İYİ Parti’den OHAL çağrısı: Herkesi direnişe çağırıyoruz

GÜNDEM 16.07.2021 - 10:14, Güncelleme: 16.07.2021 - 10:14
 

İYİ Parti’den OHAL çağrısı: Herkesi direnişe çağırıyoruz

AKP’nin son torba kanun teklifinin ‘zehirli’ olduğunu söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, “OHAL, Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştıran bir sürecin ismidir. Toplumun bütün kesimlerini, OHAL yasasına direnç göstermeye davet ediyorum” dedi.

haberimizvar.net- – İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 5 yıl önceki darbe teşebbüsünün ardından iktidarın FETÖ ile mücadelesinin istenildiği ve beklenildiği şekilde olmadığını belirtti. Türkkan, “İktidar, bu darbeye karışanları, darbeye zemin hazırlayanları, darbeye çanak tutanları ülke yönetiminden göndereceğim diye; bu darbeyi bahane edip, muhalif ne kadar kişi varsa teker teker cadı avına çıkmıştır. Eğer gerçekten darbecileri temizlemek istiyorsanız iktidarınız döneminde yaptığınız atamaların listelerini alırsınız, tek tek bir gecede ayıklarsınız” dedi. RAPORA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL Lütfü Türkkan şunları söyledi: “İktidar, darbeyi kendisine nimet zannedip onu bir beyzbol sopası gibi yanında tutup muhalif kim varsa FETÖ beyzbol sopasıyla dövmeye başladı. Burada amaç FETÖ ile mücadele etmekten maalesef uzaklaştı. Eğer bu mücadele gerçekse, Meclis’te oluşturulan darbe araştırma komisyonu raporu nerede? Bilen var mı? Aylarca, yüzlerce insanı dinlediler, rapora ulaşmak mümkün değil. Gayriciddi bir mücadele olmaz. Dolayısıyla FETÖ mücadelesi konusunda hükümeti samimi bulmadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum”. OHAL YASASINA DİRENÇ GÖSTERİN Torba yasa teklifini değerlendiren Türkkan, şunları kaydetti: “Bu torbanın zehri, OHAL’in üç yıl uzatılmasıdır. Bu üç yıl, Türkiye tekrar OHAL şartlarında seçime gidecek demektir. Gizli oy açık sayım yerine, gizli oy gizli sayıma kadar gidebilir. Bu OHAL maddesiyle TMSF üzerinden kayyım atamak tehdidiyle iş adamlarını muhalif olmaktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. FETÖ ile herhangi bir ilişkisi olmayanları da bir dilekçeyle FETÖ borsasının kucağına itiyorlar. Bu OHAL, Türkiye’yi demokrasiden gitgide uzaklaştıran bir sürecin ismidir. Toplumun bütün kesimlerini, Meclis’te bu hafta görüşülecek olan OHAL yasasında direnç göstermeye davet ediyorum”. BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YORUMU Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’nun görevden alınmasına da değinen Türkkan, “Cumhurbaşkanı, ‘Melih Bulu orada bir devrim yapacak’ dedi. Hakikaten devrim yaptı. Boğaziçi geleneğine hiç uymayan, öğrencilerin kampüse sokulmadığı, öğrencilerin gözaltına alındığı, öğrencilerin dövüldüğü, öğretim üyelerinin tartaklandığı, KYK burslarının kesildiği bir dönem devrimse Bulu’nun yaptığı bir devrimdi. Bu devrimin sonuçlarını hep beraber gördük” dedi.  
AKP’nin son torba kanun teklifinin ‘zehirli’ olduğunu söyleyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, “OHAL, Türkiye’yi demokrasiden uzaklaştıran bir sürecin ismidir. Toplumun bütün kesimlerini, OHAL yasasına direnç göstermeye davet ediyorum” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında 5 yıl önceki darbe teşebbüsünün ardından iktidarın FETÖ ile mücadelesinin istenildiği ve beklenildiği şekilde olmadığını belirtti. Türkkan, “İktidar, bu darbeye karışanları, darbeye zemin hazırlayanları, darbeye çanak tutanları ülke yönetiminden göndereceğim diye; bu darbeyi bahane edip, muhalif ne kadar kişi varsa teker teker cadı avına çıkmıştır. Eğer gerçekten darbecileri temizlemek istiyorsanız iktidarınız döneminde yaptığınız atamaların listelerini alırsınız, tek tek bir gecede ayıklarsınız” dedi.

RAPORA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL

Lütfü Türkkan şunları söyledi: “İktidar, darbeyi kendisine nimet zannedip onu bir beyzbol sopası gibi yanında tutup muhalif kim varsa FETÖ beyzbol sopasıyla dövmeye başladı. Burada amaç FETÖ ile mücadele etmekten maalesef uzaklaştı. Eğer bu mücadele gerçekse, Meclis’te oluşturulan darbe araştırma komisyonu raporu nerede? Bilen var mı? Aylarca, yüzlerce insanı dinlediler, rapora ulaşmak mümkün değil. Gayriciddi bir mücadele olmaz. Dolayısıyla FETÖ mücadelesi konusunda hükümeti samimi bulmadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum”.

OHAL YASASINA DİRENÇ GÖSTERİN

Torba yasa teklifini değerlendiren Türkkan, şunları kaydetti: “Bu torbanın zehri, OHAL’in üç yıl uzatılmasıdır. Bu üç yıl, Türkiye tekrar OHAL şartlarında seçime gidecek demektir. Gizli oy açık sayım yerine, gizli oy gizli sayıma kadar gidebilir. Bu OHAL maddesiyle TMSF üzerinden kayyım atamak tehdidiyle iş adamlarını muhalif olmaktan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. FETÖ ile herhangi bir ilişkisi olmayanları da bir dilekçeyle FETÖ borsasının kucağına itiyorlar. Bu OHAL, Türkiye’yi demokrasiden gitgide uzaklaştıran bir sürecin ismidir. Toplumun bütün kesimlerini, Meclis’te bu hafta görüşülecek olan OHAL yasasında direnç göstermeye davet ediyorum”.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ YORUMU

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu’nun görevden alınmasına da değinen Türkkan, “Cumhurbaşkanı, ‘Melih Bulu orada bir devrim yapacak’ dedi. Hakikaten devrim yaptı. Boğaziçi geleneğine hiç uymayan, öğrencilerin kampüse sokulmadığı, öğrencilerin gözaltına alındığı, öğrencilerin dövüldüğü, öğretim üyelerinin tartaklandığı, KYK burslarının kesildiği bir dönem devrimse Bulu’nun yaptığı bir devrimdi. Bu devrimin sonuçlarını hep beraber gördük” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.