'Kadınlar ve gençler göreve'

SİYASET 05.01.2024 - 13:41, Güncelleme: 05.01.2024 - 15:41
 

'Kadınlar ve gençler göreve'

CHP'den 9 Aralık 1973'te yapılan yerel seçimlerde 32 yaşında Antalya Belediye Başkanlığı kazanan Selahattin Tonguç, sosyal medya hesabından paylaştığı açık mektupla, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, "CHP'yi mantıklı ve sağduyulu olanı yapmaya davet ediyorum. Yerel seçimlerde belediyelerin hiçbirine 40 yaşın üstünde aday göstermeyin. Meclis üyelikleri seçilebilir miktarının en az yarısını kadın ve 30 yaş altı gençlerden açıklayın" çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- CHP'de belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde sıkıntılar yaşandığının konuşulduğu süreçte 9 Aralık 1963'te yapılan yerel seçimlerde 32 yaşında Antalya Belediye Başkanı seçilen Selahattin Tonguç, sosyal medya hesabından CHP'de belediye başkan adaylarının belirlenme noktasında en yetkili isimler olan Genel Başkan Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik olarak sosyal medya hesabından 'açık mektup' başlıklı çok ses getirecek bir paylaşım yaptı. Paylaşımında, "CHP'yi mantıklı ve sağduyulu olanı yapmaya davet ediyorum. Gerçek canlılığa yol verin ki toplumda da daha büyük hareketliliğe sebep olsun." diyen Tonguç, "Yerel seçimlerde belediyelerin hiçbirine 40 yaşın üzerinde aday göstermeyin. Meclis üyelikleri seçilebilir miktarının en az yarısını kadın ve 30 yaş altı gençlerden açıklayın. Ne varsa gençliktedir., kadın yaratandır, gençlik çoğalan ve çoğaltandır" ifadelerini kullandı.  CHP UYGULAMADA KADIN VE GENÇLERİ ES GEÇTİ Köhneleşmiş yapıların ancak kadın ve gençlerle yenilenebileceğini vurgulayan Tonguç, "Üzülerek görüyorum ki bugün siyasette, siyasaya(yurt, devlet işlerini yürütmek ve düzenlemek için yürütülen yol)yer kalmamış. CHP neoliberal bir parti değildir ve asla olmamalıdır. CHP benim gençliğimden beri her toplantıda kadın ve gençlik dedi fakat uygulamaya gelince bunu es geçti. Zaman bunu bir yazgı olarak görmediğimizi ve tersine çevirmek istediğimizi gösterme zamanıdır. Ben sadece vatandaş Selahattin Tonguç, Antalya Belediye Başkanı seçildikten 50,1980 askeri darbe mahkemesince yargılandıktan 43 yıl sonra bugün bir kez daha yüksek sesle söylemek istiyorum ki, çürümeye terk edilmeye çalışılan bir toplumun yeniden var olması, o toplumdaki siyasal organların kendini var edene, kadına ve gençliğe sırt çevirmeyerek, içinde yer vermesiyle mümkün olabilir. Bu gidişi ters çevirmek elzemdir. CHP'yi mantıklı ve sağduyulu olanı yapmaya devam diyorum. Gerçek canlılığa yol verin ki toplumda daha büyük hareketliliğe sebep olsun" görüşlerine yer verdi. SEN GENÇSİN, ŞİMDİ EN BÜYÜK GÖREV SANA DÜŞÜYOR Selahattin Tonguç, açık mektubunda Antalya Belediye Başkanı seçildiği dönemle ilgili olarak da şunları belirtti: Ben 1957’den beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. İsmet İnönü, 1969’da partisinin en genç il başkanı olan bana, “Sen gençsin. Şimdi en büyük görev sana düşüyor.” demişti.  1946’dan beri Antalya’da yerel seçim kazanamamış CHP, 9 Aralık 1973’te, halkın 32 yaşındaki Selahattin Tonguç’u seçmesiyle Antalya Belediyesi'ni kazanmıştı.    Türkiye’de çağdaş belediyecilik 1973te bizlerle başladı. Bugün toplumcu belediyecilik 50 yılını doldurdu. Kutlu olsun! Hayatımın en mutlu günleri  Antalya halkına  belediye başkanı sıfatıyla hizmet ettiğim 1973-1980 arasıdır. Bizler bu süre içerisinde kadınlara ve gençlere yer açmaya çalıştık. Çünkü hak ettikleri, var olandan misliyle fazlasıydı.  
CHP'den 9 Aralık 1973'te yapılan yerel seçimlerde 32 yaşında Antalya Belediye Başkanlığı kazanan Selahattin Tonguç, sosyal medya hesabından paylaştığı açık mektupla, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, "CHP'yi mantıklı ve sağduyulu olanı yapmaya davet ediyorum. Yerel seçimlerde belediyelerin hiçbirine 40 yaşın üstünde aday göstermeyin. Meclis üyelikleri seçilebilir miktarının en az yarısını kadın ve 30 yaş altı gençlerden açıklayın" çağrısı yaptı.

haberimizvar.net- CHP'de belediye başkan adaylarının belirlenme sürecinde sıkıntılar yaşandığının konuşulduğu süreçte 9 Aralık 1963'te yapılan yerel seçimlerde 32 yaşında Antalya Belediye Başkanı seçilen Selahattin Tonguç, sosyal medya hesabından CHP'de belediye başkan adaylarının belirlenme noktasında en yetkili isimler olan Genel Başkan Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik olarak sosyal medya hesabından 'açık mektup' başlıklı çok ses getirecek bir paylaşım yaptı. Paylaşımında, "CHP'yi mantıklı ve sağduyulu olanı yapmaya davet ediyorum. Gerçek canlılığa yol verin ki toplumda da daha büyük hareketliliğe sebep olsun." diyen Tonguç, "Yerel seçimlerde belediyelerin hiçbirine 40 yaşın üzerinde aday göstermeyin. Meclis üyelikleri seçilebilir miktarının en az yarısını kadın ve 30 yaş altı gençlerden açıklayın. Ne varsa gençliktedir., kadın yaratandır, gençlik çoğalan ve çoğaltandır" ifadelerini kullandı.  CHP

UYGULAMADA KADIN VE GENÇLERİ ES GEÇTİ

Köhneleşmiş yapıların ancak kadın ve gençlerle yenilenebileceğini vurgulayan Tonguç, "Üzülerek görüyorum ki bugün siyasette, siyasaya(yurt, devlet işlerini yürütmek ve düzenlemek için yürütülen yol)yer kalmamış. CHP neoliberal bir parti değildir ve asla olmamalıdır. CHP benim gençliğimden beri her toplantıda kadın ve gençlik dedi fakat uygulamaya gelince bunu es geçti. Zaman bunu bir yazgı olarak görmediğimizi ve tersine çevirmek istediğimizi gösterme zamanıdır. Ben sadece vatandaş Selahattin Tonguç, Antalya Belediye Başkanı seçildikten 50,1980 askeri darbe mahkemesince yargılandıktan 43 yıl sonra bugün bir kez daha yüksek sesle söylemek istiyorum ki, çürümeye terk edilmeye çalışılan bir toplumun yeniden var olması, o toplumdaki siyasal organların kendini var edene, kadına ve gençliğe sırt çevirmeyerek, içinde yer vermesiyle mümkün olabilir. Bu gidişi ters çevirmek elzemdir. CHP'yi mantıklı ve sağduyulu olanı yapmaya devam diyorum. Gerçek canlılığa yol verin ki toplumda daha büyük hareketliliğe sebep olsun" görüşlerine yer verdi.

SEN GENÇSİN, ŞİMDİ EN BÜYÜK GÖREV SANA DÜŞÜYOR

Selahattin Tonguç, açık mektubunda Antalya Belediye Başkanı seçildiği dönemle ilgili olarak da şunları belirtti:

Ben 1957’den beri Cumhuriyet Halk Partisi üyesiyim. İsmet İnönü, 1969’da partisinin en genç il başkanı olan bana, “Sen gençsin. Şimdi en büyük görev sana düşüyor.” demişti.  1946’dan beri Antalya’da yerel seçim kazanamamış CHP, 9 Aralık 1973’te, halkın 32 yaşındaki Selahattin Tonguç’u seçmesiyle Antalya Belediyesi'ni kazanmıştı. 
 

Türkiye’de çağdaş belediyecilik 1973te bizlerle başladı. Bugün toplumcu belediyecilik 50 yılını doldurdu. Kutlu olsun! Hayatımın en mutlu günleri  Antalya halkına  belediye başkanı sıfatıyla hizmet ettiğim 1973-1980 arasıdır. Bizler bu süre içerisinde kadınlara ve gençlere yer açmaya çalıştık. Çünkü hak ettikleri, var olandan misliyle fazlasıydı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.