KADININ ADI VAR

KÜLTÜR 08.03.2021 - 16:08, Güncelleme: 08.03.2021 - 16:08
 

KADININ ADI VAR

Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü. Bu satırların yazarı olarak 2 yıldır yüze yakın yazı yazdım. Bu yazıların 6'sı kadına şiddet olayları ile ilgiliydi ve bugün 7.sini yazıyorum ama 2 yılda ülkede değişen tek şey şiddete uğrayan kadınlarımızın isimleri ve cinayete kurban giden kadınlarımızın sayısındaki artış! Başka değişen bir şey yok maalesef..

Daha önce de anlatmıştım; Evet uzun vadede erkek çocuklarımızı eğiterek, kadına saygı duymayı öğreterek bu sorunu çözebileceğimizi belirtmiştim fakat geldiğimiz noktada artık o kadar uzun süre bekleyemeyeceğimizi görüyoruz. Son 65 günde 67 kadınımızın öldürüldüğü ülkede artık radikal kararlar almak gerekiyor. Mesela ülkeyi yöneten siyasi iktidar sırf muhalefet veriyor diye "kadın cinayetleri araştırılsın" önergelerini reddetmek yerine oy birliği ile kabul etmesi gerekiyor! Bu yara hepimizin yarası, siyaseti ideolojisi olmamalı, toplum olarak tüm paydaşlarımızla bu yarayı kapatmak için mücadele etmeliyiz.  Örneğin daha dün, 25 yaşında 1 sapık 92 yaşında bir annemize tecavüz ederek öldürüyor, sırf o 25 yaşında sapığın elinde üç hilal dövmesi var diye kendini üç hilal'in sahibi sanan şahıs "bunun arkasındaki provokatörler araştırılsın" diyor! O'na göre 92 yaşında kadının tecavüz edilip öldürülmesinden daha önemli sapığın elindeki üç hilal dövmesi! Bunun araştırılmasını istiyor, provakasyon var diyor! Kimse çıkıp bir şey demiyor ama ben söyleyeyim; her grubun, her partinin, her kurumun içinde sapık zihniyetli insanlar çıkacaktır. Bunun sorumlusu o kitleleri yönetenler değildir. Sizin ilgilenmeniz gereken 92 yaşında katledilen teyzemizdir, onu öldürenin ideolojisine göre arkasını araştırmak değil! Tek yapmanız gereken tüm gücünüzle o sapığa en ağır cezayı verdirtmek için kamuoyu yaratmaktır, işte bunu yapmazsanız o sapığın sorumluluğu o zaman sizi bağlar!  "Kadının adı yok" kitabını hepiniz bilirsiniz. Çok satmış, çok okunmuştur. Kadının adının olmadığı ülkemizde öldürülen her kadından sonra haykırıyoruz o kadınların adını!  Bir gün Şule oluyor, bir gün Emine!  Sudan sebeplerle bir psikopatın elinde son buluyor hayatlar,  Bir gün Özgecan gidiyor, bir gün Ceren!  "Eee o da mini etek giymiş, gece dışarıda ne işi varmış" diyorlar,  Bir gün Hande kayboluyor, bir gün Duygu koparılıyor hayattan! Artık yeter..  Kadının adı var diye bağıracağız her yerde, Ayşe, Fatma, Zeynep, Rabia, Nadira, Güleda ve daha yüzlercesi için mücadele edeceğiz. Kadının adı var diyeceğiz, kendi adımızdan daha öncelik vererek üstelik!  Kadının adını her yere yazıp bu topluma ezberleteceğiz! Mehmet Akif'in İstiklal Marşı için söylediği "Tanrı bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünde olduğu gibi umarım bu satırların yazarı olarak bende bir daha kadına şiddet olayları ile ilgili yazı yazmam!  Katledilmiş, hayattan koparılmış, hikayesi yarım kalmış tüm kadınlarımıza saygıyla..
Bugün 8 Mart Dünya kadınlar günü. Bu satırların yazarı olarak 2 yıldır yüze yakın yazı yazdım. Bu yazıların 6'sı kadına şiddet olayları ile ilgiliydi ve bugün 7.sini yazıyorum ama 2 yılda ülkede değişen tek şey şiddete uğrayan kadınlarımızın isimleri ve cinayete kurban giden kadınlarımızın sayısındaki artış! Başka değişen bir şey yok maalesef..

Daha önce de anlatmıştım; Evet uzun vadede erkek çocuklarımızı eğiterek, kadına saygı duymayı öğreterek bu sorunu çözebileceğimizi belirtmiştim fakat geldiğimiz noktada artık o kadar uzun süre bekleyemeyeceğimizi görüyoruz. Son 65 günde 67 kadınımızın öldürüldüğü ülkede artık radikal kararlar almak gerekiyor.

Mesela ülkeyi yöneten siyasi iktidar sırf muhalefet veriyor diye "kadın cinayetleri araştırılsın" önergelerini reddetmek yerine oy birliği ile kabul etmesi gerekiyor! Bu yara hepimizin yarası, siyaseti ideolojisi olmamalı, toplum olarak tüm paydaşlarımızla bu yarayı kapatmak için mücadele etmeliyiz. 
Örneğin daha dün, 25 yaşında 1 sapık 92 yaşında bir annemize tecavüz ederek öldürüyor, sırf o 25 yaşında sapığın elinde üç hilal dövmesi var diye kendini üç hilal'in sahibi sanan şahıs "bunun arkasındaki provokatörler araştırılsın" diyor! O'na göre 92 yaşında kadının tecavüz edilip öldürülmesinden daha önemli sapığın elindeki üç hilal dövmesi! Bunun araştırılmasını istiyor, provakasyon var diyor!
Kimse çıkıp bir şey demiyor ama ben söyleyeyim; her grubun, her partinin, her kurumun içinde sapık zihniyetli insanlar çıkacaktır. Bunun sorumlusu o kitleleri yönetenler değildir. Sizin ilgilenmeniz gereken 92 yaşında katledilen teyzemizdir, onu öldürenin ideolojisine göre arkasını araştırmak değil! Tek yapmanız gereken tüm gücünüzle o sapığa en ağır cezayı verdirtmek için kamuoyu yaratmaktır, işte bunu yapmazsanız o sapığın sorumluluğu o zaman sizi bağlar! 
"Kadının adı yok" kitabını hepiniz bilirsiniz. Çok satmış, çok okunmuştur. Kadının adının olmadığı ülkemizde öldürülen her kadından sonra haykırıyoruz o kadınların adını! 
Bir gün Şule oluyor, bir gün Emine! 
Sudan sebeplerle bir psikopatın elinde son buluyor hayatlar, 
Bir gün Özgecan gidiyor, bir gün Ceren! 
"Eee o da mini etek giymiş, gece dışarıda ne işi varmış" diyorlar, 
Bir gün Hande kayboluyor, bir gün Duygu koparılıyor hayattan!
Artık yeter.. 
Kadının adı var diye bağıracağız her yerde, Ayşe, Fatma, Zeynep, Rabia, Nadira, Güleda ve daha yüzlercesi için mücadele edeceğiz.
Kadının adı var diyeceğiz, kendi adımızdan daha öncelik vererek üstelik! 
Kadının adını her yere yazıp bu topluma ezberleteceğiz!
Mehmet Akif'in İstiklal Marşı için söylediği "Tanrı bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" sözünde olduğu gibi umarım bu satırların yazarı olarak bende bir daha kadına şiddet olayları ile ilgili yazı yazmam! 
Katledilmiş, hayattan koparılmış, hikayesi yarım kalmış tüm kadınlarımıza saygıyla..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.