Kaleiçi tehdit ediyor

YEREL 13.10.2023 - 17:02, Güncelleme: 13.10.2023 - 17:02
 

Kaleiçi tehdit ediyor

Her yıl milyonlarca yeril ve yabancı turistin uğrak yeri olan Antalya'nın çekirdek kenti tarihi Kaleiçi'nde kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutmuş ev tehlike sinyalleri veriyor. Kaleiçi'nde bazı tarihi evlerin bazıları restoran, otel ve işletme olarak kullanılırken, bir kısmının yıkılmaya yüz tutmuş ev gibi kaderine terk edildiğini belirten vatandaşlar ivedilikle önlem alınmasını istiyorlar.

TARİHİ KALEİÇİ’NDE YIKIM TEHLİKESİ! Antalya’nın tarihi Kaleiçi’nde yıkılmaya yüz tutmuş ve kullanımda olmayan ev, vatandaşları korkutuyor. Evin bir cephesindeki duvarın neredeyse yıkılacak olması tehlike sinyalleri veriyor. Evin durumunun düzeltilmesi için esnaf ve Kaleiçi sakinleri yetkililere seslendi. Antalya’da her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Kaleiçi’ndeki manzara görenleri korkuttu. Kaleiçi’nde kullanılmayan evin bir duvarının ayrılmış ve düşmek üzere olduğunu gören vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını istedi. Binanın dışında bulunan bariyerin yeterli olmadığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden daha fazla önlem alınması talebinde bulundu. HER AN YIKILABİLİR! Kaleiçi’nin tarihi evlerinin bir kısmı restoran, otel ve işletme olarak kullanılırken bir kısmı ise kaderine terk edildi.  Eski yapısı ile depreme dayanıksız olan ve restore edilmesi gereken bazı evlerin görüntüsü dikkat çekti. Vatandaşlar, boş olan evlerin maliyet nedeniyle yapılmadığını ifade ederek müdahale edilmemesi halinde can kayıpları yaşanabileceğini dile getirdi. Kaleiçi’nde dar bir sokakta bulunan bir evin duvarının ayrıldığını görenler ise bir an önce tedbir alınması için çağrıda bulundu. Çevresindeki bariyerin yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu evin duvarı neredeyse tamamen ayrımlı durumda ve her an yıkılabilir. Bulunduğu sokak da bir hayli dar olduğu için bariyer yetersiz kalıyor. Bu alandan birisi geçerken duvarın yıkılması durumunda can kaybı da yaşanabilir. Yetkililerin acilen önlem alması gerekiyor” şeklinde konuştu. (AYŞEGÜL ŞAHİN / Özel Haber)
Her yıl milyonlarca yeril ve yabancı turistin uğrak yeri olan Antalya'nın çekirdek kenti tarihi Kaleiçi'nde kullanılmayan ve yıkılmaya yüz tutmuş ev tehlike sinyalleri veriyor. Kaleiçi'nde bazı tarihi evlerin bazıları restoran, otel ve işletme olarak kullanılırken, bir kısmının yıkılmaya yüz tutmuş ev gibi kaderine terk edildiğini belirten vatandaşlar ivedilikle önlem alınmasını istiyorlar.

TARİHİ KALEİÇİ’NDE YIKIM TEHLİKESİ!
Antalya’nın tarihi Kaleiçi’nde yıkılmaya yüz tutmuş ve kullanımda olmayan ev, vatandaşları korkutuyor. Evin bir cephesindeki duvarın neredeyse yıkılacak olması tehlike sinyalleri veriyor. Evin durumunun düzeltilmesi için esnaf ve Kaleiçi sakinleri yetkililere seslendi.

Antalya’da her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Kaleiçi’ndeki manzara görenleri korkuttu. Kaleiçi’nde kullanılmayan evin bir duvarının ayrılmış ve düşmek üzere olduğunu gören vatandaşlar, yetkililerden önlem alınmasını istedi. Binanın dışında bulunan bariyerin yeterli olmadığını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden daha fazla önlem alınması talebinde bulundu.

HER AN YIKILABİLİR!

Kaleiçi’nin tarihi evlerinin bir kısmı restoran, otel ve işletme olarak kullanılırken bir kısmı ise kaderine terk edildi.  Eski yapısı ile depreme dayanıksız olan ve restore edilmesi gereken bazı evlerin görüntüsü dikkat çekti. Vatandaşlar, boş olan evlerin maliyet nedeniyle yapılmadığını ifade ederek müdahale edilmemesi halinde can kayıpları yaşanabileceğini dile getirdi.

Kaleiçi’nde dar bir sokakta bulunan bir evin duvarının ayrıldığını görenler ise bir an önce tedbir alınması için çağrıda bulundu. Çevresindeki bariyerin yetersiz olduğunu belirten vatandaşlar, “Bu evin duvarı neredeyse tamamen ayrımlı durumda ve her an yıkılabilir. Bulunduğu sokak da bir hayli dar olduğu için bariyer yetersiz kalıyor. Bu alandan birisi geçerken duvarın yıkılması durumunda can kaybı da yaşanabilir. Yetkililerin acilen önlem alması gerekiyor” şeklinde konuştu. (AYŞEGÜL ŞAHİN / Özel Haber)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.