"Kamuoyuna sitemimizdir!"

GÜNDEM 07.01.2023 - 12:19, Güncelleme: 07.01.2023 - 12:22
 

"Kamuoyuna sitemimizdir!"

Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası nedeniyle Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan şube başkanı Rahim Ezgi, "Bu açıklama Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesinin kamuoyuna sitemidir" dedi.

haberimizvar.net- Dokuz8haber.net'in haberine göre; Rahim Ezgi konuşmasına şu şekilde devam etti “Ülkemizde 7-14 Ocak tarihleri beyaz baston haftası olarak kabul edilmektedir bu haftada beyaz bastonun görme engelliler için önemi vurgulanırken karşılaşılan önemli sorunlarla ilgili kamuoyunda farkındalık yaratılmaya çalışılmaktadır. Öncelikle belirtmek lazımdır ki beyaz baston görme engelli bireylerin yegane bağımsız hareket aracıdır, beyaz baston görme engelli birey için utanç vesilesi değil yanında gururla taşıyacağı bağımsız hareketinin gerçekleştirebildiği önemli bir araçtır. Beyaz baston kimseyi kör gibi göstermez ancak beyaz baston görme engelli bireyi kendine güvenen rahatlıkla hareket edebilen sağlıklı bir birey olarak gösterebilir Tabi ki bütün bunların gerçekleşebilmesi için, yollarımızın parklarımızın yürüyüş alanlarımızın öncelikle var olması sonra erişilebilir ve güvenilir olması gerekmektedir. Kaldırımlar görme engelli bireyler için güvenli yerler olması gerekirken adeta ağzını açmış dev gibi engelli bireyleri yutmak için can atmaktadır. Kaldırımları engelli yutan dev haline getirenleri ve bu duruma sessiz kalanları şiddetle kınıyoruz. Ayrıca toplumun engelliye duyması gereken saygıda ciddi zafiyet vardır. Geçtiğimizi günlerde Zonguldak’ta engelli bir öğrencinin başına gelen olay, geçtiğimiz aylarda Antalya da ve ülkemizin değişik yerlerinde engellilerin karşılaştığı olumsuz olaylar engellilerin ne kadar güvensiz ortamda yaşadığının en önemli kanıtıdır. Eğitim, istihdam, erişilebilirlik ve benzeri birçok sorunla karşı karşıya kalan engelli bireyler aynı zamanda yaşam içerisinde çok ciddi güvenlik problemleriyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Cumhuriyetin 100. Yılına girmekle övündüğümüz bu dönemde toplumsal refahtan engelli birey olarak hak ettiğimiz payı almak istiyoruz.  Sağlık kuruluşlarında bankalarda toplu taşıma araçlarında erişilebilirlik istiyoruz. İstihdam problemlerinin çözülmesini istiyoruz” DAĞ FARE DOĞURMUŞTUR Rahîm Ezgi engelli bireylere dönük istihdam politikalarını da eleştirerek, “ dün açıklanan engelli kamu personeli seçme sınavı tercihleri bizi hayal kırıklığına uğrattı dedi. Rahim Ezgi Dağ fare doğurmuştur, 7-8 bin atama beklerken 2322 kişilik kontenjan açıklanmıştır. Büyükşehir belediyelerinin ve tüm ilçe belediyelerinin engelli sorunlarıyla ilgili çözüm politikalarını öncelikli sıralara koyup bu politikaları ivedilikle hayata geçirmelerini, engelli istihdamına sahip çıkmalarının bekliyoruz” dedi.
Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesi 7-14 Ocak Beyaz Baston Haftası nedeniyle Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan şube başkanı Rahim Ezgi, "Bu açıklama Altı Nokta Körler Derneği Antalya Şubesinin kamuoyuna sitemidir" dedi.

haberimizvar.net- Dokuz8haber.net'in haberine göre; Rahim Ezgi konuşmasına şu şekilde devam etti “Ülkemizde 7-14 Ocak tarihleri beyaz baston haftası olarak kabul edilmektedir bu haftada beyaz bastonun görme engelliler için önemi vurgulanırken karşılaşılan önemli sorunlarla ilgili kamuoyunda farkındalık yaratılmaya çalışılmaktadır. Öncelikle belirtmek lazımdır ki beyaz baston görme engelli bireylerin yegane bağımsız hareket aracıdır, beyaz baston görme engelli birey için utanç vesilesi değil yanında gururla taşıyacağı bağımsız hareketinin gerçekleştirebildiği önemli bir araçtır. Beyaz baston kimseyi kör gibi göstermez ancak beyaz baston görme engelli bireyi kendine güvenen rahatlıkla hareket edebilen sağlıklı bir birey olarak gösterebilir Tabi ki bütün bunların gerçekleşebilmesi için, yollarımızın parklarımızın yürüyüş alanlarımızın öncelikle var olması sonra erişilebilir ve güvenilir olması gerekmektedir. Kaldırımlar görme engelli bireyler için güvenli yerler olması gerekirken adeta ağzını açmış dev gibi engelli bireyleri yutmak için can atmaktadır. Kaldırımları engelli yutan dev haline getirenleri ve bu duruma sessiz kalanları şiddetle kınıyoruz.

Ayrıca toplumun engelliye duyması gereken saygıda ciddi zafiyet vardır. Geçtiğimizi günlerde Zonguldak’ta engelli bir öğrencinin başına gelen olay, geçtiğimiz aylarda Antalya da ve ülkemizin değişik yerlerinde engellilerin karşılaştığı olumsuz olaylar engellilerin ne kadar güvensiz ortamda yaşadığının en önemli kanıtıdır. Eğitim, istihdam, erişilebilirlik ve benzeri birçok sorunla karşı karşıya kalan engelli bireyler aynı zamanda yaşam içerisinde çok ciddi güvenlik problemleriyle karşı karşıya kalmaktadırlar.

Cumhuriyetin 100. Yılına girmekle övündüğümüz bu dönemde toplumsal refahtan engelli birey olarak hak ettiğimiz payı almak istiyoruz.  Sağlık kuruluşlarında bankalarda toplu taşıma araçlarında erişilebilirlik istiyoruz. İstihdam problemlerinin çözülmesini istiyoruz”

DAĞ FARE DOĞURMUŞTUR

Rahîm Ezgi engelli bireylere dönük istihdam politikalarını da eleştirerek, “ dün açıklanan engelli kamu personeli seçme sınavı tercihleri bizi hayal kırıklığına uğrattı dedi. Rahim Ezgi Dağ fare doğurmuştur, 7-8 bin atama beklerken 2322 kişilik kontenjan açıklanmıştır. Büyükşehir belediyelerinin ve tüm ilçe belediyelerinin engelli sorunlarıyla ilgili çözüm politikalarını öncelikli sıralara koyup bu politikaları ivedilikle hayata geçirmelerini, engelli istihdamına sahip çıkmalarının bekliyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.