JAK'tan TRAC ziyareti

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 11.11.2023 - 14:06, Güncelleme: 11.11.2023 - 14:06
 

JAK'tan TRAC ziyareti

Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı arama, kurtarma hizmeti veren JAK biriminin komutanları, doğal afet felaketlerinde telsiz sistemleri üzerinden haberleşmeyi sağlayan Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

haberimizvar.net- TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan JAK Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Mahir Muhittin Akdemir ile beraberindeki komutanlar son yıllarda hizmet ve eğitimleriyle hayati önem kazanan timin deprem, sel baskınları, büyük orman yangınları gibi felaketlerde can ve mal kurtarma çalışmalarını anlattı. JAK Komutanı Akdemir, 'Afetin gizli kahramanları' olarak bilinen TRAC'ın telsiz operatörleriyle sürdürülen işbirliğinden de övgüyle bahsetti. TRAC'TAN HABERLEŞME DESTEĞİ TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu da JAK ile birlikte Türkiye Acil Müdahale Planı (TAMP) ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) projelerinin içerisinde yer aldıklarını hatırlattı. Şube Başkanı Karakuzu, "Doğal afet olaylarında sabit telefon, telsiz ve GSM operatörlerinin altyapıları çöktüğünde TRAC'ın mobil telsiz istasyonları devreye giriyor, operatörlerimiz gece-gündüz çalışarak telsiz üzerinden haberleşmeyi sağlıyor, arama-kurtarma birimlerine haberleşme desteği veriyor" dedi. TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, 11 ilde eş zamanlı yaşanan ve binlerce vatandaşın enkaz altın can vermesine neden olan deprem felaketinden sonra 'telsiz haberleşmesinin' öneminin çok daha iyi anlaşılması üzerine başta Muratpaşa Belediyesi olmak üzere belediyelerden gelen talepler doğrultusunda 'acil afet haberleşmesi' işbirliği protokolleri imzaladıklarını da sözlerine ekledi. JAK komutanları ile TRAC'ın yöneticileri kurumlarının hediyelerini birbirlerine takdim etti.(DHA)  
Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı arama, kurtarma hizmeti veren JAK biriminin komutanları, doğal afet felaketlerinde telsiz sistemleri üzerinden haberleşmeyi sağlayan Türkiye Radyo (Telsiz) Amatörleri Cemiyeti (TRAC) Antalya Şubesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

haberimizvar.net-  TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan JAK Komutanı Jandarma Astsubay Başçavuş Mahir Muhittin Akdemir ile beraberindeki komutanlar son yıllarda hizmet ve eğitimleriyle hayati önem kazanan timin deprem, sel baskınları, büyük orman yangınları gibi felaketlerde can ve mal kurtarma çalışmalarını anlattı. JAK Komutanı Akdemir, 'Afetin gizli kahramanları' olarak bilinen TRAC'ın telsiz operatörleriyle sürdürülen işbirliğinden de övgüyle bahsetti.

TRAC'TAN HABERLEŞME DESTEĞİ

TRAC Genel Sekreteri Muhsin Bozkurt, TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu da JAK ile birlikte Türkiye Acil Müdahale Planı (TAMP) ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER) projelerinin içerisinde yer aldıklarını hatırlattı. Şube Başkanı Karakuzu, "Doğal afet olaylarında sabit telefon, telsiz ve GSM operatörlerinin altyapıları çöktüğünde TRAC'ın mobil telsiz istasyonları devreye giriyor, operatörlerimiz gece-gündüz çalışarak telsiz üzerinden haberleşmeyi sağlıyor, arama-kurtarma birimlerine haberleşme desteği veriyor" dedi.

TRAC Antalya Şubesi Başkanı Metin Karakuzu, 11 ilde eş zamanlı yaşanan ve binlerce vatandaşın enkaz altın can vermesine neden olan deprem felaketinden sonra 'telsiz haberleşmesinin' öneminin çok daha iyi anlaşılması üzerine başta Muratpaşa Belediyesi olmak üzere belediyelerden gelen talepler doğrultusunda 'acil afet haberleşmesi' işbirliği protokolleri imzaladıklarını da sözlerine ekledi. JAK komutanları ile TRAC'ın yöneticileri kurumlarının hediyelerini birbirlerine takdim etti.(DHA)

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.