Kadınları istemiyorlar

GÜNDEM 30.03.2023 - 17:54, Güncelleme: 30.03.2023 - 17:54
 

Kadınları istemiyorlar

HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakına katılmasına karşı tepkiler büyürken, bir eleştiri de CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal’dan geldi. Cumhur İttifakının zulüm ittifakına dönüştüğüne vurgu yapan Önal, “Onlar istiyorlar ki bu seçim, kadınların oy kullandığı son seçim olsun! Ancak biz, bu gerici ve köhnemiş zihniyete bu ülkenin kadınlarını teslim etmeyeceğiz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakına katılmasını sert bir dille eleştirdi. Özellikle Hizbullah terör örgütünün uzantısı olarak bilinen HÜDA PAR’ın doğrudan kadına düşman bir zihniyete sahip olduğunun altını çizen Önal, “Onlar istiyorlar ki bu seçim, kadınların oy kullandığı son seçim olsun! Ancak biz, bu gerici ve köhnemiş zihniyete bu ülkenin kadınlarını teslim etmeyeceğiz!” dedi. Bahar Önal’ın açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı: “Soygun, yağma, hırsızlık gibi faaliyetlerin ardından Türkiye’yi kana bulayan faili meçhul cinayetlerle, işkence ve katliamlarla suç serüvenine devam eden Hizbullah terör örgütünün günümüzdeki siyasi uzantısı HÜDA PAR, Cumhur İttifakına katılarak AKP listelerinden meclise girmeye hazırlanıyor! 90’lı yıllardan itibaren birçok kanlı eylemde adı geçen terör örgütü, akıl almaz işkencelerle vahşi katliamlarda bulundu. Bunlardan biri de kadın hakları savunucusu, aktivist Konca Kuriş. Domuz bağı ile işkence edilerek öldürülmüş halde bulunan Konca Kuriş, yaklaşık 500 kez ateş edilerek şehit edilen, bölge halkının sevgilisi olan şerefli polisimiz Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve daha birçok insan, bu hain terör örgütü tarafından acımasızca katledildi.  Başta medeniyete, özgürlüğe ve doğrudan kadına düşmanlığı ile bilinen örgütün, ittifaka katılmaları karşılığında AKP’ye sundukları şartlar adeta kan dondurucu nitelikte. Seçimi kazanma uğruna her şeyi göze alan Cumhur İttifakı, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin katılımıyla; demokrasi ve özgürlüğün her türlüsüne karşı, yalnız kadın haklarını değil, kadının toplumdaki varlığını tümüyle hiçe sayan bir zulüm ittifakına dönüşmüştür.  İttifakın yeni ortaklarının şartları adeta kadına şiddeti meşrulaştırmayı hedeflemektedir. Bu koşullar; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun kaldırılması ile kadın ve cinsiyet hakları savunucusu sivil toplum kuruluşlarının kapatılması, süresiz nafakanın kalkması ve İstanbul Sözleşmesi’nin bir daha gündeme gelmemesi gibi; kadınları ve kadın haklarını koruyan tüm kurumları, tüm uygulama ve yasaları ortadan kaldırmak üzerine inşaa edilmiştir.  Onlar istiyorlar ki bu seçim, kadınların oy kullandığı son seçim olsun! Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, bu gerici ve köhnemiş zihniyete bu ülkenin kadınlarını teslim etmeyeceğiz! Elinde onlarca kadının kanı bulunan gerici terör örgütü başta olmak üzere AKP maskesiyle ülke yönetiminde söz sahibi olmaya çalışan hiçbir kadın düşmanı gözümüzü korkutamaz! Seçimi kazanacak, halkın iktidarını kuracak ve kadınların daha huzurlu, mutlu ve özgür olduğu bir ülkeyi hep birlikte inşaa edeceğiz!”
HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakına katılmasına karşı tepkiler büyürken, bir eleştiri de CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal’dan geldi. Cumhur İttifakının zulüm ittifakına dönüştüğüne vurgu yapan Önal, “Onlar istiyorlar ki bu seçim, kadınların oy kullandığı son seçim olsun! Ancak biz, bu gerici ve köhnemiş zihniyete bu ülkenin kadınlarını teslim etmeyeceğiz” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Bahar Önal, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakına katılmasını sert bir dille eleştirdi. Özellikle Hizbullah terör örgütünün uzantısı olarak bilinen HÜDA PAR’ın doğrudan kadına düşman bir zihniyete sahip olduğunun altını çizen Önal, “Onlar istiyorlar ki bu seçim, kadınların oy kullandığı son seçim olsun! Ancak biz, bu gerici ve köhnemiş zihniyete bu ülkenin kadınlarını teslim etmeyeceğiz!” dedi. Bahar Önal’ın açıklamasının tamamında şu ifadeler yer aldı:
“Soygun, yağma, hırsızlık gibi faaliyetlerin ardından Türkiye’yi kana bulayan faili meçhul cinayetlerle, işkence ve katliamlarla suç serüvenine devam eden Hizbullah terör örgütünün günümüzdeki siyasi uzantısı HÜDA PAR, Cumhur İttifakına katılarak AKP listelerinden meclise girmeye hazırlanıyor!

90’lı yıllardan itibaren birçok kanlı eylemde adı geçen terör örgütü, akıl almaz işkencelerle vahşi katliamlarda bulundu. Bunlardan biri de kadın hakları savunucusu, aktivist Konca Kuriş. Domuz bağı ile işkence edilerek öldürülmüş halde bulunan Konca Kuriş, yaklaşık 500 kez ateş edilerek şehit edilen, bölge halkının sevgilisi olan şerefli polisimiz Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve daha birçok insan, bu hain terör örgütü tarafından acımasızca katledildi. 

Başta medeniyete, özgürlüğe ve doğrudan kadına düşmanlığı ile bilinen örgütün, ittifaka katılmaları karşılığında AKP’ye sundukları şartlar adeta kan dondurucu nitelikte. Seçimi kazanma uğruna her şeyi göze alan Cumhur İttifakı, HÜDA PAR ve Yeniden Refah Partisi’nin katılımıyla; demokrasi ve özgürlüğün her türlüsüne karşı, yalnız kadın haklarını değil, kadının toplumdaki varlığını tümüyle hiçe sayan bir zulüm ittifakına dönüşmüştür. 

İttifakın yeni ortaklarının şartları adeta kadına şiddeti meşrulaştırmayı hedeflemektedir. Bu koşullar; 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun kaldırılması ile kadın ve cinsiyet hakları savunucusu sivil toplum kuruluşlarının kapatılması, süresiz nafakanın kalkması ve İstanbul Sözleşmesi’nin bir daha gündeme gelmemesi gibi; kadınları ve kadın haklarını koruyan tüm kurumları, tüm uygulama ve yasaları ortadan kaldırmak üzerine inşaa edilmiştir. 
Onlar istiyorlar ki bu seçim, kadınların oy kullandığı son seçim olsun! Ancak Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar, bu gerici ve köhnemiş zihniyete bu ülkenin kadınlarını teslim etmeyeceğiz! Elinde onlarca kadının kanı bulunan gerici terör örgütü başta olmak üzere AKP maskesiyle ülke yönetiminde söz sahibi olmaya çalışan hiçbir kadın düşmanı gözümüzü korkutamaz! Seçimi kazanacak, halkın iktidarını kuracak ve kadınların daha huzurlu, mutlu ve özgür olduğu bir ülkeyi hep birlikte inşaa edeceğiz!”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.