Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası açıldı

YAŞAM 16.09.2022 - 15:51, Güncelleme: 16.09.2022 - 15:51
 

Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası açıldı

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kadın kooperatiflerinin el emeği göz nuru ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturacak satış yerinin açılışında “Umuyorum ki Türkiye'nin en çok ciro yapan, en renkli, en güzel, en faydalı, en istikrarlı kadın kooperatifleri ürün satış merkezi olacak” dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi, kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerine pazarlama ve satış imkanı sağlayacak ürün satış mağazasını Erdal İnönü Kent Parkı’nda törenle açtı. 18 Eylül’e kadar devam edecek  ‘Kadın Kooperatifleri Buluşması’ kapsamında gerçekleşen açılışta konuşan Başkan Uysal, açılışının başka bir anlam taşıdığının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi: “İnsanlarımızın parka ihtiyacı var. Parklar ihale etmek için değildir. Zannederim, Türkiye'mizde bu bakış açısından çok ihtiyaç var. Topluma açık tutulması gereken yerlerdir. Erdal İnönü Kent Parkı'ndaki bu mekanı kadın kooperatiflerine tahsis etmek de topluma açık tutmanın bir başka yoludur. O yüzden böyle yapılmıştır.” Kooperatif kelimesinin kökeninde yardımlaşmanın yer aldığını dile getiren Başkan Uysal, başta tarım olmak üzere kadının emeğinin bir değere dönüştüğü ev üretiminde yardımlaşmaya çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Başkan Uysal, şunları söyledi: “Kooperatifçilik yani imece. Birlikteliğin tüzel kişiliği çok vazgeçilmez bir şey. Tüzel kişilik olarak örgütlenmek, kooperatifler üzerinden üretim gücünü birleştirmek hem faydalı hem de bizim muhataplarımız, bizim hizmet organizasyonumuz açısından da son derece vazgeçilmez. O yüzden kooperatif çatısı altında bir araya gelen bütün kadınlarımızı, bütün kooperatiflerimizi ayrı ayrı kutluyorum.” Açılışı yapılan mağazada, kooperatiflerin konsinye modeliyle yer alacağını belirten Başkan Uysal, “Talebi canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunu hep beraber başaracağımıza inanıyorum. Biz hazırız. Ve umuyorum ki Türkiye'nin en çok ciro yapan, en renkli, en güzel, en faydalı, en istikrarlı kadın kooperatifleri ürün satış merkezi olacak” diye konuştu. Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından davetlilerle birlikte Muratpaşa Belediyesi Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağaza’nın açılışı gerçekleştirildi.
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kadın kooperatiflerinin el emeği göz nuru ürünlerini doğrudan tüketiciyle buluşturacak satış yerinin açılışında “Umuyorum ki Türkiye'nin en çok ciro yapan, en renkli, en güzel, en faydalı, en istikrarlı kadın kooperatifleri ürün satış merkezi olacak” dedi.

haberimizvar.net- Muratpaşa Belediyesi, kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerine pazarlama ve satış imkanı sağlayacak ürün satış mağazasını Erdal İnönü Kent Parkı’nda törenle açtı. 18 Eylül’e kadar devam edecek  ‘Kadın Kooperatifleri Buluşması’ kapsamında gerçekleşen açılışta konuşan Başkan Uysal, açılışının başka bir anlam taşıdığının altını çizen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“İnsanlarımızın parka ihtiyacı var. Parklar ihale etmek için değildir. Zannederim, Türkiye'mizde bu bakış açısından çok ihtiyaç var. Topluma açık tutulması gereken yerlerdir. Erdal İnönü Kent Parkı'ndaki bu mekanı kadın kooperatiflerine tahsis etmek de topluma açık tutmanın bir başka yoludur. O yüzden böyle yapılmıştır.”

Kooperatif kelimesinin kökeninde yardımlaşmanın yer aldığını dile getiren Başkan Uysal, başta tarım olmak üzere kadının emeğinin bir değere dönüştüğü ev üretiminde yardımlaşmaya çok ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Kooperatifçilik yani imece. Birlikteliğin tüzel kişiliği çok vazgeçilmez bir şey. Tüzel kişilik olarak örgütlenmek, kooperatifler üzerinden üretim gücünü birleştirmek hem faydalı hem de bizim muhataplarımız, bizim hizmet organizasyonumuz açısından da son derece vazgeçilmez. O yüzden kooperatif çatısı altında bir araya gelen bütün kadınlarımızı, bütün kooperatiflerimizi ayrı ayrı kutluyorum.”

Açılışı yapılan mağazada, kooperatiflerin konsinye modeliyle yer alacağını belirten Başkan Uysal, “Talebi canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bunu hep beraber başaracağımıza inanıyorum. Biz hazırız. Ve umuyorum ki Türkiye'nin en çok ciro yapan, en renkli, en güzel, en faydalı, en istikrarlı kadın kooperatifleri ürün satış merkezi olacak” diye konuştu.

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından davetlilerle birlikte Muratpaşa Belediyesi Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağaza’nın açılışı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.