Kadınlar vazgeçmiyor

YEREL 27.03.2021 - 16:29, Güncelleme: 27.03.2021 - 16:37
 

Kadınlar vazgeçmiyor

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Antalya Attalos Heykeli önünde İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki göstermek için basın açıklaması yaptı

haberimizvar.net- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıklamasında, “Cumartesi resmi gazetede Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını öğrendik. Binlerce kadın olarak tüm şehirlerde sokakları ve meydanları doldurduk. Fesih kararına dair somut bir adım atılana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sokakları ve meydanları boş bırakmayacağız” İfadeleri kullanıldı.  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Devlet yetkilileri Ankara Sözleşmesinden bahsediyor. İstanbul Sözleşmesi kadın nice kadının yaşam mücadelesinin sonucudur. Kadınların korunması için başka sözleşmeye gerek yok. İstanbul sözleşmesi etkin uygulansaydı. Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez suç duyurusuna bulunduğu eskiden evli olduğu erkek ile uzlaştırılmaya çalışılmayacak ve satırla öldürülmeyecekti. Nadira Kadirova’nın bir milletvekilinin evinde milletvekilinin silahı ile ölmüş halde bulunmasına rağmen etkin soruşturma yürütülmemesi ve ölümün şüpheli bırakılması mümkün olmayacaktı. Aleyna Çakır’ın soruşturmasında Ümitcan Uygun hakkında şüpheli sıfatıyla işlem daha erken yapılacak ve DNA örneğinin alınması için başka bir suçla ilgili tutuklanması beklemeyecekti. Evli olduğu erkeğin kardeşinin tecavüzüne uğradıktan sonra şikayetçi olmak için gittiği karakolda Kürtçe bilen memur olmadığı için ifadesi alınamayan, evine döndüğü zaman da evli olduğu erkek tarafından öldürülen Fatma Altun Makas yaşıyor olacaktı.”  ‘BİRLİKTE KAZANALIM’ ‘Öldürülen kadınlar için buradayız’ diye haykıran Kadın Platformu sözü Türkiye Komünist Partisi Kadın Dayanışma Komitesine bıraktı. Ece Demirbağ, “Sözleşmeyi savunanların amacı kadını anne olmaktan, kız kardeş olmaktan, kız evlat olmaktan çıkartıp savunmasız bir birey haline getirmekmiş. Mücadelemiz tam da kadının birinin annesi, birinin eşi olmasından ibaret sayan, öyle olmadığında savunmasız olduğunu iddia eden gerici zihniyete karşı, kadının kimliğini toplumda bunun üzerinden var etmeye çalışan yobazlara karşıdır! Bizler şiddetin kökünü kazımak için mücadeleye kararlıyız!” mesajını verdi. Geri adım atmamaya kararlı olan kadınlar ‘Eşit ve özgür yarınların kurulması için omuz verin, birlikte kazanalım’ dedi.  ‘AKP BAŞA GEÇTİĞİNDEN BERİ’ Türkiye Komünist Partisi Kadın Dayanışma Komitesi sözcüsü Ece Demirbağ, “AKP iktidara geldiği ilk günden beri gericiliğin önü açıldı, gericilik güçlendikçe kadınların hayatında ki baskı, zorbalık ve şiddet arttı. Kadının bedeni nesnelleştirildi, aklı aşağılandı. Kadın toplumsal yaşamda ki yeri ile değil, anneliği ile yüceltildi. Biz kadınlara dönük aşağılayıcı ifadeler bugün medyadan siyasete, kültür-sanattan çalışma yaşamına kadar her alanda yayılmış durumda. Kadını değersizleştiren tüm bu söylem ve davranışlar hayatımızı etkiliyor. İnsanı değersizleştiren ve ayrımcılıkla aşağılayan her türlü tutum nefret suçudur ve nefret suçlarının hayatımızı etkilemesini istemiyoruz.” şeklinde konuştu.   Haber: DİLARA TAŞ 
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Antalya Attalos Heykeli önünde İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına tepki göstermek için basın açıklaması yaptı

haberimizvar.net-  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun açıklamasında, “Cumartesi resmi gazetede Cumhurbaşkanı kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını öğrendik. Binlerce kadın olarak tüm şehirlerde sokakları ve meydanları doldurduk. Fesih kararına dair somut bir adım atılana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sokakları ve meydanları boş bırakmayacağız” İfadeleri kullanıldı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “Devlet yetkilileri Ankara Sözleşmesinden bahsediyor. İstanbul Sözleşmesi kadın nice kadının yaşam mücadelesinin sonucudur. Kadınların korunması için başka sözleşmeye gerek yok. İstanbul sözleşmesi etkin uygulansaydı. Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez suç duyurusuna bulunduğu eskiden evli olduğu erkek ile uzlaştırılmaya çalışılmayacak ve satırla öldürülmeyecekti. Nadira Kadirova’nın bir milletvekilinin evinde milletvekilinin silahı ile ölmüş halde bulunmasına rağmen etkin soruşturma yürütülmemesi ve ölümün şüpheli bırakılması mümkün olmayacaktı. Aleyna Çakır’ın soruşturmasında Ümitcan Uygun hakkında şüpheli sıfatıyla işlem daha erken yapılacak ve DNA örneğinin alınması için başka bir suçla ilgili tutuklanması beklemeyecekti. Evli olduğu erkeğin kardeşinin tecavüzüne uğradıktan sonra şikayetçi olmak için gittiği karakolda Kürtçe bilen memur olmadığı için ifadesi alınamayan, evine döndüğü zaman da evli olduğu erkek tarafından öldürülen Fatma Altun Makas yaşıyor olacaktı.”

 ‘BİRLİKTE KAZANALIM’

‘Öldürülen kadınlar için buradayız’ diye haykıran Kadın Platformu sözü Türkiye Komünist Partisi Kadın Dayanışma Komitesine bıraktı. Ece Demirbağ, “Sözleşmeyi savunanların amacı kadını anne olmaktan, kız kardeş olmaktan, kız evlat olmaktan çıkartıp savunmasız bir birey haline getirmekmiş. Mücadelemiz tam da kadının birinin annesi, birinin eşi olmasından ibaret sayan, öyle olmadığında savunmasız olduğunu iddia eden gerici zihniyete karşı, kadının kimliğini toplumda bunun üzerinden var etmeye çalışan yobazlara karşıdır! Bizler şiddetin kökünü kazımak için mücadeleye kararlıyız!” mesajını verdi. Geri adım atmamaya kararlı olan kadınlar ‘Eşit ve özgür yarınların kurulması için omuz verin, birlikte kazanalım’ dedi. 

‘AKP BAŞA GEÇTİĞİNDEN BERİ’

Türkiye Komünist Partisi Kadın Dayanışma Komitesi sözcüsü Ece Demirbağ, “AKP iktidara geldiği ilk günden beri gericiliğin önü açıldı, gericilik güçlendikçe kadınların hayatında ki baskı, zorbalık ve şiddet arttı. Kadının bedeni nesnelleştirildi, aklı aşağılandı. Kadın toplumsal yaşamda ki yeri ile değil, anneliği ile yüceltildi. Biz kadınlara dönük aşağılayıcı ifadeler bugün medyadan siyasete, kültür-sanattan çalışma yaşamına kadar her alanda yayılmış durumda. Kadını değersizleştiren tüm bu söylem ve davranışlar hayatımızı etkiliyor. İnsanı değersizleştiren ve ayrımcılıkla aşağılayan her türlü tutum nefret suçudur ve nefret suçlarının hayatımızı etkilemesini istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

 


Haber: DİLARA TAŞ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.