Kalkan'daki lüks villalar gözde

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 06.04.2024 - 10:53, Güncelleme: 06.04.2024 - 10:53
 

Kalkan'daki lüks villalar gözde

Antalya'da yerli ve yabancı ünlülerin de sıklıkla tercih ettiği, ayrı tatilin adresi lüks villalara Ramazan Bayramı öncesinde yoğun ilgi oldu. Yüzde 80'lere varan doluluğa ulaşan villaların haftalık fiyatları 15 bin liradan başlayıp, 200 bin liranın üzerine çıkıyor.

haberimizvar.net- Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan Angelina Jolie'ye, Brad Pitt'ten David Beckham'a çok sayıda ünlü ile iş insanının tatil için tercih ettiği Antalya'nın Kaş ilçesi ve özellikle Kalkan Mahallesi'ndeki lüks villalar, koronavirüs döneminde izole tatilin adresi oldu . 'Sıfır temaslı' tatilin haftalığına binlerce lira ödeyen tatilcilerden sonra lüks villa turizmi daha geniş kesime hitap etmeye başladı. 5 yıldızlı konaklamaya alternatif olarak tercih edilen villalar, deniz mesafesine, aralığına, büyüklüğüne, havuz çeşidine göre fiyatlandırılıyor. Ramazan Bayramı öncesinde villalarda ilginin artması, rezervasyonlar da dolma noktasına geldi. TAKSİTLİ SEÇENEK İMKANI Bölgede bulunan yaklaşık 6 bin villanın çoğunluğu kalabalık aileler ya da birlikte tatil yapmak isteyen birkaç ailenin tercihi oldu. Her yıl yüzde 10-20 oranında büyüyen villa turizmi, Ramazan Bayramı öncesinde iç tüketen büyük ilgi gördü. Taksitli seçeneklerinin değişmesi, ödeme kolaylığı ya da birkaç tane bir araya gelme sonucu ödemelerin bolluğuyla bol miktarda alternatif tatil imkanı sunan villalarda, haftalığı 15 bin lira ile 200 bin lira arasında kalan fiyatlara tatil yapılabiliyor. 'ŞU ANDA YÜZDE 80 ORANINDA DOLDU' Kaş'ta villa kiralama işlemi yapan Okan Karaman, telefonlarının susmadığını söyledi. Rezervasyonların dolmak üzere olduğunu kaydeden Karaman, "Şu anda yüzde 80 oranında doldu. Bayram boyunca da tamamen dolacağını öngörüyoruz. Konaklama ücreti 2 kişi, oda-kahvaltı 1000 lira ile 5 bin lira arasında kalan villalarımız olduğu gibi lüks villalarımızda da haftalığı 50 bin lira ile 100 bin lira arasında Fiyatlar var" dedi. Karaman, lüks villaların bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde sabit müşteriler tarafından çok açık rezervasyonlarının yapıldığını da belirtti. 'PLANLAMAMIZI DÖVİZ ÜZERİNDEN YAPIYORUZ' Lüks villa turizmi yapan işletmeci Hüseyin Kayır, tatil için gelenlere sunulan tanıtımların yaşandığını söyledi. Kayır, "Haftalık fiyatlarımız 75 bin lira ile 200 bin lira arasında değişiyor. 200 bin lira üzerine de çıkan villalarımız var. Planlamamızı döviz üzerinden yapıyoruz. O nedenle aslında çok yüksek fiyatlar değil. Yüzde 100'lük kapasitenin yüzde 20'sini villa sahipleri oluşturuyor. İç pazarda bayrama olan ilgi, bu yoğunluğun ciddi oranda azaldığı. Yüzde 70-80'lere varan doluluk var. Bu ne kadar uzun soluklu olur; orasını bilemem" dedi. Villa kiralama anlaşmasına göre; En yakın restorandan ya da otelden yemek hizmeti alınabildiği gibi tüm gıda ve içecek alışverişi yapılırken villalar tatilcilere kiralanabiliyor. Tatilciler, tatil yapacakları süre boyunca istedikleri kadar pişirip tüketebiliyorlar.
Antalya'da yerli ve yabancı ünlülerin de sıklıkla tercih ettiği, ayrı tatilin adresi lüks villalara Ramazan Bayramı öncesinde yoğun ilgi oldu. Yüzde 80'lere varan doluluğa ulaşan villaların haftalık fiyatları 15 bin liradan başlayıp, 200 bin liranın üzerine çıkıyor.

haberimizvar.net- Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson'dan Angelina Jolie'ye, Brad Pitt'ten David Beckham'a çok sayıda ünlü ile iş insanının tatil için tercih ettiği Antalya'nın Kaş ilçesi ve özellikle Kalkan Mahallesi'ndeki lüks villalar, koronavirüs döneminde izole tatilin adresi oldu . 'Sıfır temaslı' tatilin haftalığına binlerce lira ödeyen tatilcilerden sonra lüks villa turizmi daha geniş kesime hitap etmeye başladı. 5 yıldızlı konaklamaya alternatif olarak tercih edilen villalar, deniz mesafesine, aralığına, büyüklüğüne, havuz çeşidine göre fiyatlandırılıyor. Ramazan Bayramı öncesinde villalarda ilginin artması, rezervasyonlar da dolma noktasına geldi.

TAKSİTLİ SEÇENEK İMKANI

Bölgede bulunan yaklaşık 6 bin villanın çoğunluğu kalabalık aileler ya da birlikte tatil yapmak isteyen birkaç ailenin tercihi oldu. Her yıl yüzde 10-20 oranında büyüyen villa turizmi, Ramazan Bayramı öncesinde iç tüketen büyük ilgi gördü. Taksitli seçeneklerinin değişmesi, ödeme kolaylığı ya da birkaç tane bir araya gelme sonucu ödemelerin bolluğuyla bol miktarda alternatif tatil imkanı sunan villalarda, haftalığı 15 bin lira ile 200 bin lira arasında kalan fiyatlara tatil yapılabiliyor.

'ŞU ANDA YÜZDE 80 ORANINDA DOLDU'

Kaş'ta villa kiralama işlemi yapan Okan Karaman, telefonlarının susmadığını söyledi. Rezervasyonların dolmak üzere olduğunu kaydeden Karaman, "Şu anda yüzde 80 oranında doldu. Bayram boyunca da tamamen dolacağını öngörüyoruz. Konaklama ücreti 2 kişi, oda-kahvaltı 1000 lira ile 5 bin lira arasında kalan villalarımız olduğu gibi lüks villalarımızda da haftalığı 50 bin lira ile 100 bin lira arasında Fiyatlar var" dedi. Karaman, lüks villaların bayram ve yılbaşı gibi özel günlerde sabit müşteriler tarafından çok açık rezervasyonlarının yapıldığını da belirtti.

'PLANLAMAMIZI DÖVİZ ÜZERİNDEN YAPIYORUZ'

Lüks villa turizmi yapan işletmeci Hüseyin Kayır, tatil için gelenlere sunulan tanıtımların yaşandığını söyledi. Kayır, "Haftalık fiyatlarımız 75 bin lira ile 200 bin lira arasında değişiyor. 200 bin lira üzerine de çıkan villalarımız var. Planlamamızı döviz üzerinden yapıyoruz. O nedenle aslında çok yüksek fiyatlar değil. Yüzde 100'lük kapasitenin yüzde 20'sini villa sahipleri oluşturuyor. İç pazarda bayrama olan ilgi, bu yoğunluğun ciddi oranda azaldığı. Yüzde 70-80'lere varan doluluk var. Bu ne kadar uzun soluklu olur; orasını bilemem" dedi.

Villa kiralama anlaşmasına göre; En yakın restorandan ya da otelden yemek hizmeti alınabildiği gibi tüm gıda ve içecek alışverişi yapılırken villalar tatilcilere kiralanabiliyor. Tatilciler, tatil yapacakları süre boyunca istedikleri kadar pişirip tüketebiliyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.