KADINLAR ONURUMUZDUR

EKONOMİ 25.11.2021 - 21:48, Güncelleme: 25.11.2021 - 21:48
 

KADINLAR ONURUMUZDUR

Deva Partisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde düzenlediği panelde kadın hakları ve İstanbul Sözleşmesi vurgusu yaptı

HABERİMİZVAR- Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Deva Partisi, Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik’in ev sahipliğinde ve Antalya İl Kadın Çalışma Başkanı Nuray Özkul’un organizasyonunda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne yönelik panel düzenledi. Panele Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Helün Fırat ile Kurucu Kurul Üyesi Tuğba Tapsız da katıldı. Deva Kadın Politika Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen de paneli mesajla kutladı.   ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE HAYIR Panelde konuşan Antalya İl Kadın Çalışma Başkanı Nuray Özkul,  “Antalya Deva Kadınları olarak ilk günden beri aldığımız bu tarz üzücü haberlerde her zaman kadın arkadaşlarımızın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Şiddetin her türlüsünün gündem olmayacağı bir Türkiye için var gücümüzle çalışıp Deva olacağız” dedi. İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN ÖNEMİ Özkul’dan sonra söz alan Muratpaşa İlçe Sekreteri Avukat Şevval Atıcı kadına yönelik şiddetin boyutunu ,sebeplerini ve nasıl çözülebileceğini anlattı.  İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının zararlarından bahseden Atıcı, kadınların hukuksal boyutlar da hangi haklara sahip olduğunu ve nerelere nasıl başvurulması gerektiğini anlattı. KADINLAR VE ÇOCUKLAR GELECEĞİN TEMİNATI Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, bir ülkede hukuk tesis edilmezse bu durumda en büyük zararı kadınların ve çocukların göreceğini söyledi. Fırat, “Çünkü kadınlar ve çocuklar geleceğin teminatıdır. Türkiye yakın zamanda kadın haklarını yakından ilgilendiren İstanbul Sözleşmesi’nden çıktı. Deva Partisi olarak bununla ilgili olarak Danıştay’a itirazda bulunduk. Bu konuda hukuksal mücadelemiz devam edecek” dedi.          
Deva Partisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde düzenlediği panelde kadın hakları ve İstanbul Sözleşmesi vurgusu yaptı

HABERİMİZVAR- Ali Babacan’ın Genel Başkanlığı’nı yaptığı Deva Partisi, Konyaaltı İlçe Başkanı Şafak Çelik’in ev sahipliğinde ve Antalya İl Kadın Çalışma Başkanı Nuray Özkul’un organizasyonunda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ne yönelik panel düzenledi. Panele Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Sanat Politikaları Başkanı Helün Fırat ile Kurucu Kurul Üyesi Tuğba Tapsız da katıldı. Deva Kadın Politika Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen de paneli mesajla kutladı.

 

ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE HAYIR

Panelde konuşan Antalya İl Kadın Çalışma Başkanı Nuray Özkul,  “Antalya Deva Kadınları olarak ilk günden beri aldığımız bu tarz üzücü haberlerde her zaman kadın arkadaşlarımızın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Şiddetin her türlüsünün gündem olmayacağı bir Türkiye için var gücümüzle çalışıp Deva olacağız” dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN ÖNEMİ

Özkul’dan sonra söz alan Muratpaşa İlçe Sekreteri Avukat Şevval Atıcı kadına yönelik şiddetin boyutunu ,sebeplerini ve nasıl çözülebileceğini anlattı.  İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının zararlarından bahseden Atıcı, kadınların hukuksal boyutlar da hangi haklara sahip olduğunu ve nerelere nasıl başvurulması gerektiğini anlattı.

KADINLAR VE ÇOCUKLAR GELECEĞİN TEMİNATI

Daha sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, bir ülkede hukuk tesis edilmezse bu durumda en büyük zararı kadınların ve çocukların göreceğini söyledi. Fırat, “Çünkü kadınlar ve çocuklar geleceğin teminatıdır. Türkiye yakın zamanda kadın haklarını yakından ilgilendiren İstanbul Sözleşmesi’nden çıktı. Deva Partisi olarak bununla ilgili olarak Danıştay’a itirazda bulunduk. Bu konuda hukuksal mücadelemiz devam edecek” dedi.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.