Kaleiçi OldTown Festivali'ne bakanlık desteği

YEREL 19.01.2020 - 14:37, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kaleiçi OldTown Festivali'ne bakanlık desteği

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Afyonkarahisar'da toplanan Muhtarlar Meclisi'nde, bu yıl 5'incisi düzenlenecek Kaleiçi OldTown Festivali'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek alacağını söyledi.

haberimizvar.net-Muratpaşa'da tüm mahalle muhtarlarının doğal üyesi olduğu 'Muhtarlar Meclisi' Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan bir termal otelde toplandı. Meclisin açılışında konuşan Başkan Uysal, muhtarları “Mesai arkadaşlarım" diyerek selamladı. Muratpaşa'nın bambaşka bir ilçe olduğunu, ilçede farklı bir toplum düzeni ve kamu yönetimi anlayışının hüküm sürdüğünü belirten Başkan Uysal, “Sorunlarımız olabilir ama beraber çözümle ilgili azmimiz, kararlılığımız var. Sistematiğimiz var. Bütün Türkiye'ye de örnek alınan, takip edilen her hafta ziyaretçisi olan, projeleri Türkiye geneline yayılan bir belediyeyiz. Yaptığı birçok uygulama sadece Muratpaşa'da olan, özel yaklaşımları olan bir belediyeyiz" diye konuştu. Başkan Uysal, yeraltı çöp konteynerleri, Çevreci Komşu Kart, sayısı 4'e ulaşan yaşlı evleri, Engelsiz Kafe, Turunç Masa, Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi gibi birçok proje ve çalışmayı Türkiye'ye fikir düzeyinde hediye ettiklerini belirtti. Bununla birlikte Antalya'nın en eski mahallelerinin bulunduğu Muratpaşa'da 400 kilometre uzunluğunda cadde ve sokağı toprağa kadar inerek 'sil baştan' asfaltladıklarını, yüzde 80'e ulaşan oranda ilçeye doğalgazın gelmesine imkan tanıdıklarını dile getiren Başkan Uysal, spor salonları, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Türkan Şoray Kültür Merkezi gibi önemli yatırımlarla da 20'ye yakın binayı hizmete sunduklarını ifade etti. 'BAKANLIKLARIN YAPAMADIĞINI YAPIYORUZ' Başkan Uysal, tüm bu çalışmalarla birlikte Türkiye'nin uluslararası çapta en nitelikli festivalini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Kaleiçi OldTown Festivali'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın “Festivallere sıcak bakmıyoruz" şeklinde bir gerekçe sunarak hiçbir destek alamadığını kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi: “Ancak Bakanlığımız, bu yıl için bizi destekleyeceklerini ifade etti. Çünkü Türkiye'de başka hiçbir festival yok ki, Türkiye'nin turizmde hedef pazarları olan ülkelerden 48 şehri ağırlayıp Antalya'yı tanıtsın. Sonrasında bu dünyanın her yerinden Antalya'ya turist çeker hale gelsin. Bu şehirlerle ortak toplantılar yapılsın, deklarasyonlar açıklansın, ortak yayınlar yapılsın. Türkiye'mizin genel turizm ve dış politika kalitesi bunları yapacak seviyede değil. Ama biz kendi personelimizle, dışarıdan hiçbir hizmet almadan, 4 yıldır tutarlı şekilde Kaleiçi OldTown Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. 40 yıl daha yapacak kalitedeyiz, denklikteyiz. Milletimizin yüzünü kara çıkarmadan kimsenin yapmadığını yapabilir durumdayız."  
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Afyonkarahisar'da toplanan Muhtarlar Meclisi'nde, bu yıl 5'incisi düzenlenecek Kaleiçi OldTown Festivali'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek alacağını söyledi.

haberimizvar.net-Muratpaşa'da tüm mahalle muhtarlarının doğal üyesi olduğu 'Muhtarlar Meclisi' Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde bulunan bir termal otelde toplandı. Meclisin açılışında konuşan Başkan Uysal, muhtarları “Mesai arkadaşlarım" diyerek selamladı. Muratpaşa'nın bambaşka bir ilçe olduğunu, ilçede farklı bir toplum düzeni ve kamu yönetimi anlayışının hüküm sürdüğünü belirten Başkan Uysal, “Sorunlarımız olabilir ama beraber çözümle ilgili azmimiz, kararlılığımız var. Sistematiğimiz var. Bütün Türkiye'ye de örnek alınan, takip edilen her hafta ziyaretçisi olan, projeleri Türkiye geneline yayılan bir belediyeyiz. Yaptığı birçok uygulama sadece Muratpaşa'da olan, özel yaklaşımları olan bir belediyeyiz" diye konuştu.

Başkan Uysal, yeraltı çöp konteynerleri, Çevreci Komşu Kart, sayısı 4'e ulaşan yaşlı evleri, Engelsiz Kafe, Turunç Masa, Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezi gibi birçok proje ve çalışmayı Türkiye'ye fikir düzeyinde hediye ettiklerini belirtti. Bununla birlikte Antalya'nın en eski mahallelerinin bulunduğu Muratpaşa'da 400 kilometre uzunluğunda cadde ve sokağı toprağa kadar inerek 'sil baştan' asfaltladıklarını, yüzde 80'e ulaşan oranda ilçeye doğalgazın gelmesine imkan tanıdıklarını dile getiren Başkan Uysal, spor salonları, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi ve Türkan Şoray Kültür Merkezi gibi önemli yatırımlarla da 20'ye yakın binayı hizmete sunduklarını ifade etti.

'BAKANLIKLARIN YAPAMADIĞINI YAPIYORUZ'

Başkan Uysal, tüm bu çalışmalarla birlikte Türkiye'nin uluslararası çapta en nitelikli festivalini de gerçekleştirdiklerini söyledi. Geçen yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen Kaleiçi OldTown Festivali'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın “Festivallere sıcak bakmıyoruz" şeklinde bir gerekçe sunarak hiçbir destek alamadığını kaydeden Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Ancak Bakanlığımız, bu yıl için bizi destekleyeceklerini ifade etti. Çünkü Türkiye'de başka hiçbir festival yok ki, Türkiye'nin turizmde hedef pazarları olan ülkelerden 48 şehri ağırlayıp Antalya'yı tanıtsın. Sonrasında bu dünyanın her yerinden Antalya'ya turist çeker hale gelsin. Bu şehirlerle ortak toplantılar yapılsın, deklarasyonlar açıklansın, ortak yayınlar yapılsın. Türkiye'mizin genel turizm ve dış politika kalitesi bunları yapacak seviyede değil. Ama biz kendi personelimizle, dışarıdan hiçbir hizmet almadan, 4 yıldır tutarlı şekilde Kaleiçi OldTown Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. 40 yıl daha yapacak kalitedeyiz, denklikteyiz. Milletimizin yüzünü kara çıkarmadan kimsenin yapmadığını yapabilir durumdayız."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.