Kaleiçi, Rusya’da anlatılacak

TURİZM 06.08.2019 - 11:54, Güncelleme: 07.12.2020 - 14:04
 

Kaleiçi, Rusya’da anlatılacak

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; UNESCO Rusya Federasyonu Komisyonu'nca, Rusya'nın en eski kentlerinden Ryazan' da düzenlenecek 2. Uluslararası Antik Kentler Forumu'nda, Kaleiçi Old Town Festivali sunumu yapacak

haberimizvar.net Kaleiçi'ni, tanıtım için önemli uluslararası turizm fuarlarına taşıyan Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 10 - 13 Ekim tarihleri arasında 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali'ni, Rusya'da düzenlenecek 2. Uluslararası Antik Kentler Forumu'nda da anlatacak. SUNUMU UYSAL YAPACAK Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; UNESCO Rusya Federasyonu Komisyonu ve Rusya'nın Ryazan Bölgesi Hükümeti'nce, Ryazan kentinde 14-18 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Antik Kentler Forumu'nda, Antik Kentler İçin Farkındalık Yaratma ve Onları Bir Araya Getirmenin Benzersiz Bir Örneği başlığında Kaleiçi Old Town Festivali sunumunu yapacak. FORUMUN KAPSAMI Başkan Ümit Uysal; Kaleiçi'nin tanıtımı için Old Town Festivali'yle adıyla çıktıkları yolculuğun tüm dünyanın ilgisini çektiğini söyledi. Her geçen yıl katılımcı ülke sayısının arttığı Kaleiçi Old Town Festivali'ni, Rusya'da gerçekleştirilecek forumda anlatacağını belirten Başkan Uysal; “Forum, antik kentlerin korunması ve geliştirilmesinde en iyi uygulamaları bulmak, kentsel çevrenin iyileştirilmesi, kültür ve turizm gelişimi, tarihi ve kültürel mirasın popülerleşmesi, deneyimlerin paylaşılması amacıyla yapılıyor. Forum kapsamında, akademisyenler, yerel yöneticiler, mimarlar ve uzmanlar; tarihi şehirlerin korunması, geliştirilmesi gibi birçok konu başlığında çalışmalar sunacak" dedi. ANTALYA VE KALEİÇİ Sunumu, Ryazan Bölgesel Maksim Gorki Evrensel Bilim Kütüphanesi Konferans Salonu'nda 16 Ağustos'ta yapacağını ifade eden Başkan Uysal; "Sunum başlığımız, Antik Kentler İçin Farkındalık Yaratma ve Onları Bir Araya Getirmenin Benzersiz Bir Örneği: Kaleiçi Old Town Festivali. Antalya ve Kaleiçi'nin tanıtımını yapacağız. 10-13 Ekim tarihleri arasında dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Kaleiçi Old Town Festivali'ni, festivalin içeriğini, hedeflerini, kapsamını anlatıp, katılımcı şehirleri davet edeceğiz. Üçkapılar (Hadrian Kapısı), Yivli Minare, Kesik Minare, Kale Kapısı, Saat Kulesi gibi Kaleiçi'nin dolayısıyla Antalya'nın köklü tarihini yansıtan yapılar hakkında bilgiler vereceğiz" şeklinde konuştu. KATILIMCI ÜLKE VE KENTLER Foruma Muratpaşa Belediyesi'nin yanı sıra Türkiye'den Muğla, İstanbul, Şanlıurfa ve Mersin Mezitli'nin, Azerbaycan'dan Bakü, İtalya'dan Taranto, Sırbistan'dan Belgrad, Özbekistan'dan Buhara, Mısır'dan Kahire, Macaristan'dan Estergon, Rusya'dan Moskova gibi 15 ülkeden 47 kentin katılması bekleniyor.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; UNESCO Rusya Federasyonu Komisyonu'nca, Rusya'nın en eski kentlerinden Ryazan' da düzenlenecek 2. Uluslararası Antik Kentler Forumu'nda, Kaleiçi Old Town Festivali sunumu yapacak

haberimizvar.net Kaleiçi'ni, tanıtım için önemli uluslararası turizm fuarlarına taşıyan Muratpaşa Belediyesi, bu yıl 10 - 13 Ekim tarihleri arasında 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali'ni, Rusya'da düzenlenecek 2. Uluslararası Antik Kentler Forumu'nda da anlatacak.

SUNUMU UYSAL YAPACAK

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; UNESCO Rusya Federasyonu Komisyonu ve Rusya'nın Ryazan Bölgesi Hükümeti'nce, Ryazan kentinde 14-18 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Antik Kentler Forumu'nda, Antik Kentler İçin Farkındalık Yaratma ve Onları Bir Araya Getirmenin Benzersiz Bir Örneği başlığında Kaleiçi Old Town Festivali sunumunu yapacak.

FORUMUN KAPSAMI

Başkan Ümit Uysal; Kaleiçi'nin tanıtımı için Old Town Festivali'yle adıyla çıktıkları yolculuğun tüm dünyanın ilgisini çektiğini söyledi. Her geçen yıl katılımcı ülke sayısının arttığı Kaleiçi Old Town Festivali'ni, Rusya'da gerçekleştirilecek forumda anlatacağını belirten Başkan Uysal; “Forum, antik kentlerin korunması ve geliştirilmesinde en iyi uygulamaları bulmak, kentsel çevrenin iyileştirilmesi, kültür ve turizm gelişimi, tarihi ve kültürel mirasın popülerleşmesi, deneyimlerin paylaşılması amacıyla yapılıyor. Forum kapsamında, akademisyenler, yerel yöneticiler, mimarlar ve uzmanlar; tarihi şehirlerin korunması, geliştirilmesi gibi birçok konu başlığında çalışmalar sunacak" dedi.

ANTALYA VE KALEİÇİ

Sunumu, Ryazan Bölgesel Maksim Gorki Evrensel Bilim Kütüphanesi Konferans Salonu'nda 16 Ağustos'ta yapacağını ifade eden Başkan Uysal; "Sunum başlığımız, Antik Kentler İçin Farkındalık Yaratma ve Onları Bir Araya Getirmenin Benzersiz Bir Örneği: Kaleiçi Old Town Festivali. Antalya ve Kaleiçi'nin tanıtımını yapacağız. 10-13 Ekim tarihleri arasında dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Kaleiçi Old Town Festivali'ni, festivalin içeriğini, hedeflerini, kapsamını anlatıp, katılımcı şehirleri davet edeceğiz. Üçkapılar (Hadrian Kapısı), Yivli Minare, Kesik Minare, Kale Kapısı, Saat Kulesi gibi Kaleiçi'nin dolayısıyla Antalya'nın köklü tarihini yansıtan yapılar hakkında bilgiler vereceğiz" şeklinde konuştu.

KATILIMCI ÜLKE VE KENTLER

Foruma Muratpaşa Belediyesi'nin yanı sıra Türkiye'den Muğla, İstanbul, Şanlıurfa ve Mersin Mezitli'nin, Azerbaycan'dan Bakü, İtalya'dan Taranto, Sırbistan'dan Belgrad, Özbekistan'dan Buhara, Mısır'dan Kahire, Macaristan'dan Estergon, Rusya'dan Moskova gibi 15 ülkeden 47 kentin katılması bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.