Kahve eşliğinde kitap okuma alışkanlığı kazanıyorlar

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.01.2024 - 14:31, Güncelleme: 07.01.2024 - 14:38
 

Kahve eşliğinde kitap okuma alışkanlığı kazanıyorlar

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi Karatepe ilk ve ortaokulu Türkçe Öğretmeni Çağlar Şaşmaz, kütüphanede 'Bir Kahve Bir Kitap' etkinliği düzenleyerek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor.

haberimizvar.net- İlçede faaliyet gösteren okullarda öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Karatepe İlk ve Ortaokulu’nda da Türkçe öğretmeni Zeliha Şaşmaz Çağlar tarafından düzenlenen kütüphanede öğrenciler, “Bir Kahve Bir Kitap” sloganı ile kahve eşliğinde kitaplarını okuyarak, kitap okuma alışkanlıklarını geliştiriyor.     “Amaç Öğrencilere Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak ”  Etkinliğin amaçları hakkında konuşan Çağlar; “Etkinliğin temel amacı, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Ayrıca, öğrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemektir. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefledik. Her yerde kitap okumayı alışkanlık haline getirip, kitap okuma düzeyini yükseltmek ve bilinçli kitap okumaya bakış açısını olumlu yönde geliştirmek temel hedeflerimizdendir. Okulumuz ortaokul öğrencileri kitaplarla iç içe gönüllerince kütüphanemizi sil baştan düzenlemişlerdir. Ortak fikir birliğiyle yapılan düzenlemelerden sonra “Bir Kitap Bir Kahve“ etkinliğiyle kütüphane buluşmalarımızı gerçekleştirdik” dedi.  
Antalya'nın Gazipaşa İlçesi Karatepe ilk ve ortaokulu Türkçe Öğretmeni Çağlar Şaşmaz, kütüphanede 'Bir Kahve Bir Kitap' etkinliği düzenleyerek, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor.

haberimizvar.net- İlçede faaliyet gösteren okullarda öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çeşitli faaliyetler düzenleniyor. Karatepe İlk ve Ortaokulu’nda da Türkçe öğretmeni Zeliha Şaşmaz Çağlar tarafından düzenlenen kütüphanede öğrenciler, “Bir Kahve Bir Kitap” sloganı ile kahve eşliğinde kitaplarını okuyarak, kitap okuma alışkanlıklarını geliştiriyor.  
 
“Amaç Öğrencilere Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırmak ” 
Etkinliğin amaçları hakkında konuşan Çağlar; “Etkinliğin temel amacı, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Ayrıca, öğrencilerin kendini ifade etmelerinin, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemektir. Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak, toplumsal duyarlılık ile yorumlama bilgi ve becerilerinin gelişmesine katkı sağlamayı hedefledik. Her yerde kitap okumayı alışkanlık haline getirip, kitap okuma düzeyini yükseltmek ve bilinçli kitap okumaya bakış açısını olumlu yönde geliştirmek temel hedeflerimizdendir. Okulumuz ortaokul öğrencileri kitaplarla iç içe gönüllerince kütüphanemizi sil baştan düzenlemişlerdir. Ortak fikir birliğiyle yapılan düzenlemelerden sonra “Bir Kitap Bir Kahve“ etkinliğiyle kütüphane buluşmalarımızı gerçekleştirdik” dedi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.