Kanal İstanbul / ‘Bildik’ şirketlere davetle ihale

GÜNDEM 17.08.2021 - 10:16, Güncelleme: 17.08.2021 - 10:16
 

Kanal İstanbul / ‘Bildik’ şirketlere davetle ihale

Halkalı-Ispartakule Arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu İnşaatı ihalesi, özel olarak davet edilen Gülermak, Yapı ve Yapı, Taşyapı iş ortaklığına verildi.

haberimizvar.net-  Kanal İstanbul’da ikinci ihalenin gizli kapaklı yapıldığı ortaya çıktı. Kanal İstanbul’un üzerine inşa edilecek ilk köprü olan Sazlıdere Köprüsü’nün temelinin 27 Haziran’da atılmasından bir gün sonra kimseye duyurulmadan, özel olarak davet edilen şirketler arasında yapılan ihalenin sonucu bugün açıklandı. Bu ihale de, Kamu İhale Kanunu’nun deprem, afet gibi olağanüstü haller için öngördüğü 21-b pazarlık usulüyle duyuru ilanına çıkılmadan yapıldı.  İHALE BEDELİ 3 MİLYAR 111 MİLYON  ‘Halkalı-Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı-Ispartakule Arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatı İle Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı’ adlı iş için 3 milyar 568 milyon lira yaklaşık maliyet hesaplanmıştı. Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre 5 firma ya da ortaklıktan teklif alındı. İhale, özel olarak davet edilen Gülermak-Yapı ve Yapı-Taşyapı iş ortaklığına verildi. İhale bedeli 3 milyar 111 milyon 362 bin lira olarak açıklandı. 9 Ağustos günü imzalanan sözleşmeye göre 23 Ağustos’ta başlayacak inşaat, 4 Kasım 2024’te tamamlanacak.  DAHA ÖNCE HANGİ İHALELERİ ALDILAR  Gülermak-YSE ortaklığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na uzanacak metro ihalesini 2014 yılında almış ve 2018’de teslim edeceğini taahhüt etmişti. Ancak proje sessiz sedasız durdurulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra projeyi yeniden başlatmıştı. 2004 yılında 100 bin lira sermaye ile kurulan Yapı ve Yapı, 5 yılda aldığı 12 büyük ihalede 6 milyar 320 milyon liralık sözleşme imzaladı. Taşyapı, 2021 yılı Haziran ayında üst üste büyük ihaleler aldı. İlk olarak 4 Haziran’da yapılan ihaleyle 204.3 milyon liralık Kahramankazan-Kızılcahamam Devlet Yolu ihalesini alan Taşyapı, bir hafta sonra 11 Haziran’da KKTC’nin yarısının 150.1 milyon liralık karayolu ihalesini aldı. Firma 26 Haziran’da da 3.1 milyarlık Halkalı-Ispartakule Arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı ihalesine imza attı.  
Halkalı-Ispartakule Arası (Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu İnşaatı ihalesi, özel olarak davet edilen Gülermak, Yapı ve Yapı, Taşyapı iş ortaklığına verildi.

haberimizvar.net-  Kanal İstanbul’da ikinci ihalenin gizli kapaklı yapıldığı ortaya çıktı. Kanal İstanbul’un üzerine inşa edilecek ilk köprü olan Sazlıdere Köprüsü’nün temelinin 27 Haziran’da atılmasından bir gün sonra kimseye duyurulmadan, özel olarak davet edilen şirketler arasında yapılan ihalenin sonucu bugün açıklandı. Bu ihale de, Kamu İhale Kanunu’nun deprem, afet gibi olağanüstü haller için öngördüğü 21-b pazarlık usulüyle duyuru ilanına çıkılmadan yapıldı.

 İHALE BEDELİ 3 MİLYAR 111 MİLYON

 ‘Halkalı-Kapıkule Yeni Demiryolu İnşaatı Kapsamında Halkalı-Ispartakule Arası ( Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı İnşaatı İle Elektromekanik Sistemlerinin Temini ve Yapımı’ adlı iş için 3 milyar 568 milyon lira yaklaşık maliyet hesaplanmıştı. Sözcü’den Yusuf Demir’in haberine göre 5 firma ya da ortaklıktan teklif alındı. İhale, özel olarak davet edilen Gülermak-Yapı ve Yapı-Taşyapı iş ortaklığına verildi. İhale bedeli 3 milyar 111 milyon 362 bin lira olarak açıklandı. 9 Ağustos günü imzalanan sözleşmeye göre 23 Ağustos’ta başlayacak inşaat, 4 Kasım 2024’te tamamlanacak.

 DAHA ÖNCE HANGİ İHALELERİ ALDILAR

 Gülermak-YSE ortaklığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na uzanacak metro ihalesini 2014 yılında almış ve 2018’de teslim edeceğini taahhüt etmişti. Ancak proje sessiz sedasız durdurulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra projeyi yeniden başlatmıştı. 2004 yılında 100 bin lira sermaye ile kurulan Yapı ve Yapı, 5 yılda aldığı 12 büyük ihalede 6 milyar 320 milyon liralık sözleşme imzaladı. Taşyapı, 2021 yılı Haziran ayında üst üste büyük ihaleler aldı. İlk olarak 4 Haziran’da yapılan ihaleyle 204.3 milyon liralık Kahramankazan-Kızılcahamam Devlet Yolu ihalesini alan Taşyapı, bir hafta sonra 11 Haziran’da KKTC’nin yarısının 150.1 milyon liralık karayolu ihalesini aldı. Firma 26 Haziran’da da 3.1 milyarlık Halkalı-Ispartakule Arası ( Kanal İstanbul Geçişi) Demiryolu Hattı ihalesine imza attı.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.