''Jest değil alacağımız''

EKONOMİ 29.08.2023 - 14:28, Güncelleme: 29.08.2023 - 14:28
 

''Jest değil alacağımız''

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren maaş zammıyla ilgili gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun vereceği kararda olurken kurul 3. toplantısını gerçekletirdi.

haberimizvar.net- Önümüzdeki iki yıl boyunca kamu görevlilerinin elde edeceği mali ve özlük hakları belirleyen 7. Dönem Toplu Sözleşme’de genele ilişkin tekliflerde mutabakata varılamadı. 4688 sayılı yasaya göre sonucu Kamu Görevlileri Hakem Heyeti belirleyecek. 4688 sayılı yasaya göre Hakem Heyeti’nin 31 Ağustos tarihine kadar süreci tamamlaması gerekiyor. 11 üyeden oluşan kurul oy çokluğuyla karar alıyor. Kurulun kararı kesin olacak, itiraz edilemeyecek. Gelişmeleri değerlendiren Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, “Kamu İşveren Heyeti ile Sendika Heyeti arasında Ağustos ayında başlayan 7. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri, oransal zam dışındaki konularda uzlaşmayla sonuçlandı. Gelinen noktada konu hakem kurulana gitti. Bizim amacımız; kamu görevlilerinin alın terinin karşılığını almak, hakkını hukukunu korumak, refah seviyelerini yükseltmektir” ifadelerini kullandı. “Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın da dediği gibi Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve her birimizin bu sürece dair sorumluluğunu gözeterek hazırlanan bir teklif hükümete sunulmuştu” diyen Ünal Hisarkaya, “Yaşanan fiyat istikrarsızlığını ve ekonomik koşulları göz önüne alarak; zam teklifimizi 3’er aylık dönemler halinde sunmuştuk. Merkez Bankasının öngördüğü enflasyon beklentileri, bizim tekliflerimizin doğruluğunu teyit etmiştir” dedi. Hisarkaya, “Enflasyon farkı; Kamu İşverenin jesti değil, toplu sözleşme kazanımımız ve geçmişe dönük alacağımızdır. İsteriz ki; piyasa istikrarı sağlansın, enflasyon olmasın, enflasyon farkı da doğmasın ama görüyoruz ki; enflasyon gerçek, alım gücümüzün düştüğü ise hakikattir. Türkiye ekonomisinin karşı karşıya kaldığı sorunlarda, hiçbir sorumluluğu olmayan kamu görevlileri olarak; emeğimizin iktisadi sıkılaşma politikalarının tasarruf kalemine dahil edilmesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.
Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren maaş zammıyla ilgili gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun vereceği kararda olurken kurul 3. toplantısını gerçekletirdi.

haberimizvar.net- Önümüzdeki iki yıl boyunca kamu görevlilerinin elde edeceği mali ve özlük hakları belirleyen 7. Dönem Toplu Sözleşme’de genele ilişkin tekliflerde mutabakata varılamadı. 4688 sayılı yasaya göre sonucu Kamu Görevlileri Hakem Heyeti belirleyecek. 4688 sayılı yasaya göre Hakem Heyeti’nin 31 Ağustos tarihine kadar süreci tamamlaması gerekiyor.

11 üyeden oluşan kurul oy çokluğuyla karar alıyor. Kurulun kararı kesin olacak, itiraz edilemeyecek.

Gelişmeleri değerlendiren Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, “Kamu İşveren Heyeti ile Sendika Heyeti arasında Ağustos ayında başlayan 7. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri, oransal zam dışındaki konularda uzlaşmayla sonuçlandı. Gelinen noktada konu hakem kurulana gitti. Bizim amacımız; kamu görevlilerinin alın terinin karşılığını almak, hakkını hukukunu korumak, refah seviyelerini yükseltmektir” ifadelerini kullandı.

“Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın’ın da dediği gibi Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu ve her birimizin bu sürece dair sorumluluğunu gözeterek hazırlanan bir teklif hükümete sunulmuştu” diyen Ünal Hisarkaya, “Yaşanan fiyat istikrarsızlığını ve ekonomik koşulları göz önüne alarak; zam teklifimizi 3’er aylık dönemler halinde sunmuştuk. Merkez Bankasının öngördüğü enflasyon beklentileri, bizim tekliflerimizin doğruluğunu teyit etmiştir” dedi.

Hisarkaya, “Enflasyon farkı; Kamu İşverenin jesti değil, toplu sözleşme kazanımımız ve geçmişe dönük alacağımızdır. İsteriz ki; piyasa istikrarı sağlansın, enflasyon olmasın, enflasyon farkı da doğmasın ama görüyoruz ki; enflasyon gerçek, alım gücümüzün düştüğü ise hakikattir. Türkiye ekonomisinin karşı karşıya kaldığı sorunlarda, hiçbir sorumluluğu olmayan kamu görevlileri olarak; emeğimizin iktisadi sıkılaşma politikalarının tasarruf kalemine dahil edilmesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.