İzmir belediye başkanı Antalya’yı kıskandı

GÜNDEM 14.11.2019 - 12:43, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

İzmir belediye başkanı Antalya’yı kıskandı

İzmir’in turizm potansiyelini iti değerlendirmediğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Antalya’nın aldığı turist sayısı ile İzmir’in aldığı sayıyı karşılaştırdığımızda durum içler acısı. Gerçekten hepimizi utandıran bir tablo var” dedi

haberimizvar.net Bu yıl 5 – 7 Aralık tarihleri arasında 13. kez gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Fuarı'nın açılışına sayılı günler kala, sektörün önde gelen isimleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde bir araya geldi. Fuar öncesinde sektörün önde gelen isimleri; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve TÜRSAB Fuarcılık Genel Koordinatörü Selçuk Nazilli ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya geldi. Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'na; İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), İzmir Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Tanıtım Vakfı (İZTAV), İzmir Rehberler Odası (İZRO) ile Türk Hava Yolları, Corendon Airlines ve Sunexpress Havayolları yetkilileri katıldı. DURUM İÇLER ACISI Türkiye'nin turizm potansiyelinin kullanılamadığına dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, "Bu hikayede yer alan, ekmek yiyen kim varsa işin içinde olmalı. Dışarı bıraktığımız anda kendi ayağımıza sıkıyoruz, gücümüzden kaybediyoruz. Bugüne kadar farklı mecralarda bulunup, hatta rakip olarak var olmuş ne kadar arkadaşımız varsa, aynı zeminde buluşmamız gerektiğine inanıyorum" dedi. İzmir'in de gücünü artıracaklarını belirten Soyer, "İzmir'in turizm potansiyelinin çok gerisinde bir noktada durduğumuzu hepimiz biliyoruz. Antalya'nın aldığı turist sayısı ile İzmir'in aldığı sayıyı karşılaştırdığımızda içler acısı. Gerçekten hepimizi utandıran bir tablo var. Bunu aşmak şart. Aşmanın da yolu, el ele vermekten geçiyor. Bir turizm stratejisi ortaya koymak istiyoruz. Gücümüz var, biz yeter ki birbirimizden vazgeçmeyelim" diye konuştu.    
İzmir’in turizm potansiyelini iti değerlendirmediğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Antalya’nın aldığı turist sayısı ile İzmir’in aldığı sayıyı karşılaştırdığımızda durum içler acısı. Gerçekten hepimizi utandıran bir tablo var” dedi

haberimizvar.net Bu yıl 5 – 7 Aralık tarihleri arasında 13. kez gerçekleşecek Travel Turkey İzmir Fuarı'nın açılışına sayılı günler kala, sektörün önde gelen isimleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ev sahipliğinde bir araya geldi. Fuar öncesinde sektörün önde gelen isimleri; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı ve TÜRSAB Fuarcılık Genel Koordinatörü Selçuk Nazilli ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bir araya geldi. Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı'na; İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), İzmir Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İzmir Ticaret Odası (İZTO), Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED), Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK), İzmir Tanıtım Vakfı (İZTAV), İzmir Rehberler Odası (İZRO) ile Türk Hava Yolları, Corendon Airlines ve Sunexpress Havayolları yetkilileri katıldı.

DURUM İÇLER ACISI

Türkiye'nin turizm potansiyelinin kullanılamadığına dikkat çeken Başkan Tunç Soyer, "Bu hikayede yer alan, ekmek yiyen kim varsa işin içinde olmalı. Dışarı bıraktığımız anda kendi ayağımıza sıkıyoruz, gücümüzden kaybediyoruz. Bugüne kadar farklı mecralarda bulunup, hatta rakip olarak var olmuş ne kadar arkadaşımız varsa, aynı zeminde buluşmamız gerektiğine inanıyorum" dedi. İzmir'in de gücünü artıracaklarını belirten Soyer, "İzmir'in turizm potansiyelinin çok gerisinde bir noktada durduğumuzu hepimiz biliyoruz. Antalya'nın aldığı turist sayısı ile İzmir'in aldığı sayıyı karşılaştırdığımızda içler acısı. Gerçekten hepimizi utandıran bir tablo var. Bunu aşmak şart. Aşmanın da yolu, el ele vermekten geçiyor. Bir turizm stratejisi ortaya koymak istiyoruz. Gücümüz var, biz yeter ki birbirimizden vazgeçmeyelim" diye konuştu.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.