Kaleiçi'nde yılbaşı denetimi

SİYASET (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 27.12.2023 - 12:24, Güncelleme: 27.12.2023 - 12:24
 

Kaleiçi'nde yılbaşı denetimi

Yılbaşına sayılı günler kala Antalya'nın en önemli eğlence merkezi konumundaki tarihi Kaleiçi'ndeki bazı işyerleri ile alkollü eğlence merkezleri Antalya Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetlendi. Antalya Tarım İl Müdürü Fırat Erkal'ın da katıldığı denetimlerde sahte alkol konusunda işletmeciler uyarıldı, alkollü mekanlardan alkollü içecek numuneleri alındı.

haberimizvar.net- Antalya'da dün akşam saatlerinde, Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kaleiçi'ndeki kuruyemişçi dükkânı ile alkollü işletmeler denetlendi. Denetime, Antalya Tarım İl Müdürü Şakir Fırat Erkal da katıldı. Tarım İl Müdürlüğü'nün 298 personelinin seferber olduğu denetimde, Müdür Fırat Erkal tarafından kuruyemişçi dükkânındaki kuruyemişlerin son tüketim tarihleri kontrol edildi. Müdür Erkal, "Bakanlığımızın uzun süredir devam eden yönetim seferberlikleri var. Bu kapsamda Türkiye'nin birçok yerinde sektör sektör denetimler yapıyoruz. Şimdi önümüzde yılbaşı var. Bu yılbaşından dolayı da yine sayın bakanımızın talimatıyla Türkiye'nin her tarafında esnafı denetlemeye başladık" dedi. 'YILBAŞI ÖNCESİ ALKOLLÜ EĞLENCE MEKÂNLARI DENETLENDİ' Müdür Fırat Erkal, Tarım İl Müdürlüğü personeliyle birlikte Kaleiçi'nde bulunan alkollü eğlence mekânlarını tek tek denetledi. Tarım İl Müdürlüğü personeli işletmelerde bulunan ve satışı yapılan alkollü ürünlerin sahte olup olmadığını barkodlarına bakarak kontrol etti. Erkal, "Sahte alkollü içecekler insanlarımızın ölümüne bile sebep olabiliyor. Bu anlamda cihazla alkollü içeceklerin barkodlarına bakıyoruz ve sahte olup olmadığını anlıyoruz. Cihazımız var, okuttuğumuz zaman üzerindeki basılı etiketi karşılaştırıyoruz. Birbirini tutması gerekiyor. Dolayısıyla bir problem olmadığını anlayınca da iade ediyoruz" diye konuştu. Denetleme Tarım İl Müdürlüğü personelinin eğlence mekânlarından aldığı numune alkollü içecekleri poşetlemesi ve rapor tutmasıyla sona erdi.  Tarım İl Müdürlüğü denetmenlerinin işletmelerden aldığı alkollü içecek numuneleri daha sonra Antalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne teslim edildi. Erkal, halk sağlığı açısından denetimlerin süreceğini dile getirdi. Antalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Dr. Özlem Dağaşan da numunelerin incelendikten sonra verilerin raporlanacağını ve raporun Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderileceğini söyledi.
Yılbaşına sayılı günler kala Antalya'nın en önemli eğlence merkezi konumundaki tarihi Kaleiçi'ndeki bazı işyerleri ile alkollü eğlence merkezleri Antalya Tarım İl Müdürlüğü tarafından denetlendi. Antalya Tarım İl Müdürü Fırat Erkal'ın da katıldığı denetimlerde sahte alkol konusunda işletmeciler uyarıldı, alkollü mekanlardan alkollü içecek numuneleri alındı.

haberimizvar.net- Antalya'da dün akşam saatlerinde, Tarım İl Müdürlüğü tarafından Kaleiçi'ndeki kuruyemişçi dükkânı ile alkollü işletmeler denetlendi. Denetime, Antalya Tarım İl Müdürü Şakir Fırat Erkal da katıldı. Tarım İl Müdürlüğü'nün 298 personelinin seferber olduğu denetimde, Müdür Fırat Erkal tarafından kuruyemişçi dükkânındaki kuruyemişlerin son tüketim tarihleri kontrol edildi. Müdür Erkal, "Bakanlığımızın uzun süredir devam eden yönetim seferberlikleri var. Bu kapsamda Türkiye'nin birçok yerinde sektör sektör denetimler yapıyoruz. Şimdi önümüzde yılbaşı var. Bu yılbaşından dolayı da yine sayın bakanımızın talimatıyla Türkiye'nin her tarafında esnafı denetlemeye başladık" dedi.

'YILBAŞI ÖNCESİ ALKOLLÜ EĞLENCE MEKÂNLARI DENETLENDİ'

Müdür Fırat Erkal, Tarım İl Müdürlüğü personeliyle birlikte Kaleiçi'nde bulunan alkollü eğlence mekânlarını tek tek denetledi. Tarım İl Müdürlüğü personeli işletmelerde bulunan ve satışı yapılan alkollü ürünlerin sahte olup olmadığını barkodlarına bakarak kontrol etti. Erkal, "Sahte alkollü içecekler insanlarımızın ölümüne bile sebep olabiliyor. Bu anlamda cihazla alkollü içeceklerin barkodlarına bakıyoruz ve sahte olup olmadığını anlıyoruz. Cihazımız var, okuttuğumuz zaman üzerindeki basılı etiketi karşılaştırıyoruz. Birbirini tutması gerekiyor. Dolayısıyla bir problem olmadığını anlayınca da iade ediyoruz" diye konuştu.

Denetleme Tarım İl Müdürlüğü personelinin eğlence mekânlarından aldığı numune alkollü içecekleri poşetlemesi ve rapor tutmasıyla sona erdi. 

Tarım İl Müdürlüğü denetmenlerinin işletmelerden aldığı alkollü içecek numuneleri daha sonra Antalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'ne teslim edildi. Erkal, halk sağlığı açısından denetimlerin süreceğini dile getirdi. Antalya Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürü Dr. Özlem Dağaşan da numunelerin incelendikten sonra verilerin raporlanacağını ve raporun Tarım İl Müdürlüğü'ne gönderileceğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.