İYİ Parti'den bir yeşil ışık daha

SİYASET 01.12.2023 - 15:29, Güncelleme: 01.12.2023 - 15:29
 

İYİ Parti'den bir yeşil ışık daha

Yerel seçimler için iktidar ve muhalefet partilerinde seçim hazırlıkları için yürütülen çalışmalar hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, “seçim işbirliği”ne ilişkin Cumhuriyet TV’ye konuştu. Özkan, “İstanbul’da ve Ankara’da tabandan gelen talepte işbirliği yapılması yönünde bir kanaat var” dedi.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024’te yapılacak seçimler yaklaşırken işbirliğine dönük partilerin görüşme trafiği de hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bu süreçte partisinin diğer muhalefet partilerine yaklaşımını Cumhuriyet TV’ye anlattı. “ÖZDAĞ, TUTARSIZ BİR SİYASETÇİ” Özkan, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelttiği işbirliği teklifine ilişkin, “Daha bir hafta önce sayın Özdağ, ‘En büyük hatalarımdan birisi de sayın Meral Akşener ile parti kurmak’ dedi. Dün öyle, bugün böyle, ertesi gün nasıl olacağını düşünebilirsiniz. Dolayısıyla tutarsız bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum, bizim tabanda herhangi bir karşılığı olmayan davetti. Bizim tarafımızdan çok ciddiye alınmadığı için de kimse cevap vermedi” açıklamasında bulundu. “İSTANBUL VE ANKARA’DA İŞBİRLİĞİ KANAATİ VAR” CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Akşener’in görüşmelerini değerlendiren Özkan, “İki ay önce İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun almış olduğu bir karar var. Bu kararda kendi adaylarımızla seçime girme tavrı gelişti. Sayın Özel’in ziyaretinde de ‘bu durum tekrar değerlendirilebilir mi?’ diye bir talepleri oldu. Sayın genel başkanımız da nezaketen ‘tabii ki bu durumu değerlendirebiliriz’ cevabını verdi. Özellikle İstanbul’da ve Ankara’da tabandan gelen talepte işbirliği yapılması yönünde bir kanaat var” diyerek büyükşehirlerde işbirliği mesajı verdi. “CHP’DEKİ DEĞİŞİM TABANDA KARŞILIK BULDU” CHP’de genel başkanlık koltuğuna Özel’in oturmasının İYİ Parti’de yarattığı etkiyi dile getiren Özkan, “Bir olumlu hava tabanda hissediliyor, motivasyon var. Bu yerel seçimlerde bazı noktalarda işbirliği yapılabileceğini düşünüyorum. CHP’deki değişim ve Özel’in vermiş olduğu mesajlar tabandaki karşılığını gösteriyor. Özel, genel başkanımız Akşener ile abla-kardeş hukuku olduğunu söylüyor. Uzun yıllar parlamentoda beraber görev yaptılar. Bizim tabanda bu değişim karşılık buldu” ifadelerini kullandı. “HEDEP’İN KENDİ ADAYINI ÇIKARMASI LAZIM” HEDEP’in CHP’yi desteklemesi durumunda İYİ Parti’nin CHP’ye yaklaşımına dair, “HEDEP’in kendi adayını çıkarması lazım. Bizim tabanda ciddi rahatsızlık yaratıyor. HEDEP ile iki zıt kutup gibiyiz. HEDEP, CHP’yi desteklerse bu konu sıkıntı bizim için. Sonuçta da belli adayların farklı siyasi partilerin tarafından desteklenmesi bizi çok da ilgilendirmemesi lazım. Bugün HEDEP 6 milyon oy alıyor. HEDEP’e oy vermiş insanların da hepsini terörist diye yaftalmak doğru değil” diyerek sözlerini noktaladı.
Yerel seçimler için iktidar ve muhalefet partilerinde seçim hazırlıkları için yürütülen çalışmalar hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, “seçim işbirliği”ne ilişkin Cumhuriyet TV’ye konuştu. Özkan, “İstanbul’da ve Ankara’da tabandan gelen talepte işbirliği yapılması yönünde bir kanaat var” dedi.

haberimizvar.net- 31 Mart 2024’te yapılacak seçimler yaklaşırken işbirliğine dönük partilerin görüşme trafiği de hız kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, bu süreçte partisinin diğer muhalefet partilerine yaklaşımını Cumhuriyet TV’ye anlattı.

“ÖZDAĞ, TUTARSIZ BİR SİYASETÇİ”

Özkan, Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ın İYİ Parti lideri Meral Akşener’e yönelttiği işbirliği teklifine ilişkin, “Daha bir hafta önce sayın Özdağ, ‘En büyük hatalarımdan birisi de sayın Meral Akşener ile parti kurmak’ dedi. Dün öyle, bugün böyle, ertesi gün nasıl olacağını düşünebilirsiniz. Dolayısıyla tutarsız bir siyasetçi olduğunu düşünüyorum, bizim tabanda herhangi bir karşılığı olmayan davetti. Bizim tarafımızdan çok ciddiye alınmadığı için de kimse cevap vermedi” açıklamasında bulundu.

“İSTANBUL VE ANKARA’DA İŞBİRLİĞİ KANAATİ VAR”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Akşener’in görüşmelerini değerlendiren Özkan, “İki ay önce İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun almış olduğu bir karar var. Bu kararda kendi adaylarımızla seçime girme tavrı gelişti. Sayın Özel’in ziyaretinde de ‘bu durum tekrar değerlendirilebilir mi?’ diye bir talepleri oldu. Sayın genel başkanımız da nezaketen ‘tabii ki bu durumu değerlendirebiliriz’ cevabını verdi. Özellikle İstanbul’da ve Ankara’da tabandan gelen talepte işbirliği yapılması yönünde bir kanaat var” diyerek büyükşehirlerde işbirliği mesajı verdi.

“CHP’DEKİ DEĞİŞİM TABANDA KARŞILIK BULDU”

CHP’de genel başkanlık koltuğuna Özel’in oturmasının İYİ Parti’de yarattığı etkiyi dile getiren Özkan, “Bir olumlu hava tabanda hissediliyor, motivasyon var. Bu yerel seçimlerde bazı noktalarda işbirliği yapılabileceğini düşünüyorum. CHP’deki değişim ve Özel’in vermiş olduğu mesajlar tabandaki karşılığını gösteriyor. Özel, genel başkanımız Akşener ile abla-kardeş hukuku olduğunu söylüyor. Uzun yıllar parlamentoda beraber görev yaptılar. Bizim tabanda bu değişim karşılık buldu” ifadelerini kullandı.

“HEDEP’İN KENDİ ADAYINI ÇIKARMASI LAZIM”

HEDEP’in CHP’yi desteklemesi durumunda İYİ Parti’nin CHP’ye yaklaşımına dair, “HEDEP’in kendi adayını çıkarması lazım. Bizim tabanda ciddi rahatsızlık yaratıyor. HEDEP ile iki zıt kutup gibiyiz. HEDEP, CHP’yi desteklerse bu konu sıkıntı bizim için. Sonuçta da belli adayların farklı siyasi partilerin tarafından desteklenmesi bizi çok da ilgilendirmemesi lazım. Bugün HEDEP 6 milyon oy alıyor. HEDEP’e oy vermiş insanların da hepsini terörist diye yaftalmak doğru değil” diyerek sözlerini noktaladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.