse Vahdet Afşin Karaca'nın başını epey ağrıtacağı hatta Metin Ergun'u zorda bırakacağı konuşuluyor.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, 2019 yılında Meral Akşener ve ekibine Akşener'e "Nesebi Gayrı Sahih" demesi üzerine İYİ Parti’lilerden tepki almıştı. Akşener, grup toplantısında kendisi dahil herkese "Nesebi Gayrı Sahih" dediğini ve bunu hiç kimsenin unutmaması gerektiğini vurgulamıştı. Celal Adan’a yakın isim olarak bilinen Hakan Duru’nun Mesut Yılmaz aracılığıyla İYİ Parti’nin Antalya İl Başkan adayını belirlemede etkin olması ardından Metin Ergun’un araya girerek iş arama çabaları genel merkezde bardağı taşıran son damla oldu.

MERAL AKŞENER'İN KONUYLA İLGİLİ GRUP TOPLANTISI KONUŞMASINI İZLEMEK İÇİN:

https://www.dailymotion.com/video/x7cunf6

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.