Kaleiçi Festivali'ne muhteşem gala

YEREL 27.10.2023 - 11:49, Güncelleme: 27.10.2023 - 11:49
 

Kaleiçi Festivali'ne muhteşem gala

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali’nin açılış galası Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

haberimizvar.net- Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal’ın ev sahipliği galaya, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra festival için Antalya’ya gelen 40 yabancı şehirden heyetler ve Antalya’nın iş, sanat, siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Gecede, Başkan Ümit Uysal, bu yıl 8’incisi düzenlenen festivalle UNESCO Dünya Miras listesinde olan ve aynı zamanda çok nitelikli antik kentlere sahip şehirlerle bir turizm hareketinin geliştiğini söyledi. Kaleiçi’nin bugün 12 ay 24 saat açık, sürekli iş ve aş üreten bir hale geldiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: “Kültürü üreten, turizm yapan bir artık antik kentimiz var. Bu ilişkiler yıl boyu devam ediyor. Yılda bir kez de böyle buluşuyoruz. Yine harika bir festival. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla bu yıl festivalimizi bütünleştirdik. Cumhuriyetimizin değerlerini de şimdi onlara anlatacağız. Cumhuriyet dünyaya ne getirdi? Türkiye'nin Cumhuriyeti dünyadaki herhangi bir cumhuriyete benziyor mu, benzemiyor mu, biz neleri değiştirdik? Onları da paylaşacağız.”   KÜLTÜREL MİRAS VURGUSU Vali Şahin ise tarihi ve kültürel mirası koruma ve geleceğe bırakma sorumluluğu altında olduklarını belirterek “Bu sorumluluğu yerine getirmek için çeşitli koruma ve restorasyon çalışmaları yapılıyor. Bu festivalde yöntemler birbirimizle paylaşarak en iyi bulma fırsatımız olacak. Bu fırsata bize ulaştıran Belediye Başkanı Ümit Uysal’a ve misafirlere teşekkür etmek isterim” dedi. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Bakan Ataoğlu ise kültürlerin buluşmasıyla aynı zamanda geçmişin geleceği taşındığını belirterek çalışmaları dolayasıyla Uysal’a teşekkür etti.   FESTİVAL İÇİN KİM NE DEDİ? Galanın konukları arasında yer alan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Kaleiçi’nin Antalya’nın elması olduğunu belirterek, “Festival turistlere ve yerli halkı da içine alan çok güzel bir fikirdi. Çok güzel büyüdü” dedi. Gazeteci, yazar ve belgeselci Tuluhan Tekelioğlu, “Burada bir Akdeniz ruhu ve dayanışması var” dedi. Festivalin konuk şehirlerinden İtalya Gradara Belediye Başkanı Filippo Gasperi ise “Her gelişimizde iletişimde olduğumuz insanların sayısı artıyor” derken Almanya Baden Baden Belediye Başkanı, Dietmar Spath ise Antalya’da Kaleiçi’nde olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.     29 EKİM’DE SONA ERECEK Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlendiği Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, 29 Ekim’de sona erecek. Festivalle antik kentin sokakları ve meydanlarıyla 33 ayrı noktasında 103 etkinlik düzenlenecek.
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali’nin açılış galası Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.
haberimizvar.net- Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal’ın ev sahipliği galaya, KKTC Başbakan Yardımcısı ve Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve Antalya Valisi Hulusi Şahin’in yanı sıra festival
için Antalya’ya gelen 40 yabancı şehirden heyetler ve Antalya’nın iş, sanat, siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı.
Gecede, Başkan Ümit Uysal, bu yıl 8’incisi düzenlenen festivalle UNESCO Dünya Miras listesinde olan ve aynı zamanda çok nitelikli antik kentlere sahip şehirlerle bir turizm hareketinin geliştiğini söyledi. Kaleiçi’nin bugün 12 ay 24 saat açık, sürekli iş ve aş üreten bir hale geldiğini belirten Başkan Uysal, şunları söyledi: “Kültürü üreten, turizm yapan bir artık antik kentimiz var. Bu ilişkiler yıl boyu devam ediyor. Yılda bir kez de böyle buluşuyoruz. Yine harika bir festival. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla bu yıl festivalimizi bütünleştirdik. Cumhuriyetimizin değerlerini de şimdi onlara anlatacağız. Cumhuriyet dünyaya ne getirdi? Türkiye'nin Cumhuriyeti dünyadaki herhangi bir cumhuriyete benziyor mu, benzemiyor mu, biz neleri değiştirdik? Onları da paylaşacağız.”
 
KÜLTÜREL MİRAS VURGUSU
Vali Şahin ise tarihi ve kültürel mirası koruma ve geleceğe bırakma sorumluluğu altında olduklarını belirterek “Bu sorumluluğu yerine getirmek için çeşitli koruma ve restorasyon çalışmaları yapılıyor. Bu festivalde yöntemler birbirimizle paylaşarak en iyi bulma fırsatımız olacak. Bu fırsata bize ulaştıran Belediye Başkanı Ümit Uysal’a ve misafirlere teşekkür etmek isterim” dedi. KKTC Başbakan Yardımcısı ve Bakan Ataoğlu ise kültürlerin buluşmasıyla aynı zamanda geçmişin geleceği taşındığını belirterek çalışmaları dolayasıyla Uysal’a teşekkür etti.
 
FESTİVAL İÇİN KİM NE DEDİ?
Galanın konukları arasında yer alan Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege, Kaleiçi’nin Antalya’nın elması olduğunu belirterek, “Festival turistlere ve yerli halkı da içine alan çok güzel bir fikirdi. Çok güzel büyüdü” dedi. Gazeteci, yazar ve belgeselci Tuluhan Tekelioğlu, “Burada bir Akdeniz ruhu ve dayanışması var” dedi. Festivalin konuk şehirlerinden İtalya Gradara Belediye Başkanı Filippo Gasperi ise “Her gelişimizde iletişimde olduğumuz insanların sayısı artıyor” derken Almanya Baden Baden Belediye Başkanı, Dietmar Spath ise Antalya’da Kaleiçi’nde olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.
 
 
29 EKİM’DE SONA ERECEK
Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlendiği Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, 29 Ekim’de sona erecek. Festivalle antik kentin sokakları ve meydanlarıyla 33 ayrı noktasında 103 etkinlik düzenlenecek.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.