Kadınlar kararlı

GÜNDEM 16.04.2021 - 21:44, Güncelleme: 16.04.2021 - 21:44
 

Kadınlar kararlı

Antalya Kadın Platformu, Attalos Heykeli önünde yaptığı eylem ile hem İstanbul Sözleşmesi’ni gündemde tuttu hem de kadınlara yapılan şiddeti kınadı

haberimizvar.net İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına yönelik tepkiler dinmek bilmiyor. Attalos Heykeli önünde buluşan Antalya Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bir kez daha haykırdı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:  “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Zorla gerçekleştirilen evliliklerin geçersiz ve hükümsüz kılınabilmesini veya sona erdirilmesini temin edecek yasal veya diğer tedbirlerin alınması yükümlülüğünü yükler. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ 18 yaş altındaki kız çocuklarını da kapsar. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Kadına karşı şiddet halinde arabuluculuk, uzlaşma gibi alternatif çözüm yollarını yasaklar. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Kadına karşı şiddetin, kadınlara karşı bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık olduğunu kabul eder. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Kadınların toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı korunması için gerekli olan özel tedbirleri, ayrımcılık saymaz. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Şiddet eylemlerinin gerçekleştirilmesinden sonra başlatılan ceza davalarında; kültür, töre, din, gelenek veya sözde namusun gerekçe olarak öne sürülmesini yasaklar. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Kadınların güçlenmesi ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmasını önceler. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Sadece savaş zamanı değil, silahlı çatışma durumunda da kadınların şiddete maruz kalmamasının güvencesidir. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Tüm şiddet mağduru kadınlara ve çocuklarına uzmanlık gerektiren kadın destek hizmetlerinin sağlanmasını, mağdurlara ve özellikle kadın ve çocuklara kalacak güvenli yer sağlamak üzere uygun yeterli sayıda kolayca erişilebilir barınaklar oluşturulmasını temin eder. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Israrlı takibe karşı koruma sağlamayı güvenceler. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Soruşturma ve yargılamanın her aşamasında şiddet gören kadının duruşma salonları, kolluk binaları vesair ortamlarda faille temastan kaçınmasını, failin bulunmadığı ortamda dinlenilmesini mümkün kılar. İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İkincil mağduriyetlerin yaşanmamasını teminat altına alır İSTANBUL SÖZLEŞMESİ Kadınlara karşı şiddet uygulanması ile mücadelede aktif bir rol oynayan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının her düzeyde takdir edilmesini ve bu kuruluşlarla etkili bir işbirliği gerçekleştirilmesini teşvik eder.”
Antalya Kadın Platformu, Attalos Heykeli önünde yaptığı eylem ile hem İstanbul Sözleşmesi’ni gündemde tuttu hem de kadınlara yapılan şiddeti kınadı

haberimizvar.net

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına yönelik tepkiler dinmek bilmiyor. Attalos Heykeli önünde buluşan Antalya Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesi’nin önemini bir kez daha haykırdı. Yapılan açıklamada şöyle denildi: 


“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Zorla gerçekleştirilen evliliklerin geçersiz ve hükümsüz kılınabilmesini veya sona erdirilmesini temin edecek yasal veya diğer tedbirlerin alınması yükümlülüğünü yükler.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
18 yaş altındaki kız çocuklarını da kapsar.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Kadına karşı şiddet halinde arabuluculuk, uzlaşma gibi alternatif çözüm yollarını yasaklar.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Kadına karşı şiddetin, kadınlara karşı bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık olduğunu kabul eder.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Kadınların toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı korunması için gerekli olan özel tedbirleri, ayrımcılık saymaz.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Şiddet eylemlerinin gerçekleştirilmesinden sonra başlatılan ceza davalarında; kültür, töre, din, gelenek veya sözde namusun gerekçe olarak öne sürülmesini yasaklar.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Kadınların güçlenmesi ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmasını önceler.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Sadece savaş zamanı değil, silahlı çatışma durumunda da kadınların şiddete maruz kalmamasının güvencesidir.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Tüm şiddet mağduru kadınlara ve çocuklarına uzmanlık gerektiren kadın destek hizmetlerinin sağlanmasını, mağdurlara ve özellikle kadın ve çocuklara kalacak güvenli yer sağlamak üzere uygun yeterli sayıda kolayca erişilebilir barınaklar oluşturulmasını temin eder.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Israrlı takibe karşı koruma sağlamayı güvenceler.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Soruşturma ve yargılamanın her aşamasında şiddet gören kadının duruşma salonları, kolluk binaları vesair ortamlarda faille temastan kaçınmasını, failin bulunmadığı ortamda dinlenilmesini mümkün kılar.
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
İkincil mağduriyetlerin yaşanmamasını teminat altına alır
İSTANBUL SÖZLEŞMESİ
Kadınlara karşı şiddet uygulanması ile mücadelede aktif bir rol oynayan sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarının her düzeyde takdir edilmesini ve bu kuruluşlarla etkili bir işbirliği gerçekleştirilmesini teşvik eder.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.