‘Kadın cinayetlerinin failleri devlet mekanizmasından cesaret alıyor”

GÜNDEM 11.08.2022 - 11:59, Güncelleme: 11.08.2022 - 11:59
 

‘Kadın cinayetlerinin failleri devlet mekanizmasından cesaret alıyor”

İstanbul Bahçelievler’de 16 yaşındaki Beyza Doğan’ın, 35 kez şikayet etmesine rağmen kendisine saplantılı olan Selim Tekin, tarafından öldürülmesinin tepkileri sürüyor. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, “Yargı, devlet mekanizması istenilen yaptırımı uygulamıyor. Bu failler de bunlardan büyük cesaret alıyor” dedi

haberimizvar.net- Geçtiğimiz hafta İstanbul Bahçelievler’de 16 yaşındaki Beyza Doğan’ın, 35 kez şikayet etmesine rağmen kendisine saplantılı olan Selim Tekin, tarafından öldürülmesi tepkilere neden oldu. Beyza gibi birçok kadının uzaklaştırma kararına rağmen öldürülmesine isyan eden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, “Öncelikle İstanbul Sözleşmesini yok ettiler. İstanbul Sözleşmesi bizim için emniyet supabıydı. Kadınlarımız, kızlarımız için onların haklarını ve onlara yapılan taciz, tecavüz, şiddet ve her türlü mağduriyet adına İstanbul Sözleşmesi başlı başına bir emniyetti. Onu yok ettiler. İkincisi bu tür davranışlarda bulunan katillere, sapıklara ne yazık ki yargı devlet mekanizması istenilen yaptırımı uygulamıyor. Bu failler de bunlardan büyük cesaret alıyor. İki gün sonra ya serbest bırakıyorlar ya da iyi hal indirimi uyguluyorlar.  Bu durumlarda kadın düşmanları, kadınlarımıza karşı haksızlıklara karşı bir gücü oluyor” dedi. “YÜZ KARASIDIR” Yargı usulüne uygun karar almadığı için kadın cinayetlerinin her geçen gün artığını ileri süren Başkan Yüksel, “Ben her zaman İstanbul Sözleşmesini savunacağım. Çünkü İstanbul Sözleşmesi sadece kadını yönelik şiddet değil haklarının her türlü mağduriyetini giderilmesi için yapılan bir mücadelenin sonucuydu. Türkiye buna imza attığı halde tarikatların dini görüşlü baskıların sonucunda İstanbul Sözleşmesinden çekinildi. Bu karar Türkiye adına büyük bir yüz karasıdır. İstanbul Sözleşmesi yaşamalıdır. Bu baskıcı kadınlara karşı topluma karşı gençlerimize karşı bu durum bir gün düzelecek umudundayız. Çünkü büyük Atatürk’ün özellikle kadınlarımıza vermiş olduğu değer, her şeyin üzerindeydi. Biz kadınlar bugün ne durumdaysak ona Atatürk’e borçluyuz. Beyza veya Beyza gibileri Ayşeler, Fatmalar yada daha önce aynı şekilde katledilen genç kadınlarımız için ne gerekiyorsa biz bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. “KADINLAR TEHLİKEDE” Artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması üzerine Başkan Yüksel, “Artık kadınların can güvenliği tehlikededir. Ben bugün gazetenin ilk sayfasını açtığım zaman Beyza da dahil olmak üzere o kadar çok kadın ölümü okudum ki. Bundan cesaret bulan ve bunu yapan megaloman tipler sapık hasta ruhlu tipler bizim toplumumuzda çoğaldıkça ve bunlara taviz verildikçe bu cinayetlerin önüne geçilmeyecek. Yargı gerektiği yerde gerektiği yaptırımı uygulamalıdır” dedi.   
İstanbul Bahçelievler’de 16 yaşındaki Beyza Doğan’ın, 35 kez şikayet etmesine rağmen kendisine saplantılı olan Selim Tekin, tarafından öldürülmesinin tepkileri sürüyor. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, “Yargı, devlet mekanizması istenilen yaptırımı uygulamıyor. Bu failler de bunlardan büyük cesaret alıyor” dedi

haberimizvar.net- Geçtiğimiz hafta İstanbul Bahçelievler’de 16 yaşındaki Beyza Doğan’ın, 35 kez şikayet etmesine rağmen kendisine saplantılı olan Selim Tekin, tarafından öldürülmesi tepkilere neden oldu. Beyza gibi birçok kadının uzaklaştırma kararına rağmen öldürülmesine isyan eden Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel, “Öncelikle İstanbul Sözleşmesini yok ettiler. İstanbul Sözleşmesi bizim için emniyet supabıydı. Kadınlarımız, kızlarımız için onların haklarını ve onlara yapılan taciz, tecavüz, şiddet ve her türlü mağduriyet adına İstanbul Sözleşmesi başlı başına bir emniyetti. Onu yok ettiler. İkincisi bu tür davranışlarda bulunan katillere, sapıklara ne yazık ki yargı devlet mekanizması istenilen yaptırımı uygulamıyor. Bu failler de bunlardan büyük cesaret alıyor. İki gün sonra ya serbest bırakıyorlar ya da iyi hal indirimi uyguluyorlar.  Bu durumlarda kadın düşmanları, kadınlarımıza karşı haksızlıklara karşı bir gücü oluyor” dedi.

“YÜZ KARASIDIR”

Yargı usulüne uygun karar almadığı için kadın cinayetlerinin her geçen gün artığını ileri süren Başkan Yüksel, “Ben her zaman İstanbul Sözleşmesini savunacağım. Çünkü İstanbul Sözleşmesi sadece kadını yönelik şiddet değil haklarının her türlü mağduriyetini giderilmesi için yapılan bir mücadelenin sonucuydu. Türkiye buna imza attığı halde tarikatların dini görüşlü baskıların sonucunda İstanbul Sözleşmesinden çekinildi. Bu karar Türkiye adına büyük bir yüz karasıdır. İstanbul Sözleşmesi yaşamalıdır. Bu baskıcı kadınlara karşı topluma karşı gençlerimize karşı bu durum bir gün düzelecek umudundayız. Çünkü büyük Atatürk’ün özellikle kadınlarımıza vermiş olduğu değer, her şeyin üzerindeydi. Biz kadınlar bugün ne durumdaysak ona Atatürk’e borçluyuz. Beyza veya Beyza gibileri Ayşeler, Fatmalar yada daha önce aynı şekilde katledilen genç kadınlarımız için ne gerekiyorsa biz bunun için sonuna kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

“KADINLAR TEHLİKEDE”

Artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması üzerine Başkan Yüksel, “Artık kadınların can güvenliği tehlikededir. Ben bugün gazetenin ilk sayfasını açtığım zaman Beyza da dahil olmak üzere o kadar çok kadın ölümü okudum ki. Bundan cesaret bulan ve bunu yapan megaloman tipler sapık hasta ruhlu tipler bizim toplumumuzda çoğaldıkça ve bunlara taviz verildikçe bu cinayetlerin önüne geçilmeyecek. Yargı gerektiği yerde gerektiği yaptırımı uygulamalıdır” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.