Kanal İstanbul kel başa şimşir tarak

SİYASET 10.07.2021 - 22:08, Güncelleme: 10.07.2021 - 22:08
 

Kanal İstanbul kel başa şimşir tarak

Kanal İstanbul projesi için ‘kel başa şimşir tarak’ diyen Fatih Erbakan, “Buradan emme basma tulumba gibi para toplayıp, götürüp imtiyazlı holdinglerin kasasına bağlıyorlar. Kanal İstanbul hayali milletin kâbusu olmaya adaydır” dedi.

haberimizvar.net  Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Balıkesir’de partisinin il kongresine katıldı. Kongrede iktidarı eleştiren açıklamalar yapan Erbakan, “Kanal İstanbul projesi milletin kabusu olmaya adaydır” dedi. Gelir adaletsizliğine de dikkat çeken Erbakan, “Oradaki holdinglere müteahhitlere kanaldan geçiş garantisi verecek. Köprülerden araç geçiş garantisi verecek. Ha babam, Deli Dumrul gibi Kars’ta, Erzurum’da, Van’da vatandaş hayatında gözüyle görmeyeceği kanal için köprü için milyarlarca doları ödemek zorunda kalacak. Böylelikle yine imtiyazlı holdingler zengin edilecek. Yine yeni yeni dolar milyarderleri üretilmiş olacak. İşte gerçekler bu” açıklamasında bulundu.   MİLLETİN ÖNÜNE FANTEZİYLE ÇIKTILAR   Erbakan şunları söyledi: “Türkiye’nin yüzde 45’i açlık sınırının altında maaş alıyor. Yüzde 40’ı sosyal yardım alıyor. Yüzde 20’si elektrik faturasını ödeyemiyor. 10 milyon işsiz. 1,5 milyon üniversite diplomalı işsiz var. Kel başa şimşir tarak... Kanal İstanbul diye bir uçuk projeyle, bir fanteziyle, bir hayalle milletin önüne çıktılar. Kanal İstanbul hayali milletin kâbusu olmaya adaydır. Nereden biliyorum bunu? Bugüne kadar yaptıkları bundan sonra yapacaklarının teminatı. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli. O kanaldan geçmeyen gemilerin parası, o kanalın üzerine yapılacak olan 6 tane köprüden geçmeyen araçların parası, 83 milyona döviz kuru farkıyla beraber tıkır tıkır tıkır ödetilecek”.   HORTUMLAR HOLDİNG KASASINA BAĞLI   “Böyle bir değirmen var. Bu değirmenin dönmesi için su lazım. Bu milyar dolarların bu imtiyazlılara aktarılması için önce bu milyar dolarların bulunması toplanması lazım. Bu değirmenin dönmesi için su nereden gelecek? Üç tane şeyden gelecek. Birincisi borçlanma, ikincisi zam ve vergiyle milletin sırtına yük yüklemek, milleti sıkıp suyunu çıkartmak. Üçüncüsü de 40, 50, 60 senelik devlet varlıklarını satıp yok etmek. Bu üç tane kanaldan pompaları, hortumları döşemişler. Buradan emme basma tulumba gibi topluyorlar. Götürüp doğrudan bu imtiyazlı holdinglerin kasasına bağlıyorlar. Elbette ki bu değirmenin suyunun borçlanmaktan vatandaşın sırtına zam ve vergi olarak yük yüklemekten ve devlet varlıklarını satıp yok etmekten başka bir şekilde finanse edilebilmesi mümkün değil”.
Kanal İstanbul projesi için ‘kel başa şimşir tarak’ diyen Fatih Erbakan, “Buradan emme basma tulumba gibi para toplayıp, götürüp imtiyazlı holdinglerin kasasına bağlıyorlar. Kanal İstanbul hayali milletin kâbusu olmaya adaydır” dedi.

haberimizvar.net

 Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Balıkesir’de partisinin il kongresine katıldı. Kongrede iktidarı eleştiren açıklamalar yapan Erbakan, “Kanal İstanbul projesi milletin kabusu olmaya adaydır” dedi. Gelir adaletsizliğine de dikkat çeken Erbakan, “Oradaki holdinglere müteahhitlere kanaldan geçiş garantisi verecek. Köprülerden araç geçiş garantisi verecek. Ha babam, Deli Dumrul gibi Kars’ta, Erzurum’da, Van’da vatandaş hayatında gözüyle görmeyeceği kanal için köprü için milyarlarca doları ödemek zorunda kalacak. Böylelikle yine imtiyazlı holdingler zengin edilecek. Yine yeni yeni dolar milyarderleri üretilmiş olacak. İşte gerçekler bu” açıklamasında bulundu.

 

MİLLETİN ÖNÜNE FANTEZİYLE ÇIKTILAR

 

Erbakan şunları söyledi: “Türkiye’nin yüzde 45’i açlık sınırının altında maaş alıyor. Yüzde 40’ı sosyal yardım alıyor. Yüzde 20’si elektrik faturasını ödeyemiyor. 10 milyon işsiz. 1,5 milyon üniversite diplomalı işsiz var. Kel başa şimşir tarak... Kanal İstanbul diye bir uçuk projeyle, bir fanteziyle, bir hayalle milletin önüne çıktılar. Kanal İstanbul hayali milletin kâbusu olmaya adaydır. Nereden biliyorum bunu? Bugüne kadar yaptıkları bundan sonra yapacaklarının teminatı. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli. O kanaldan geçmeyen gemilerin parası, o kanalın üzerine yapılacak olan 6 tane köprüden geçmeyen araçların parası, 83 milyona döviz kuru farkıyla beraber tıkır tıkır tıkır ödetilecek”.

 

HORTUMLAR HOLDİNG KASASINA BAĞLI

 

“Böyle bir değirmen var. Bu değirmenin dönmesi için su lazım. Bu milyar dolarların bu imtiyazlılara aktarılması için önce bu milyar dolarların bulunması toplanması lazım. Bu değirmenin dönmesi için su nereden gelecek? Üç tane şeyden gelecek. Birincisi borçlanma, ikincisi zam ve vergiyle milletin sırtına yük yüklemek, milleti sıkıp suyunu çıkartmak. Üçüncüsü de 40, 50, 60 senelik devlet varlıklarını satıp yok etmek. Bu üç tane kanaldan pompaları, hortumları döşemişler. Buradan emme basma tulumba gibi topluyorlar. Götürüp doğrudan bu imtiyazlı holdinglerin kasasına bağlıyorlar. Elbette ki bu değirmenin suyunun borçlanmaktan vatandaşın sırtına zam ve vergi olarak yük yüklemekten ve devlet varlıklarını satıp yok etmekten başka bir şekilde finanse edilebilmesi mümkün değil”.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.