'Kaçak kesimden uzak durun'

GÜNDEM 06.08.2019 - 10:52, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

'Kaçak kesimden uzak durun'

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı'nda kaçak kesim yapılan yerlerden uzak durulması gerektiğini belirterek, "Kurban etindeki bir bakteri veya ciğerindeki bir leke, insan vücuduna farklı mikropların girmesine neden olabilir. Bu nedenle kesimler uzmanlar eşliğinde yapılmalı" dedi

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'nin işletmesini yapan Antalya Kasaplar Odası, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, 4 veteriner gözetiminde 45 personelin görev yapacağı kurban bayramında, binin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesmeyi hedeflediklerini söyledi. UZMAN GÖZETİMİ ŞART Kurban kesiminin kurallara uygun, uzmanlar gözetiminde yapılmasını tavsiye eden Yardımcı, hijyenik kesim, düzgün paketleme ve muhafaza konusundaki uyarılarını yineleyerek, kaçak kurban kesilen yerlerden uzak durulması gerektiğini kaydetti. Yardımcı, vatandaşların belediyeler tarafından kurulan kesim merkezlerinin yanı sıra, ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'ne gelerek kurbanlarını kestirebileceğini aktardı. ÜCRETSİZ KESİM İMKANI Bu yıl da kurban bayramında vatandaşlara ücretsiz kesim imkanı sunacaklarını hatırlatan Yardımcı, "Burası Türkiye'de örnek bir işletme. ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'nin sahibi büyükşehir belediyesi. Biz kasaplar odası olarak işletiyoruz. Burada oluşturduğumuz iş şeması kapsamında 4 veterinerimiz kesilecek hayvanı girişte, kesim aşamasında ve soğutma sonrası sağlık kontrollerini yapıyor. Bu insan sağlığı için çok önemli bir ayrıntı. Bir hayvan etinde 100'ün üzerinde hastalığın mikrobu olabilir" dedi. KESMEKLE İŞ BİTMİYOR Kaçak kesim yapılan yerlerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Osman Yardımcı, şöyle konuştu: "Kurban bayramı dini vecibelerimizden birisi. Fakat kurbanı kesmekle iş bitmiyor. Kesilen kurban etlerini vatandaşlarımız yiyor. Etin içindeki bir bakteri veya ciğerindeki bir leke, insan vücuduna farklı mikropların girmesine neden olabilir. Bu nedenle kontrollü kesimler uzmanlar eşliğinde yapılmalı. Aynı zamanda acemi ve işin ehli olmayanlar tarafından yapılan kesimlerde çok zayiat oluyor. Vatandaşlarımız illa ki ilk gün kurbanını kesmek için çaba harcamasın, 4 gün var. Gelsinler, biz en hijyenik şartta, en uygun şekilde kurbanlarını keselim ve kendilerine verelim. Gönül rahatlığıyla hem ihtiyaç sahiplerine dağıtsın, hem de kendileri yesinler."
Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı'nda kaçak kesim yapılan yerlerden uzak durulması gerektiğini belirterek, "Kurban etindeki bir bakteri veya ciğerindeki bir leke, insan vücuduna farklı mikropların girmesine neden olabilir. Bu nedenle kesimler uzmanlar eşliğinde yapılmalı" dedi

haberimizvar.net Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'nin işletmesini yapan Antalya Kasaplar Odası, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, 4 veteriner gözetiminde 45 personelin görev yapacağı kurban bayramında, binin üzerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesmeyi hedeflediklerini söyledi.

UZMAN GÖZETİMİ ŞART

Kurban kesiminin kurallara uygun, uzmanlar gözetiminde yapılmasını tavsiye eden Yardımcı, hijyenik kesim, düzgün paketleme ve muhafaza konusundaki uyarılarını yineleyerek, kaçak kurban kesilen yerlerden uzak durulması gerektiğini kaydetti. Yardımcı, vatandaşların belediyeler tarafından kurulan kesim merkezlerinin yanı sıra, ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'ne gelerek kurbanlarını kestirebileceğini aktardı.

ÜCRETSİZ KESİM İMKANI

Bu yıl da kurban bayramında vatandaşlara ücretsiz kesim imkanı sunacaklarını hatırlatan Yardımcı, "Burası Türkiye'de örnek bir işletme. ANET Organize Sanayi Et Entegre Tesisi'nin sahibi büyükşehir belediyesi. Biz kasaplar odası olarak işletiyoruz. Burada oluşturduğumuz iş şeması kapsamında 4 veterinerimiz kesilecek hayvanı girişte, kesim aşamasında ve soğutma sonrası sağlık kontrollerini yapıyor. Bu insan sağlığı için çok önemli bir ayrıntı. Bir hayvan etinde 100'ün üzerinde hastalığın mikrobu olabilir" dedi.

KESMEKLE İŞ BİTMİYOR

Kaçak kesim yapılan yerlerden uzak durulması gerektiği konusunda uyarıda bulunan Osman Yardımcı, şöyle konuştu: "Kurban bayramı dini vecibelerimizden birisi. Fakat kurbanı kesmekle iş bitmiyor. Kesilen kurban etlerini vatandaşlarımız yiyor. Etin içindeki bir bakteri veya ciğerindeki bir leke, insan vücuduna farklı mikropların girmesine neden olabilir. Bu nedenle kontrollü kesimler uzmanlar eşliğinde yapılmalı. Aynı zamanda acemi ve işin ehli olmayanlar tarafından yapılan kesimlerde çok zayiat oluyor. Vatandaşlarımız illa ki ilk gün kurbanını kesmek için çaba harcamasın, 4 gün var. Gelsinler, biz en hijyenik şartta, en uygun şekilde kurbanlarını keselim ve kendilerine verelim. Gönül rahatlığıyla hem ihtiyaç sahiplerine dağıtsın, hem de kendileri yesinler."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.