Kamu emekçisi kadınlardan çağrı var

GÜNDEM 26.07.2023 - 22:37, Güncelleme: 26.07.2023 - 22:37
 

Kamu emekçisi kadınlardan çağrı var

Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Kadın Sekreteri Selma Güzel, 2024 – 2025 yılını kapsayan 1 Ağustos 2023’te görüşmeleri başlayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) öncesi, sendikalarının kadın emekçiler için talepleri kamuoyuyla paylaştı.

haberimizvar.net- Güzel yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ”Kurulduğu ilk günden bu yana çalışma yaşamında eşitlik ve adalet mücadelesinin ancak ülkenin demokratikleşmesiyle mümkün olduğunu savunan BES’li ve KESK’li kadınlar olarak, tüm kamu emekçisi kadınları bu yıl yedincisi gerçekleşecek toplu iş sözleşmesi sürecinde taleplerimizi birlikte yükseltmeye ve haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.  1 Ağustos 2023’te başlayacak 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem TİS görüşmelerinde bizi bekleyen masanın geçen altı dönem olduğu gibi her yönüyle antidemokratik, kadını yok sayan, sadece yüzdelik maaş artışının tartışıldığı bir masa olacağı açıktır. Erkeklik dışında oluşları yok sayan bu manzarada gerçekleşecek TİS’te söz yandaş konfederasyonda olduğundan kadın taleplerinin masaya gelmeyeceği geçmiş TİS görüşmelerinden de anlaşılacağı üzere nettir.  Buna karşılık biz kadınlar, altı dönemdir yaptığımız gibi yaşamlarımıza, emeğimize, kimliğimize sahip çıkmayı sürdürerek, kadın temsilinin olduğu, kadın taleplerinin ayrı başlıkta görüşüldüğü bir masanın kurulması konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Sizleri de taleplerimize sahip çıkmaya, kendi iş kollarımız için Büro Emekçileri Sendikasında, diğer iş kolları için KESK’e bağlı sendikalarda örgütlenmeye, yıllardır yılmadan sürdüğümüz eşitlik, özgürlük, emek, barış, laiklik, demokrasi mücadelemizi birlikte yükseltmeye çağırıyoruz.   Toplumsal cinsiyet perspektifinin yer bulduğu, mutabakat metninde kadın taleplerinin konfederasyon kadın temsilcileri ile birlikte ayrı bir başlık altında, kadına yönelik politikaların da görüşüleceği bir masanın kurulması için, demokratik, cinsiyet eşitliğini esas alan bir çalışma yaşamı ve toplum için mücadele etmeyi sürdürüyoruz.  Tüm kamu emekçisi kadınları taleplerimizi yükseltmeye ve bu sistemi değiştirmeye çağırıyoruz!  Tüm kamu emekçisi kadınları da bizimle bu yolda yürümeye davet ediyoruz.“  
Büro Emekçileri Sendikası Antalya Şubesi Kadın Sekreteri Selma Güzel, 2024 – 2025 yılını kapsayan 1 Ağustos 2023’te görüşmeleri başlayacak olan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) öncesi, sendikalarının kadın emekçiler için talepleri kamuoyuyla paylaştı.

haberimizvar.net- Güzel yaptığı açıklamada şunları kaydetti; ”Kurulduğu ilk günden bu yana çalışma yaşamında eşitlik ve adalet mücadelesinin ancak ülkenin demokratikleşmesiyle mümkün olduğunu savunan BES’li ve KESK’li kadınlar olarak, tüm kamu emekçisi kadınları bu yıl yedincisi gerçekleşecek toplu iş sözleşmesi sürecinde taleplerimizi birlikte yükseltmeye ve haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. 

1 Ağustos 2023’te başlayacak 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem TİS görüşmelerinde bizi bekleyen masanın geçen altı dönem olduğu gibi her yönüyle antidemokratik, kadını yok sayan, sadece yüzdelik maaş artışının tartışıldığı bir masa olacağı açıktır. Erkeklik dışında oluşları yok sayan bu manzarada gerçekleşecek TİS’te söz yandaş konfederasyonda olduğundan kadın taleplerinin masaya gelmeyeceği geçmiş TİS görüşmelerinden de anlaşılacağı üzere nettir. 

Buna karşılık biz kadınlar, altı dönemdir yaptığımız gibi yaşamlarımıza, emeğimize, kimliğimize sahip çıkmayı sürdürerek, kadın temsilinin olduğu, kadın taleplerinin ayrı başlıkta görüşüldüğü bir masanın kurulması konusundaki ısrarımızı sürdürüyoruz. Sizleri de taleplerimize sahip çıkmaya, kendi iş kollarımız için Büro Emekçileri Sendikasında, diğer iş kolları için KESK’e bağlı sendikalarda örgütlenmeye, yıllardır yılmadan sürdüğümüz eşitlik, özgürlük, emek, barış, laiklik, demokrasi mücadelemizi birlikte yükseltmeye çağırıyoruz.  

Toplumsal cinsiyet perspektifinin yer bulduğu, mutabakat metninde kadın taleplerinin konfederasyon kadın temsilcileri ile birlikte ayrı bir başlık altında, kadına yönelik politikaların da görüşüleceği bir masanın kurulması için, demokratik, cinsiyet eşitliğini esas alan bir çalışma yaşamı ve toplum için mücadele etmeyi sürdürüyoruz.  Tüm kamu emekçisi kadınları taleplerimizi yükseltmeye ve bu sistemi değiştirmeye çağırıyoruz!  Tüm kamu emekçisi kadınları da bizimle bu yolda yürümeye davet ediyoruz.“

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.