Kabaağaç: Kimse İYİ’lere adayını dikte edemez

SİYASET 16.12.2022 - 19:15, Güncelleme: 16.12.2022 - 19:38
 

Kabaağaç: Kimse İYİ’lere adayını dikte edemez

‘İYİ’ler o ofiste neyin pazarlığını yaptı?” haberimizin ardından İYİ Parti Antalya İl Başkanı Adnan Kabağaç gazetemize açıklama yaptı. İl Başkan adayı Doktor Hayri Motorcu’nun açıklamalarının altına imza atacağını kaydeden Kababaağaç, “Hiç kimse İYİ’lere kendi adayını dikte edemez” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Kongresi öncesi genel başkan danışmanı Ömer Karakaş’ın 20 yıllık dostum dediği Şereflikoçhisarlı Vahdet Afşin Karacan’ın tek aday olarak il kongresine çıkarma çabaları parti tabanından tepkilere neden oluyor. Karakaş’ın bu planlamayı skandalın ardından il başkanlığından istifa eden Mehmet Başaran ile yapması da il yönetimi tarafından ‘parti içi demokrasi’ isteyenlerin seslerinin yükseltiyor. Doktor Hayri Tolga Motorcu’nun açıklamalarının ardından İYİ Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Adnan Kabaağaç, şunları kaydetti: “Doktor Hayri Tolga Motorcu’nun haberimizvar.net’e yaptığı açıklamalarının altına imzamı atarım. Antalya Su Otel’de Ömer Karakaş ile benim de bire bir görüşmem oldu. Bir daha hiç kimseyle, hiç bir mekanda görüşme yapmadım. Son görüşmemizde de ‘Antalya’da adam mı kalmadı?’ diye tepkimi dile getirdim. Kimse İYİ’lere kendi adayını partililerimize dikte edemez. Adayların çıkması parti içi demokrasi için önemlidir.  Bende adaydım, Doktor Hayri Tolga Motorcu için çekildim. Motorcu tecrübeli, teşkilattan gelme, ekip çalışmasına inanan yol arkadaşımız. Saygı duyduğumuz biri… Fedakarlıklar yaptı. Bize de onun yanında durmak yakışır, bu nedenle ben adaylığımı çektim. Önemli olan partimizin Antalya’dan birinci parti olarak çıkarmaktır. Bunun için de teşkilatçılık olması gerekir. Zorlama ile siyaset olmaz.”   DOKTOR HAYRİ TOLGA MOTORCU NE DEMİŞTİ? Doktor Hayri Tolga Motorcu, haberimizvar.net’e şu açıklamayı yapmıştı: “Genel başkan danışmanı Ömer Karakaş’la Su Otel’de başbaşa görüşmemde il başkan adaylığımı deklare ettim. Diğer aday arkadaşlarımın da beni desteklediğini eğer onun bildiği, benim bilmediğim bir adayı varsa bizim ekibe katılabileceğini, tecrübemizden yararlanabileceğini belirttim. Görüşmemizde ayrıca önemli olanın Millet İttifakı’nın seçimlerden başarı ile çıkması olduğunun altını çizdim. Yerelde başkan bir partili yöneticiyle görüşmem olmadı. Daha sonra Genel Merkez Teşkilat Genel Koordinatörü Süleyman Sırrı Özdolap’a il başkanlığımla ilgili bilgi verdim. Antalya Milletvekilimiz Hasan Subaşı’na il başkan adaylığımla ilgili görüşme yaptım. Subaşı da bana, tam destek verdiğini hatta oyunu da bana vereceğini söyledi.  Milletvekilimiz Feridun Bahşi ise, tecrübemin olduğunu, adaylığımı olumlu karşıladığını, Antalyalı olmam, teşkilatın içinden gelen biri olduğumu belirterek, destek vereceğini dile getirdi. Başka bir yerde, başka bir görüşmem olmadı. Adnan Kabaağaç il başkan adaylığından bana destek vermek için çekilerek, desteğini verdi. Birlikte yol alıyoruz. Başka arkadaşların da il başkan adaylığı için yola çıkmasını parti içi demokrasi adına doğru buluyorum. İl başkan adaylığı için çıkan ve çıkmak için hazırlık yapan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”    
‘İYİ’ler o ofiste neyin pazarlığını yaptı?” haberimizin ardından İYİ Parti Antalya İl Başkanı Adnan Kabağaç gazetemize açıklama yaptı. İl Başkan adayı Doktor Hayri Motorcu’nun açıklamalarının altına imza atacağını kaydeden Kababaağaç, “Hiç kimse İYİ’lere kendi adayını dikte edemez” dedi.

haberimizvar.net- İYİ Parti Antalya İl Kongresi öncesi genel başkan danışmanı Ömer Karakaş’ın 20 yıllık dostum dediği Şereflikoçhisarlı Vahdet Afşin Karacan’ın tek aday olarak il kongresine çıkarma çabaları parti tabanından tepkilere neden oluyor. Karakaş’ın bu planlamayı skandalın ardından il başkanlığından istifa eden Mehmet Başaran ile yapması da il yönetimi tarafından ‘parti içi demokrasi’ isteyenlerin seslerinin yükseltiyor.

Doktor Hayri Tolga Motorcu’nun açıklamalarının ardından İYİ Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Adnan Kabaağaç, şunları kaydetti: “Doktor Hayri Tolga Motorcu’nun haberimizvar.net’e yaptığı açıklamalarının altına imzamı atarım. Antalya Su Otel’de Ömer Karakaş ile benim de bire bir görüşmem oldu. Bir daha hiç kimseyle, hiç bir mekanda görüşme yapmadım. Son görüşmemizde de ‘Antalya’da adam mı kalmadı?’ diye tepkimi dile getirdim. Kimse İYİ’lere kendi adayını partililerimize dikte edemez. Adayların çıkması parti içi demokrasi için önemlidir.  Bende adaydım, Doktor Hayri Tolga Motorcu için çekildim. Motorcu tecrübeli, teşkilattan gelme, ekip çalışmasına inanan yol arkadaşımız. Saygı duyduğumuz biri… Fedakarlıklar yaptı. Bize de onun yanında durmak yakışır, bu nedenle ben adaylığımı çektim. Önemli olan partimizin Antalya’dan birinci parti olarak çıkarmaktır. Bunun için de teşkilatçılık olması gerekir. Zorlama ile siyaset olmaz.”  

DOKTOR HAYRİ TOLGA MOTORCU NE DEMİŞTİ?

Doktor Hayri Tolga Motorcu, haberimizvar.net’e şu açıklamayı yapmıştı: “Genel başkan danışmanı Ömer Karakaş’la Su Otel’de başbaşa görüşmemde il başkan adaylığımı deklare ettim. Diğer aday arkadaşlarımın da beni desteklediğini eğer onun bildiği, benim bilmediğim bir adayı varsa bizim ekibe katılabileceğini, tecrübemizden yararlanabileceğini belirttim. Görüşmemizde ayrıca önemli olanın Millet İttifakı’nın seçimlerden başarı ile çıkması olduğunun altını çizdim.

Yerelde başkan bir partili yöneticiyle görüşmem olmadı. Daha sonra Genel Merkez Teşkilat Genel Koordinatörü Süleyman Sırrı Özdolap’a il başkanlığımla ilgili bilgi verdim. Antalya Milletvekilimiz Hasan Subaşı’na il başkan adaylığımla ilgili görüşme yaptım. Subaşı da bana, tam destek verdiğini hatta oyunu da bana vereceğini söyledi.  Milletvekilimiz Feridun Bahşi ise, tecrübemin olduğunu, adaylığımı olumlu karşıladığını, Antalyalı olmam, teşkilatın içinden gelen biri olduğumu belirterek, destek vereceğini dile getirdi.

Başka bir yerde, başka bir görüşmem olmadı. Adnan Kabaağaç il başkan adaylığından bana destek vermek için çekilerek, desteğini verdi. Birlikte yol alıyoruz. Başka arkadaşların da il başkan adaylığı için yola çıkmasını parti içi demokrasi adına doğru buluyorum. İl başkan adaylığı için çıkan ve çıkmak için hazırlık yapan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.”

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.