Kaleiçi'nde tarihi konakta müzik keyfi

KÜLTÜR (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 07.03.2024 - 09:43, Güncelleme: 07.03.2024 - 09:43
 

Kaleiçi'nde tarihi konakta müzik keyfi

Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtindeki bir konakta ayda bir gerçekleşen klasik müzik konserine, yerli ve yabancı müzik severlerin ilgisi yoğun oldu. Konakta son olarak keman sanatçısı ve eğitmeni Can Özhan sahne aldı.

haberimizvar.net- Kaleiçi semtinde, içerisinde Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin de yer aldığı tarihi konak bünyesindeki sanat merkezinde dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendiriliyor. Konaktaki etkinliklerde opera-bale ve klasik müzik sanatçıları sahne alıyor. Rengin Ekmekçioğlu moderatörlüğünde gerçekleşen 'İç Zamanın Yansıması' adlı solo keman konserinde ise ünlü keman sanatçısı ve eğitmeni Can Özhan solist olarak sahne aldı. Özhan, ilk olarak klasik müzik literatüründe özellikle icrası zor olan eserler olarak bilinen dünyaca ünlü bestecilerden Johann Sebastian Bach'ın 'Partita No.2, BWV 100' adlı ve altı bölümden oluşan etkileyici eserini kemanıyla seslendirdi. Rengin Ekmekçioğlu'nun bestelerin hikayelerini de anlattığı konserde sanatçı Can Özhan, besteciler Fritz Kreisler, Eugene Ysaye, Nathan Milstein, Niccola Paganini'nin eserlerini kemanıyla yorumladı. Klasik müzik severler solist Can Özhan'ı alkış yağmuruna tuttu, Rengin Ekmekçioğlu da sanatçıya çiçekle teşekkür etti. Sanatçı Özhan'ın geleceğin keman sanatçıları küçük öğrencileri de öğretmenlerini çiçek sunarak kutladı.
Antalya'nın tarihi Kaleiçi semtindeki bir konakta ayda bir gerçekleşen klasik müzik konserine, yerli ve yabancı müzik severlerin ilgisi yoğun oldu. Konakta son olarak keman sanatçısı ve eğitmeni Can Özhan sahne aldı.

haberimizvar.net- Kaleiçi semtinde, içerisinde Helenistik döneme ilişkin anıt eserlerin de yer aldığı tarihi konak bünyesindeki sanat merkezinde dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendiriliyor. Konaktaki etkinliklerde opera-bale ve klasik müzik sanatçıları sahne alıyor.

Rengin Ekmekçioğlu moderatörlüğünde gerçekleşen 'İç Zamanın Yansıması' adlı solo keman konserinde ise ünlü keman sanatçısı ve eğitmeni Can Özhan solist olarak sahne aldı. Özhan, ilk olarak klasik müzik literatüründe özellikle icrası zor olan eserler olarak bilinen dünyaca ünlü bestecilerden Johann Sebastian Bach'ın 'Partita No.2, BWV 100' adlı ve altı bölümden oluşan etkileyici eserini kemanıyla seslendirdi.

Rengin Ekmekçioğlu'nun bestelerin hikayelerini de anlattığı konserde sanatçı Can Özhan, besteciler Fritz Kreisler, Eugene Ysaye, Nathan Milstein, Niccola Paganini'nin eserlerini kemanıyla yorumladı.

Klasik müzik severler solist Can Özhan'ı alkış yağmuruna tuttu, Rengin Ekmekçioğlu da sanatçıya çiçekle teşekkür etti. Sanatçı Özhan'ın geleceğin keman sanatçıları küçük öğrencileri de öğretmenlerini çiçek sunarak kutladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.