Kamacı, muhtarlarla buluştu

YEREL 22.11.2023 - 14:58, Güncelleme: 22.11.2023 - 14:58
 

Kamacı, muhtarlarla buluştu

CHP İl Başkanı Nail Kamacı, İl Başkan yardımcıları, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ile birlikte Muratpaşa Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.

haberimizvar.net- İl Başkanı Kamacı, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Yılmaz ve Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan’ın, katıldığı kahvaltıda bir araya geldiler. “MUHTARLAR BÖLGESİNİN KANAAT ÖNDERİDİR” Muhtarlığın 200 yıllık tarihsel bir kimliği ve saygınlığı vardır. Demokrasi tarihimizde çok önemli bir yeri olan muhtarlar aynı zamanda, bulundukları bölgenin sorunlarını en iyi bilen kanaat önderleridir. Diye belirten İl Başkanı Kamacı, “Muhtarlarımız seçilmiş olmalarına rağmen, siyasi partilerin dışında kalma özelliklerini her dönemde korumuşturlar. Bugün bizlere düşen görev ise, muhtarlıklarımızın bu vasıflarını güçlendirmek ve hizmet kapasitelerini artırmaktır.” Dedi. MUHTARLIK TEMEL KANUNU OLMALI Kamacı, “ Bu AKP iktidarının, bir dönem mahalle muhtarlıklarının kapatılması, hatta ve hatta son dönemde, muhtarlık seçimlerinin, yerel seçimlerden ayrı bir tarihte yapılması tartışmasını gündeme getirmişti. Ne yazık ki muhtarlarımızın temel sorunlarının çözümüne yönelik bir adım atılmamıştır. Meclis’e verdiğimiz kanun teklifi kabul edilmedi. Bugün yine tekrarlıyoruz muhtarlık temel kanunu olmalı bu kanunun çıkması için var gücümüzle çalışacağız. Ülkemizin kışa girerken Dolar’ın yükselişi, Türk lirasının sürekli değer kaybı, Üretimden düşürülen bir Türkiye, Üreticilerin kepenk kapattığı, asgari ücretli ve Emeklilerin durumu ve enflasyon karşısında nasıl savaşacağını dahi çözemeyen bir iktidarın olmasını bu toplum hak etmiyor. Bu anlamda muhtarlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor.” diye konuştu.  
CHP İl Başkanı Nail Kamacı, İl Başkan yardımcıları, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci ile birlikte Muratpaşa Mahalle Muhtarlarıyla bir araya geldi.

haberimizvar.net- İl Başkanı Kamacı, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan yardımcısı ve Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Yılmaz ve Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan’ın, katıldığı kahvaltıda bir araya geldiler.

“MUHTARLAR BÖLGESİNİN KANAAT ÖNDERİDİR”

Muhtarlığın 200 yıllık tarihsel bir kimliği ve saygınlığı vardır. Demokrasi tarihimizde çok önemli bir yeri olan muhtarlar aynı zamanda, bulundukları bölgenin sorunlarını en iyi bilen kanaat önderleridir. Diye belirten İl Başkanı Kamacı, “Muhtarlarımız seçilmiş olmalarına rağmen, siyasi partilerin dışında kalma özelliklerini her dönemde korumuşturlar. Bugün bizlere düşen görev ise, muhtarlıklarımızın bu vasıflarını güçlendirmek ve hizmet kapasitelerini artırmaktır.” Dedi.

MUHTARLIK TEMEL KANUNU OLMALI

Kamacı, “ Bu AKP iktidarının, bir dönem mahalle muhtarlıklarının kapatılması, hatta ve hatta son dönemde, muhtarlık seçimlerinin, yerel seçimlerden ayrı bir tarihte yapılması tartışmasını gündeme getirmişti. Ne yazık ki muhtarlarımızın temel sorunlarının çözümüne yönelik bir adım atılmamıştır. Meclis’e verdiğimiz kanun teklifi kabul edilmedi. Bugün yine tekrarlıyoruz muhtarlık temel kanunu olmalı bu kanunun çıkması için var gücümüzle çalışacağız. Ülkemizin kışa girerken Dolar’ın yükselişi, Türk lirasının sürekli değer kaybı, Üretimden düşürülen bir Türkiye, Üreticilerin kepenk kapattığı, asgari ücretli ve Emeklilerin durumu ve enflasyon karşısında nasıl savaşacağını dahi çözemeyen bir iktidarın olmasını bu toplum hak etmiyor. Bu anlamda muhtarlarımıza büyük sorumluluklar düşüyor.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.