Jülide Kural Demirtaş’ı sahneleyecek

KÜLTÜR 06.01.2020 - 19:28, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Jülide Kural Demirtaş’ı sahneleyecek

Tiyatro sanatçısı Jülide Kural ve Ömer Şahin, HDP eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabını sahneye taşıyacak. Kural, “Bir sanatçı olarak dayanışmamı ancak sanatla yapabilirdim. Demokrasi için direnmeye devam” dedi.

haberimizvar.net-Tiyatro sanatçısı Jülide Kural ve Ömer Şahin, HDP eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabını sahneleyecek. Kural ve Şahin’e sahnede Talat Yeşil ve Cemal Özkan enstrümanlarıyla eşlik edecek. Tiyatro, 11 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Bianet’ten Evrim Kepenek’in aktardığı habere göre, sanatçı Jülide Kural, “Demirtaş’ın ilk kitabı Seher çıktığında onu okuma tiyatrosu yapmak istedim; ancak kendi kişisel ertelemelerim nedeniyle yapamadım” dedi. ‘DAYANIŞMAMI SANATLA YAPABİLİRİM’ Tutuklu siyasetçi Gültan Kışanak’ın kitabını da sahneye taşıdıklarını anlatan Kural, benzer dönemlerde Demirtaş’ın Devran kitabı okurla buluşunca, okuma tiyatrosunu bu kez Devran’la gerçekleştirme kararı aldıklarını belirtti. Demritaş’ın özellikle sağlık sorunları nedeniyle moral desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Kural, “Bir sanatçı olarak dayanışmamı da ancak yine sanatla yapabilirdim. Sonuçta biz sahneden dayanışmamızı göstereceğiz. Belki Selahattin Demirtaş’ın da o akşama özel bir mesajını paylaşabiliriz. Ona buradan sevgilerimizi, dayanışma duygularımızı paylaşacağız” diye konuştu. ‘DEMOKRASİ İÇİN DİRENMEYE DEVAM’ HDP İstanbul İl Örgütü de okuma tiyatrosu için Kural’a destek oldu. Ayrıca Başak Demirtaş’ın da desteği olduğunu söyleyen Kural, “Bu sadece bir parti meselesi değil. Ben bir sanatçıyım. Tavırları olan bir sanatçı olarak bunun bir dayanışma alanı olmasını istiyorum. En çok ihtiyacımız olan şey dayanışma, demokrasi, barış. Böylesi bir dönemde yan yana olmanın, şarkılar söyleyerek, bir arada olmamız gerektiğini düşünüyorum. Demokrasi için direnmeye hep birlikte devam edeceğiz. Seyirciye çağrımız da bu yönde” ifadelerini kullandı. DEMİRTAŞ’IN TÜRKÜLERİ DE ÇALACAK Dayanışma çağrısında bulunan Kural, “Herkesin kendi payına düşen görevleri olduğunu düşünüyorum. Benim kalbim, vicdanım da bu şekilde mesleğimle oluyor. Bunu da uzun uzun konuşmaktan yana değil de edebiyattan, sanattan söz ederek olsun istiyorum. İlk fikrim oluştuğunda Demirtaş’a yazdığımda çok mutlu oldu ve heyecanlandı. Başak hanım da sürekli arıyor ve destek oluyor. Yani içeride dışarıda nerede olursak olalım direnmeye devam diyorum” dedi. Kural sözlerini “İki oyuncunun beş hikâyeyi seyirciye buluşturacağı okuma tiyatrosunda zaman zaman Selahattin Demirtaş’ın sazı ile söylediği türküleri ve yine kamuoyuna gönderdiği mesajları kendi sesinden de duyabileceğiz” diyerek bitirdi.
Tiyatro sanatçısı Jülide Kural ve Ömer Şahin, HDP eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabını sahneye taşıyacak. Kural, “Bir sanatçı olarak dayanışmamı ancak sanatla yapabilirdim. Demokrasi için direnmeye devam” dedi.

haberimizvar.net-Tiyatro sanatçısı Jülide Kural ve Ömer Şahin, HDP eski eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Devran’ isimli kitabını sahneleyecek. Kural ve Şahin’e sahnede Talat Yeşil ve Cemal Özkan enstrümanlarıyla eşlik edecek. Tiyatro, 11 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da Kenter Tiyatrosu’nda sahnelenecek. Bianet’ten Evrim Kepenek’in aktardığı habere göre, sanatçı Jülide Kural, “Demirtaş’ın ilk kitabı Seher çıktığında onu okuma tiyatrosu yapmak istedim; ancak kendi kişisel ertelemelerim nedeniyle yapamadım” dedi.

‘DAYANIŞMAMI SANATLA YAPABİLİRİM’

Tutuklu siyasetçi Gültan Kışanak’ın kitabını da sahneye taşıdıklarını anlatan Kural, benzer dönemlerde Demirtaş’ın Devran kitabı okurla buluşunca, okuma tiyatrosunu bu kez Devran’la gerçekleştirme kararı aldıklarını belirtti. Demritaş’ın özellikle sağlık sorunları nedeniyle moral desteğine ihtiyacı olduğunu belirten Kural, “Bir sanatçı olarak dayanışmamı da ancak yine sanatla yapabilirdim. Sonuçta biz sahneden dayanışmamızı göstereceğiz. Belki Selahattin Demirtaş’ın da o akşama özel bir mesajını paylaşabiliriz. Ona buradan sevgilerimizi, dayanışma duygularımızı paylaşacağız” diye konuştu.

‘DEMOKRASİ İÇİN DİRENMEYE DEVAM’

HDP İstanbul İl Örgütü de okuma tiyatrosu için Kural’a destek oldu. Ayrıca Başak Demirtaş’ın da desteği olduğunu söyleyen Kural, “Bu sadece bir parti meselesi değil. Ben bir sanatçıyım. Tavırları olan bir sanatçı olarak bunun bir dayanışma alanı olmasını istiyorum. En çok ihtiyacımız olan şey dayanışma, demokrasi, barış. Böylesi bir dönemde yan yana olmanın, şarkılar söyleyerek, bir arada olmamız gerektiğini düşünüyorum. Demokrasi için direnmeye hep birlikte devam edeceğiz. Seyirciye çağrımız da bu yönde” ifadelerini kullandı.

DEMİRTAŞ’IN TÜRKÜLERİ DE ÇALACAK

Dayanışma çağrısında bulunan Kural, “Herkesin kendi payına düşen görevleri olduğunu düşünüyorum. Benim kalbim, vicdanım da bu şekilde mesleğimle oluyor. Bunu da uzun uzun konuşmaktan yana değil de edebiyattan, sanattan söz ederek olsun istiyorum. İlk fikrim oluştuğunda Demirtaş’a yazdığımda çok mutlu oldu ve heyecanlandı. Başak hanım da sürekli arıyor ve destek oluyor. Yani içeride dışarıda nerede olursak olalım direnmeye devam diyorum” dedi. Kural sözlerini “İki oyuncunun beş hikâyeyi seyirciye buluşturacağı okuma tiyatrosunda zaman zaman Selahattin Demirtaş’ın sazı ile söylediği türküleri ve yine kamuoyuna gönderdiği mesajları kendi sesinden de duyabileceğiz” diyerek bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.