Kafa kafaya

SİYASET 24.11.2023 - 14:06, Güncelleme: 24.11.2023 - 18:18
 

Kafa kafaya

AK Parti yerel seçim hazırlığını tamamlamak üzere…. Anket çalışmaları, teşkilat yöneticilerinin görüşleri alınarak hazırlanan raporlarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yarışında önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün kafa kafaya olduğu öğrenildi.

haberimizvar.net- Siyasi partilerde aday belirleme yöntemleri şekillenmeye başladı. Ankara kulislerine göre, ‘Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek üzere 3 farklı firmadan anket çalışması yapıldı. Çapraz anket değerlendirmesi yapılarak tamamlanan anketlerde öncelikli olarak tanınırlık oranı ile ‘kimi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı görmek istersiniz?’ sorusuna yanıt arandı. ANKET SONUÇLARI ERDOĞAN’IN ÖNÜNDE Anket sonuçları tamamlanan AK Parti’de ortaya çıkan tablo AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne konuldu.  Antalya’nın anket sonuçlarında Antalya Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün kafa kafaya olduğu, kimi anketlerde Türel’in, kimi anketlerde ise Tütüncü’nün birinci sırada çıktığı öğrenildi. ÇAVUŞOĞLU VE KÖSE İSTEMİYOR Anket sonuçlarından kafa kafaya çıkan Türel ve Tütüncü’nün ardından önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin listeye girdiği ancak her ikisinin de adaylık konusuna sıcak bakmadığı siyasi kulislerde konuşuldu. Bir dönem ulusal basında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin muhtemel adayı olarak gösterilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ise, anketlerden çıkmadığı gelen bilgiler arasında yerini aldı.  TEŞKİLAT DEĞERLENDİRMESİ Anket sonuçlarının yanı sıra, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel  Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in koordinasyonunda görevlendirilen il koordinatörleri de il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek bölgelere özel raporlar hazırladığı, hazırlanan raporlarda muhtemel adayların özel yaşantılarından, eş ve çocuklarının durumu, parti içi ilişkileri, kentte siyasi dengesine kadar tüm detaylar ayrıntısına kadar yer aldı. Söz konusu raporların da hazırlanıp, Erdoğan’ın önüne konulduğu son kararın kendisinin vereceği ve Aralık’ın 15’nden sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi.
AK Parti yerel seçim hazırlığını tamamlamak üzere…. Anket çalışmaları, teşkilat yöneticilerinin görüşleri alınarak hazırlanan raporlarda Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yarışında önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün kafa kafaya olduğu öğrenildi.

haberimizvar.net- Siyasi partilerde aday belirleme yöntemleri şekillenmeye başladı. Ankara kulislerine göre, ‘ Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek üzere 3 farklı firmadan anket çalışması yapıldı. Çapraz anket değerlendirmesi yapılarak tamamlanan anketlerde öncelikli olarak tanınırlık oranı ile ‘kimi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı görmek istersiniz?’ sorusuna yanıt arandı.

ANKET SONUÇLARI ERDOĞAN’IN ÖNÜNDE
Anket sonuçları tamamlanan AK Parti’de ortaya çıkan tablo AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne konuldu.  Antalya’nın anket sonuçlarında Antalya Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Menderes Türel ile Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün kafa kafaya olduğu, kimi anketlerde Türel’in, kimi anketlerde ise Tütüncü’nün birinci sırada çıktığı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU VE KÖSE İSTEMİYOR
Anket sonuçlarından kafa kafaya çıkan Türel ve Tütüncü’nün ardından önceki dönem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin listeye girdiği ancak her ikisinin de adaylık konusuna sıcak bakmadığı siyasi kulislerde konuşuldu. Bir dönem ulusal basında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin muhtemel adayı olarak gösterilen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ise, anketlerden çıkmadığı gelen bilgiler arasında yerini aldı. 

TEŞKİLAT DEĞERLENDİRMESİ
Anket sonuçlarının yanı sıra, AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel  Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in koordinasyonunda görevlendirilen il koordinatörleri de il ve ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek bölgelere özel raporlar hazırladığı, hazırlanan raporlarda muhtemel adayların özel yaşantılarından, eş ve çocuklarının durumu, parti içi ilişkileri, kentte siyasi dengesine kadar tüm detaylar ayrıntısına kadar yer aldı. Söz konusu raporların da hazırlanıp, Erdoğan’ın önüne konulduğu son kararın kendisinin vereceği ve Aralık’ın 15’nden sonra Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.