Kadıköy'de Azra Gülendam eylemi

GÜNDEM 03.08.2021 - 17:56, Güncelleme: 03.08.2021 - 17:56
 

Kadıköy'de Azra Gülendam eylemi

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kadınlar, üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun öldürülmesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

haberimizvar.net- İstanbul Kadıköy'de kadınlar, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun İnşaat Mühendisi, emlakçı Mustafa Murat Ayhan tarafından öldürülmesini protesto etti. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri'nin öncülüğünde Kadıköy'deki Beşiktaş iskelesi'nde 19.30'da toplanan kadınlar ellerinde "Sessiz kalmayacağız" yazılı pankartlar ile slogan attı. Eylemde okunan basın açıklamasında, "Son zamanlarda kayıp haberlerini çokça duyar olduk. Bu demektir ki, etkin bir soruşturma süreçlerinin gerektiği gibi bir kayıp ihbarı geldiği zaman karakola herhangi bir yetkilinin makamına, seferberlik işte o zaman yapılmalıdır. Kadınlar öldürüldükten sonra seferber olunması önemli değildir. Kadınlar hayattayken kaybolduklarında şiddete uğradıkları ifade edildiğinde işte o an yapılması gerekenler harfiyen uygulanmak zorundadır. Süreç etkin bir şekilde uygulanmak zorundadır" ifadeleri kullanıldı.   
İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kadınlar, üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun öldürülmesini protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

haberimizvar.net- İstanbul Kadıköy'de kadınlar, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun İnşaat Mühendisi, emlakçı Mustafa Murat Ayhan tarafından öldürülmesini protesto etti.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri'nin öncülüğünde Kadıköy'deki Beşiktaş iskelesi'nde 19.30'da toplanan kadınlar ellerinde "Sessiz kalmayacağız" yazılı pankartlar ile slogan attı.

Eylemde okunan basın açıklamasında, "Son zamanlarda kayıp haberlerini çokça duyar olduk. Bu demektir ki, etkin bir soruşturma süreçlerinin gerektiği gibi bir kayıp ihbarı geldiği zaman karakola herhangi bir yetkilinin makamına, seferberlik işte o zaman yapılmalıdır. Kadınlar öldürüldükten sonra seferber olunması önemli değildir. Kadınlar hayattayken kaybolduklarında şiddete uğradıkları ifade edildiğinde işte o an yapılması gerekenler harfiyen uygulanmak zorundadır. Süreç etkin bir şekilde uygulanmak zorundadır" ifadeleri kullanıldı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.