Kadınların eylemine polis saldırısı

GÜNDEM 08.12.2019 - 17:17, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kadınların eylemine polis saldırısı

Kadıköy'de bir araya gelen ve ilk kez Şili'de Las Tesis tarafından yapılan danslı protestoyu gerçekleştiren kadınları polis zor kullanarak dağıttı. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

haberimizvar.net-İstanbul Kadıköy’de kadınların eylemine polis saldırdı. Eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Fidan Ataselim gözaltına alındı. Şili’de feminist örgüt Las Tesis kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını ettikleri bir dansla protesto etmişti ve o dans tüm dünyada hızla yayılmıştı. Kadıköy’de de kadınlar bugün aynı dansı yaptı. Polis kadınlara kanunsuz eylem yaptıklarına dair anonsta bulundu ve eyleme son vermelerini istedi. Kadınlar ‘Kadınları değil katilleri engelle’ sloganları attı. Polis kadınları zor kullanarak dağıtmaya çalıştı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (Duvar)
Kadıköy'de bir araya gelen ve ilk kez Şili'de Las Tesis tarafından yapılan danslı protestoyu gerçekleştiren kadınları polis zor kullanarak dağıttı. Çok sayıda kadın gözaltına alındı.

haberimizvar.net-İstanbul Kadıköy’de kadınların eylemine polis saldırdı. Eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Fidan Ataselim gözaltına alındı.

Şili’de feminist örgüt Las Tesis kadın cinayetlerini, cinsel saldırı ve istismar olaylarını ettikleri bir dansla protesto etmişti ve o dans tüm dünyada hızla yayılmıştı. Kadıköy’de de kadınlar bugün aynı dansı yaptı. Polis kadınlara kanunsuz eylem yaptıklarına dair anonsta bulundu ve eyleme son vermelerini istedi. Kadınlar ‘Kadınları değil katilleri engelle’ sloganları attı. Polis kadınları zor kullanarak dağıtmaya çalıştı ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (Duvar)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.