Kadını onurlandıran eserler

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 04.04.2024 - 15:38, Güncelleme: 04.04.2024 - 15:38
 

Kadını onurlandıran eserler

Ressam Nazende Yücel'in Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihinlerde yer etmiş Türk kadınıyla ilgili övgü dolu sözlerinin yer aldığı eserleri, Antalya Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri' adlı sergiyle Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

haberimizvar.net- Demet Alp ile Süheyla Akkaya'nın organizasyonuyla Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri' adlı serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, ressam Nazende Yücel birlikte kesti. Kadın figürlerinin özgün bir perspektifle ele alındığı yağlıboya tekniğiyle çalışılmış eserlere sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. KADINI ONURLANDIRAN ESERLER Halen Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi olan Nazende Yücel, sergisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında Türk kadınını onurlandıran özel bir sergi olduğunun altını çizdi. Yücel, sanat çalışmalarıyla ilgili sözlerini şöyle sürürdü; "Atatürk'ün kadınlara yönelik övgü dolu sözlerinden ilham alarak kolları sıvadım. Türk kadınının çeşitli kimliklerini modern bir bakış açısıyla ele aldım. Sergim sadece bir resim sergisi olmanın ötesinde Türk sanat tarihinde bir ilk niteliği de taşımaktadır. Benzersiz perspektifimi Atatürk'ün sözleriyle birleştirdim, kadın figürlerini özgün bir şekilde yorumladım. Her bir tablomun oluşturulma süreci bana duygusal ve zihinsel bir yolculuğu yaşattı, aynı zamanda sanatseverlere güçlü bir mesaj da iletmiş oldum. Eserlerim Cumhuriyetimizin 100'ücü yılında sanat ve kadın haklarına dair bir çağrı niteliği de taşıyor. Ayrıca Atatürk'ün sözleriyle biçimlenmiş kadın figürleriyle çağdaş bir bakış açısı da sunmuş oldum." Ressam Nazende Yücel'in resim sergisi yanında bir de kitap imza günü düzenlendi. Konuk yazar Güner Dinçaslan da Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan 'Yirmiiki' ve 'Dörtnala' adlı kitaplarını tanıttı.  
Ressam Nazende Yücel'in Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihinlerde yer etmiş Türk kadınıyla ilgili övgü dolu sözlerinin yer aldığı eserleri, Antalya Güzel Sanatlar Galerisi'nde 'Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri' adlı sergiyle Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

haberimizvar.net- Demet Alp ile Süheyla Akkaya'nın organizasyonuyla Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Ata'mın Sözleri Fırçamın İzleri' adlı serginin kurdelesini ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, ressam Nazende Yücel birlikte kesti. Kadın figürlerinin özgün bir perspektifle ele alındığı yağlıboya tekniğiyle çalışılmış eserlere sanatçı ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

KADINI ONURLANDIRAN ESERLER

Halen Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi olan Nazende Yücel, sergisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılında Türk kadınını onurlandıran özel bir sergi olduğunun altını çizdi. Yücel, sanat çalışmalarıyla ilgili sözlerini şöyle sürürdü;

"Atatürk'ün kadınlara yönelik övgü dolu sözlerinden ilham alarak kolları sıvadım. Türk kadınının çeşitli kimliklerini modern bir bakış açısıyla ele aldım. Sergim sadece bir resim sergisi olmanın ötesinde Türk sanat tarihinde bir ilk niteliği de taşımaktadır. Benzersiz perspektifimi Atatürk'ün sözleriyle birleştirdim, kadın figürlerini özgün bir şekilde yorumladım. Her bir tablomun oluşturulma süreci bana duygusal ve zihinsel bir yolculuğu yaşattı, aynı zamanda sanatseverlere güçlü bir mesaj da iletmiş oldum. Eserlerim Cumhuriyetimizin 100'ücü yılında sanat ve kadın haklarına dair bir çağrı niteliği de taşıyor. Ayrıca Atatürk'ün sözleriyle biçimlenmiş kadın figürleriyle çağdaş bir bakış açısı da sunmuş oldum."

Ressam Nazende Yücel'in resim sergisi yanında bir de kitap imza günü düzenlendi. Konuk yazar Güner Dinçaslan da Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan 'Yirmiiki' ve 'Dörtnala' adlı kitaplarını tanıttı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.