'Kadınların Yüzü'ne büyük ilgi

EKONOMİ 15.11.2023 - 16:03, Güncelleme: 15.11.2023 - 16:19
 

'Kadınların Yüzü'ne büyük ilgi

Türkiye'nin farklı kesimlerini temsil eden kadın edebiyatçılar, gazeteciler, akademisyenler, aktivistler, in iş insanları ve siyasetçilerin bir araya getiren 'Kadınların Yüzü Cumhuriyetin 100.Yılında 100 Kadın Yazar' adlı kitap Son Sayfa Yayınları etiketiyle 29 Ekim'den itibaren raflardaki yerini aldı. Kadınların Yüzü kitapçılardan ve online kitap satan sitelerden edinilebiliyor.

haberimizvar.net- Yazar-akademisyen Nevin Arvas'ın proje koordinatörlüğünü yürüttüğü ve editörlüğü yazar Derya Erkenci tarafından gerçekleştirilen kitapta cumhuriyetin 100. Yılına gönderme yapılarak 100 kadın yazar ve yazdıkları 100 metin yer alıyor. Coğrafyamızın kadınlık hâllerinin dikkat çekici bir panoramasını sunan Kadınların Yüzü’ndeki yazılar; edebi öykülerden kişisel deneyimlere, hayat hikâyelerinden günlük siyasete, kadınların toplumsal hayatta varoluş mücadelesinden başarı öykülerine, cumhuriyet vurgusundan hakların savunulması konularına doğru uzanıyor.  Çoğunluğu değerli yazarların edebi öykülerinden oluşan ve denemeler, öz yaşam öyküleri, makalelerle desteklenen Kadınların Yüzü; geniş bir yelpazede erkek egemen toplum, kadının mağduriyeti, cinsiyetçilik, toplumsal eşitsizlik, feminizm, aile içindeki kadın, özgürlüklerin kısıtlanması, ahlakçı bakış açıları, taciz ve cinayet gibi kadın sorunun can alıcı konularını derinlemesine irdelerken kadınların cesurca kaleme aldığı metinleriyle dikkat çekiyor.  Yayın koordinatörlüğü Hüseyin Çalışkaner tarafından yapılan ve genel yayın yönetmenliği Ahmet Budak tarafından üstlenilen "Kadınların Yüzü - Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kadın Yazar" kitabının kapağında Türkiye’nin önemli ressamlarından Barış Sarıbaş’ın bir tablosu yer aldı. Kitabın kapak ve tanıtım filmi tasarımı Cenk Çalış, sayfa tasarımı ise Atiye Yaprak tarafından gerçekleştirildi. “KADINLARIN YÜZÜ” kitapçılardan ve online kitap satan sitelerden edinilebiliyor.
Türkiye'nin farklı kesimlerini temsil eden kadın edebiyatçılar, gazeteciler, akademisyenler, aktivistler, in iş insanları ve siyasetçilerin bir araya getiren 'Kadınların Yüzü Cumhuriyetin 100.Yılında 100 Kadın Yazar' adlı kitap Son Sayfa Yayınları etiketiyle 29 Ekim'den itibaren raflardaki yerini aldı. Kadınların Yüzü kitapçılardan ve online kitap satan sitelerden edinilebiliyor.

haberimizvar.net- Yazar-akademisyen Nevin Arvas'ın proje koordinatörlüğünü yürüttüğü ve editörlüğü yazar Derya Erkenci tarafından gerçekleştirilen kitapta cumhuriyetin 100. Yılına gönderme yapılarak 100 kadın yazar ve yazdıkları 100 metin yer alıyor. Coğrafyamızın kadınlık hâllerinin dikkat çekici bir panoramasını sunan Kadınların Yüzü’ndeki yazılar; edebi öykülerden kişisel deneyimlere, hayat hikâyelerinden günlük siyasete, kadınların toplumsal hayatta varoluş mücadelesinden başarı öykülerine, cumhuriyet vurgusundan hakların savunulması konularına doğru uzanıyor. 

Çoğunluğu değerli yazarların edebi öykülerinden oluşan ve denemeler, öz yaşam öyküleri, makalelerle desteklenen Kadınların Yüzü; geniş bir yelpazede erkek egemen toplum, kadının mağduriyeti, cinsiyetçilik, toplumsal eşitsizlik, feminizm, aile içindeki kadın, özgürlüklerin kısıtlanması, ahlakçı bakış açıları, taciz ve cinayet gibi kadın sorunun can alıcı konularını derinlemesine irdelerken kadınların cesurca kaleme aldığı metinleriyle dikkat çekiyor. 

Yayın koordinatörlüğü Hüseyin Çalışkaner tarafından yapılan ve genel yayın yönetmenliği Ahmet Budak tarafından üstlenilen "Kadınların Yüzü - Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Kadın Yazar" kitabının kapağında Türkiye’nin önemli ressamlarından Barış Sarıbaş’ın bir tablosu yer aldı. Kitabın kapak ve tanıtım filmi tasarımı Cenk Çalış, sayfa tasarımı ise Atiye Yaprak tarafından gerçekleştirildi.
“KADINLARIN YÜZÜ” kitapçılardan ve online kitap satan sitelerden edinilebiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.