'Kaleiçi mirasını koruyacağız'

YEREL 11.03.2024 - 11:24, Güncelleme: 11.03.2024 - 12:31
 

'Kaleiçi mirasını koruyacağız'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, Antalya'nın çekirdek kenti tarihi Kaleiçi'ni Antalya halkına, turizme ve ülkenin geleceğine en iyi şekilde sunmaya devam edeceklerini belirtti. Kaleiçi'nin geçmişten günümüze ışık tutan Antalya'nın en önemli değerini olduğunu söyleyen Böcek, "Kaleiçi mirasını en iyi şekilde koruyacağız" dedi. Başkan Böcek, Kaleiçi'nin temiz kalması için çevre dostu elektrikli araçların buraya girmesi için Dünya Bankası'ndan temin edilen kredinin hazır olduğunu bildirdi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek Kaleiçi bölgesindeki esnaf, turizmci, bölge muhtarları ve vatandaşlar ile Kaleiçi Buluşması gerçekleştirdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katıldığı buluşmada Bölge halkının ve esnafın taleplerini dinleyen Başkan Böcek, Antalya’nın tarih kokan yeri Kaleiçi’ne yapılan çalışmaları anlattı.  HIDIRLIK SEYİR TERASI PROJESİ SÜRÜYOR Kaleiçi’nin geçmişten günümüze ışık tutan Antalya’nın en önemli değeri olduğunu söyleyen Başkan Böcek görev süresi boyunca bölgeye yapılan hizmetleri şöyle anlattı: “Kaleiçi’nde kaldırımları yenileyerek, yürüyüş yolları ve çevre düzenlemeleri ile sokak sağlıklaştırma çalışmaları yaptık. Hatırlarsanız Atatürk Caddesi’nde kadınlarımız topuklu ayakkabıları ile yürüyemiyordu. Bu kaldırımlar da baştan sona yenilendi. Görme engellilerin iz işareti, havuzların yenilenmesi yapıldı. Karaalioğlu Parkında bir müzeler kompleksi oluşturduk. Kent Tarihi Müzesi, Çevre İnovasyon Merkezi, Vatan Kahvesinin tekrar hayata geçirilmesi, Behlül Dal Müzesi. Eski beledye binası çok atıl durumdaydı. Orayı da Büyükelçi ve yabancı devlet adamlarının ağırlandığı bir hale getirdik. Hıdırlık Kulesi’nde 1. Etap kazı çalışmaları tamamlandı. Seyir Terası Projemize başladık” dedi. KALEİÇİ’NE ÇEVRE DOSTU ELEKTRİKLİ ARAÇLAR “Hıdırlık Kulesi ve Kaleiçi'nin korunması ve geleceğe en güzel haliyle taşınması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Böcek, “Kaleiçi, Antalya’mızın sonsuza dek yaşatılması gereken en önemli mirası. Bu mirası hak ettiği gibi korumaya, geleceğe bu mirası en iyi şekilde bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Antalya’mızın tarihi gözbebeği Kaleiçi’nde, belirlenen alanların tümünde, koruma ve geliştirme temelli prensiplerimizle Antalya halkına, turizme ve ülkemizin geleceğine, yapacağımız çalışmalarla, en güzel Kaleiçi’ni sunmaya devam edeceğiz. Kaleiçi’ni, Antalya’da tarihi hafızanın ana simgesi olarak konumlamayı sürdüreceğiz. Kaleiçi’nin temiz kalması için çevre dostu elektrikli araçların buraya girmesi noktasında Dünya Bankası’ndan kredimiz hazır. Geleceğin yeşil şehirleri projesi kapsamında önümüzdeki dönem modern ve çevre dostu araçlarımızla buraya yakışır şekilde hizmet sunacağız” diye konuştu.  YAT LİMANI YENİLENECEK Başkan Muhittin Böcek, Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demirci ve üyelerini de ziyaret etti. Yat limanında bulunan esnaf ve balıkçılarla bir araya gelerek önümüzdeki dönem bu bölgede yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Böcek, Yat Limanı’nı Antalya’nın gelecek vizyonuna uygun şekilde koruma ve kullanma dengesini gözeterek düzenleyeceklerini söyledi.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek, Antalya'nın çekirdek kenti tarihi Kaleiçi'ni Antalya halkına, turizme ve ülkenin geleceğine en iyi şekilde sunmaya devam edeceklerini belirtti. Kaleiçi'nin geçmişten günümüze ışık tutan Antalya'nın en önemli değerini olduğunu söyleyen Böcek, "Kaleiçi mirasını en iyi şekilde koruyacağız" dedi. Başkan Böcek, Kaleiçi'nin temiz kalması için çevre dostu elektrikli araçların buraya girmesi için Dünya Bankası'ndan temin edilen kredinin hazır olduğunu bildirdi.

haberimizvar.net- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Böcek Kaleiçi bölgesindeki esnaf, turizmci, bölge muhtarları ve vatandaşlar ile Kaleiçi Buluşması gerçekleştirdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da katıldığı buluşmada Bölge halkının ve esnafın taleplerini dinleyen Başkan Böcek, Antalya’nın tarih kokan yeri Kaleiçi’ne yapılan çalışmaları anlattı. 


HIDIRLIK SEYİR TERASI PROJESİ SÜRÜYOR
Kaleiçi’nin geçmişten günümüze ışık tutan Antalya’nın en önemli değeri olduğunu söyleyen Başkan Böcek görev süresi boyunca bölgeye yapılan hizmetleri şöyle anlattı: “Kaleiçi’nde kaldırımları yenileyerek, yürüyüş yolları ve çevre düzenlemeleri ile sokak sağlıklaştırma çalışmaları yaptık. Hatırlarsanız Atatürk Caddesi’nde kadınlarımız topuklu ayakkabıları ile yürüyemiyordu. Bu kaldırımlar da baştan sona yenilendi. Görme engellilerin iz işareti, havuzların yenilenmesi yapıldı. Karaalioğlu Parkında bir müzeler kompleksi oluşturduk. Kent Tarihi Müzesi, Çevre İnovasyon Merkezi, Vatan Kahvesinin tekrar hayata geçirilmesi, Behlül Dal Müzesi. Eski beledye binası çok atıl durumdaydı. Orayı da Büyükelçi ve yabancı devlet adamlarının ağırlandığı bir hale getirdik. Hıdırlık Kulesi’nde 1. Etap kazı çalışmaları tamamlandı. Seyir Terası Projemize başladık” dedi.


KALEİÇİ’NE ÇEVRE DOSTU ELEKTRİKLİ ARAÇLAR
“Hıdırlık Kulesi ve Kaleiçi'nin korunması ve geleceğe en güzel haliyle taşınması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diyen Başkan Böcek, “Kaleiçi, Antalya’mızın sonsuza dek yaşatılması gereken en önemli mirası. Bu mirası hak ettiği gibi korumaya, geleceğe bu mirası en iyi şekilde bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz. Antalya’mızın tarihi gözbebeği Kaleiçi’nde, belirlenen alanların tümünde, koruma ve geliştirme temelli prensiplerimizle Antalya halkına, turizme ve ülkemizin geleceğine, yapacağımız çalışmalarla, en güzel Kaleiçi’ni sunmaya devam edeceğiz. Kaleiçi’ni, Antalya’da tarihi hafızanın ana simgesi olarak konumlamayı sürdüreceğiz. Kaleiçi’nin temiz kalması için çevre dostu elektrikli araçların buraya girmesi noktasında Dünya Bankası’ndan kredimiz hazır. Geleceğin yeşil şehirleri projesi kapsamında önümüzdeki dönem modern ve çevre dostu araçlarımızla buraya yakışır şekilde hizmet sunacağız” diye konuştu. 


YAT LİMANI YENİLENECEK
Başkan Muhittin Böcek, Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demirci ve üyelerini de ziyaret etti. Yat limanında bulunan esnaf ve balıkçılarla bir araya gelerek önümüzdeki dönem bu bölgede yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Böcek, Yat Limanı’nı Antalya’nın gelecek vizyonuna uygun şekilde koruma ve kullanma dengesini gözeterek düzenleyeceklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.