Kabul etmiyoruz

GÜNDEM 24.08.2021 - 17:04, Güncelleme: 24.08.2021 - 17:04
 

Kabul etmiyoruz

KESK Antalya Şubeler Platformu, hükümete yakın kamu-sen ile hükümet arasında memur zammıyla ilgili yapılan anlaşmayı protesto etti

HABERİMİZVAR.NET Defterdarlık önünde buluşan KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri, hükümet ile yapılan memur zammını proteste etti. Eyleme, CHP, HDP, SYKP, Emek Partisi, Sol Parti, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ile HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül katılarak destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, “Hemen baştan ifade eldim ki, günlerdir KESK ten adeta kaçırılan,  kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin ürünü mutabakatın adı sefalet mutabakatıdır. Göstermelik ilk toplantıdan sonra kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK’i dışlayarak yandaş sendika ile kapalı kapılar arkasında satış sözleşmesini imzalamışlardır. Kısacası 5,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisi bir “oldubitti” durumu ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bu durum bile tek başına 5,5 milyon kamu emekçisine ve emekliye verilen değeri ortaya koymaktadır” dedi. 41 PUAN FARK VAR Sönmez açıklamasının devamında, “Buna göre hükümetin 12 Ağustos’ta yaptığı ilk teklifin 2022 yılı için sadece 1 puan, 2022 için ise 2 puan, yani toplamda 3 puan artırıldığı mutabakat büyük kazanım,  bir başarı gibi sunulmaktadır. Oysa bir toplu sözleşmenin başarılı ya da iyi bir toplu sözleşme olarak gösterilmesinin kriterleri açıktır. Bir toplu sözleşmede başarının temel kriteri ne talep ettiğiniz,  ne aldığınız arasındaki makasın aralığı ile ölçülür. Buna göre masaya “yetkili” sıfatı ile oturanlar ve bu dönem ortak hareket ettikleri konfederasyon 2022 için %21 maaş artışı artı %3 refah payı artı 600 TL önceki dönem kaybı talep etmiştir. Yani 2022 yılı için %39 maaş artışı talep etmiştir. Buna karşım 2022 yılı için %.5.+%7 maaş artışına imza atmıştır.  Yine 2023 için %17 maaş artışı + %3 refah payı teklifine karşılık %8 + %6 oranına imza atılmıştır. Kısacası iki yıl için toplamda %67,2 maaş artışı teklif eden “yetkili” konfederasyon iki yıl için toplamda %26 oranına imza atmıştır.  Teklif ve varılan mutabakat arasında iki yıl için toplamda 41 puan fark vardır. Bunun anlamı 5,5 milyon kamu emekçisinin ve emeklinin en az bir yılının çalınmasıdır.   Buna rağmen sanki büyük bir lütufmuş gibi,  altışar aylık dönemlerde enflasyon farkının oluşması durumunda söz konusu farkın maaşlara yansıtılacağı ifade edilmiştir.  Öte yandan refah payı talebi yine görmezden gelinmiştir. Bunun yerine hali hazırda sadece sendika üyesi kamu emekçilerinin yararlandığı yıllık 135 TL tutarındaki toplu sözleşme ikramiyesi yıllık 235 TL artırılmıştır” dedi. Sönmez eylemlerinin devam edeceğini belirtti.  
KESK Antalya Şubeler Platformu, hükümete yakın kamu-sen ile hükümet arasında memur zammıyla ilgili yapılan anlaşmayı protesto etti

HABERİMİZVAR.NET

Defterdarlık önünde buluşan KESK Antalya Şubeler Platformu üyeleri, hükümet ile yapılan memur zammını proteste etti. Eyleme, CHP, HDP, SYKP, Emek Partisi, Sol Parti, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ile HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül katılarak destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, “Hemen baştan ifade eldim ki, günlerdir KESK ten adeta kaçırılan,  kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin ürünü mutabakatın adı sefalet mutabakatıdır. Göstermelik ilk toplantıdan sonra kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi KESK’i dışlayarak yandaş sendika ile kapalı kapılar arkasında satış sözleşmesini imzalamışlardır. Kısacası 5,5 milyon kamu emekçisi ve emeklisi bir “oldubitti” durumu ile karşı karşıya bırakılmıştır. Bu durum bile tek başına 5,5 milyon kamu emekçisine ve emekliye verilen değeri ortaya koymaktadır” dedi.

41 PUAN FARK VAR

Sönmez açıklamasının devamında, “Buna göre hükümetin 12 Ağustos’ta yaptığı ilk teklifin 2022 yılı için sadece 1 puan, 2022 için ise 2 puan, yani toplamda 3 puan artırıldığı mutabakat büyük kazanım,  bir başarı gibi sunulmaktadır. Oysa bir toplu sözleşmenin başarılı ya da iyi bir toplu sözleşme olarak gösterilmesinin kriterleri açıktır. Bir toplu sözleşmede başarının temel kriteri ne talep ettiğiniz,  ne aldığınız arasındaki makasın aralığı ile ölçülür. Buna göre masaya “yetkili” sıfatı ile oturanlar ve bu dönem ortak hareket ettikleri konfederasyon 2022 için %21 maaş artışı artı %3 refah payı artı 600 TL önceki dönem kaybı talep etmiştir. Yani 2022 yılı için %39 maaş artışı talep etmiştir. Buna karşım 2022 yılı için %.5.+%7 maaş artışına imza atmıştır.  Yine 2023 için %17 maaş artışı + %3 refah payı teklifine karşılık %8 + %6 oranına imza atılmıştır. Kısacası iki yıl için toplamda %67,2 maaş artışı teklif eden “yetkili” konfederasyon iki yıl için toplamda %26 oranına imza atmıştır.  Teklif ve varılan mutabakat arasında iki yıl için toplamda 41 puan fark vardır. Bunun anlamı 5,5 milyon kamu emekçisinin ve emeklinin en az bir yılının çalınmasıdır.   Buna rağmen sanki büyük bir lütufmuş gibi,  altışar aylık dönemlerde enflasyon farkının oluşması durumunda söz konusu farkın maaşlara yansıtılacağı ifade edilmiştir.  Öte yandan refah payı talebi yine görmezden gelinmiştir. Bunun yerine hali hazırda sadece sendika üyesi kamu emekçilerinin yararlandığı yıllık 135 TL tutarındaki toplu sözleşme ikramiyesi yıllık 235 TL artırılmıştır” dedi. Sönmez eylemlerinin devam edeceğini belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.