İzinsiz türküsünü kullanan Başkan Böcek’e sitem

KÜLTÜR 22.08.2022 - 13:24, Güncelleme: 22.08.2022 - 13:24
 

İzinsiz türküsünü kullanan Başkan Böcek’e sitem

Söz ve bestesini kendisinin yaptığı “Antalya’m” türküsünü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festivallerde, sosyal medya hesaplarında izinsiz kullanıldığını belirten sanatçı Himmet Cansız, kendisine randevu vermeyen Başkan Böcek’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la gönderme yaptı.

haberimizvar.net- Antalya’nın tanınmış simalarından sanatçı Himmet Cansız, sosyal medya hesabından sitem dolu paylaşım yaptı. Söz ve bestesini kendisinin yaptığı “Antalya’m” adlı türküsünün izinsiz olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festivallerde, sosyal medya hesaplarında ve Başkan Muhittin Böcek’in kişisel hesaplarında kullanıldığını, göreve geldikten sonra randevu talebinin ise halen cevapsız kaldığının altını çizdi. Cansız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bestelediği türkü nedeniyle birlikte kahve içtiklerini belirterek Başkan Böcek’e gönderme yaptı. İŞTE O PAYLAŞIM Himmet Cansız’ın sosyal medya hasebinden yaptığı paylaşım şöyle: “Değerli dostlar! Sevgili Antalyalılar! Yüzyüze hiç tanışmadığım aksakal bir büyüğüm, bugün paylaştığım şiirimin altına şu yorumu yapmış: ‘Vallahi benden demesi, sonra darılmaca yok. Himmet Cansız kardeşimiz, Antalya kombinezonunda hak ettiği yere gelmelidir. Bunu cani gönülden diliyorum.’ Vedat Saraç Sevgili Vedat ağabey, Eskiler; iltifat marifte tabidir demiş. Çok teşekkür ederim. Sağ olun, esen olun. Sizin de yazdığınız gibi benzer yakıştırmaları; büyük küçücük, genç yaşlı, her yaşta genç kalan pek çok insan yakıştırıyor, haliyle ben de mutlu oluyorum. Ne diyelim? Her şeyin başı sağlık diyelim. Bir de not düşeyim. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Muhittin Böcek'ten, uzun zaman önce görüşme isteminde bulundum. Şurda seçime 1,5 yıl bile kalmadı ama, nedense hala dönüş yapılmadı. Görüşme isteğime dönüş yapmayanlar, benden izin alma gereği dahi duymadan, Gül Antalya'm türkümünün müziğini, uluslararası Yörük Şöleni sırasında, ABB'nin resmi sosyal medya sayfalarında, hem de başkanın fotoğraflarıyla birlikte kullandılar ama. Bu konuyu da, kamuoyunun vicdanına sunuyorum. En güzel kent Antalya'm için; dilim dönüp, beynim yettiği kadar, kendimce anlamlı çalışmalar yapmaya çalıştım. Bu işleri de kamu kaynaklarıyla değil, aşkla ve yüreğimle yaptım. Yine yapacağım. Hep yapacağım. Çünkü; ben ülkemi ve kentimi çok seviyorum. Tabi kendimi de. Başka Türkiye yok! Başka Antalya yok! Bu arada; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Başkan, bir bestem için beni kahve içmeye davet etti; özlü sözlü, anlamlı bir görüşme yaptık. Acaba Ankara'ya mı taşınsam.”    
Söz ve bestesini kendisinin yaptığı “Antalya’m” türküsünü Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festivallerde, sosyal medya hesaplarında izinsiz kullanıldığını belirten sanatçı Himmet Cansız, kendisine randevu vermeyen Başkan Böcek’e Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’la gönderme yaptı.

haberimizvar.net- Antalya’nın tanınmış simalarından sanatçı Himmet Cansız, sosyal medya hesabından sitem dolu paylaşım yaptı. Söz ve bestesini kendisinin yaptığı “Antalya’m” adlı türküsünün izinsiz olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği festivallerde, sosyal medya hesaplarında ve Başkan Muhittin Böcek’in kişisel hesaplarında kullanıldığını, göreve geldikten sonra randevu talebinin ise halen cevapsız kaldığının altını çizdi. Cansız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a bestelediği türkü nedeniyle birlikte kahve içtiklerini belirterek Başkan Böcek’e gönderme yaptı.

İŞTE O PAYLAŞIM

Himmet Cansız’ın sosyal medya hasebinden yaptığı paylaşım şöyle:

“Değerli dostlar!

Sevgili Antalyalılar!

Yüzyüze hiç tanışmadığım aksakal bir büyüğüm, bugün paylaştığım şiirimin altına şu yorumu yapmış: ‘Vallahi benden demesi, sonra darılmaca yok. Himmet Cansız kardeşimiz, Antalya kombinezonunda hak ettiği yere gelmelidir. Bunu cani gönülden diliyorum.’ Vedat Saraç

Sevgili Vedat ağabey,

Eskiler; iltifat marifte tabidir demiş. Çok teşekkür ederim. Sağ olun, esen olun.

Sizin de yazdığınız gibi benzer yakıştırmaları; büyük küçücük, genç yaşlı, her yaşta genç kalan pek çok insan yakıştırıyor, haliyle ben de mutlu oluyorum.

Ne diyelim?

Her şeyin başı sağlık diyelim.

Bir de not düşeyim.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Muhittin Böcek'ten, uzun zaman önce görüşme isteminde bulundum. Şurda seçime 1,5 yıl bile kalmadı ama, nedense hala dönüş yapılmadı.

Görüşme isteğime dönüş yapmayanlar, benden izin alma gereği dahi duymadan, Gül Antalya'm türkümünün müziğini, uluslararası Yörük Şöleni sırasında, ABB'nin resmi sosyal medya sayfalarında, hem de başkanın fotoğraflarıyla birlikte kullandılar ama.

Bu konuyu da, kamuoyunun vicdanına sunuyorum.

En güzel kent Antalya'm için; dilim dönüp, beynim yettiği kadar, kendimce anlamlı çalışmalar yapmaya çalıştım.

Bu işleri de kamu kaynaklarıyla değil, aşkla ve yüreğimle yaptım. Yine yapacağım. Hep yapacağım. Çünkü; ben ülkemi ve kentimi çok seviyorum. Tabi kendimi de.

Başka Türkiye yok! Başka Antalya yok!

Bu arada;

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Başkan, bir bestem için beni kahve içmeye davet etti; özlü sözlü, anlamlı bir görüşme yaptık.

Acaba Ankara'ya mı taşınsam.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Selman Koçaş
(23.08.2022 08:19 - #72456)
Emeğe, sanata, sanatçıya saygı lütfen, Antalya Belediye Başkanının bu tavrı maalesef bizi üzdü
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.